Friday, September 18, 2009

ΠΑΣΟΚ: Πράσινη προεκλογική καμπάνια - χωρίς αφισοκολλήσεις

  • Κάνοντας μια μικρή αλλαγή στους χρόνους και τα πρόσωπα, παραθέτω το σημείωμα που έστειλε το ΠΑΣΟΚ στους φίλους του. Κάτι που νομίζω ότι πρέπει να πάρει μεγάλη δημοσιότητα διότι πολλοί μιλάνε για το περιβάλλον και την προστασία του, αλλά μονάχα στα λόγια! Όπως οι λεγόμενοι "Οικολόγοι-Πράσινοι" που έρχονται να μας πουν ότι ανακάλυψαν τις... λάσπες! Το ΠΑΣΟΚ όπως πλέον είναι γνωστό έχει συγκροτημένο πρόγραμμα για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Κι αυτό που κάνει τώρα, αποτελεί μια μικρή απόδειξη της πολιτικής συμπεριφοράς του ως αυριανής κυβέρνησης. Τι έκανε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ;


Στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου το ΠΑΣΟΚ πήρε μία γενναία απόφαση: έβαλε στόχο να αλλάξει τον τρόπο που διεξάγονται οι προεκλογικές εκστρατείες στην χώρα μας. Αποφάσισε να κάνει μία πράσινη προεκλογική καμπάνια, που σέβεται το περιβάλλον, σέβεται τον πολίτη και βάζει τέλος σε πρακτικές δεκαετιών.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, δεσμεύθηκε ότι δεν θα κάνει αφισοκόλληση. Μία εβδομάδα αργότερα, έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα: ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χρησιμοποιήσει γιγαντοαφίσες στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, φροντίζει να καθαρίζει τους χώρους των εκδηλώσεών του με δικά του έξοδα και με την βοήθεια των εθελοντών του. Κάνει από σήμερα πράξη, αυτά που θα κάνει αύριο ως κυβέρνηση. Γιατί σήμερα, το ζητούμενο είναι οι πράξεις, όχι τα λόγια. Και η προεκλογική του εκστρατεία είναι ενδεικτική, είναι δείγμα γραφής για το πώς θα κυβερνήσει: βάζοντας πρώτα τον πολίτη.

No comments: