Tuesday, November 15, 2016

Τα πάντα θυσία στο βωμό του λαϊκισμού!!!

pablo picasso
https://www.timesnews.gr

  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
Δεν με απασχολεί ο ερχομός του πλανητάρχη στην Αθήνα. Για να μην γράψω κοινοτοπίες, και μια αλληλουχία πληκτικά πεζολογική, εκθέτοντας τους λόγους της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, θ’ αφήσω το νου να φτιάχνει λέξεις, απλουστεύοντας τα συναισθήματα που με κατακλύζουν. Ίσως να αναμασάω καθιερωμένες ιδέες, αλλά πάντα υπάρχει η προσωπική θερμοκρασία που ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τις εξάρσεις του καιρού και την άχνα της ζωής.

Monday, November 7, 2016

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ΤΟ 1687

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ


Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή δηλώσεις του ανιστόρητου πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ήλθε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της καταστροφής του Παρθενώνα από τους Βενετούς το 1687. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν από διαφόρους, σε αρκετές περιπτώσεις, προκάλεσαν σύγχυση. Στις γραμμές που θα ακολουθήσουν, με βάση την υπάρχουσα βιβλιογραφία, θα επιχειρηθεί η αποκατάσταση των ιστορικών γεγονότων.

Sunday, November 6, 2016

Λέων Τρότσκι ή από ποιους κινδυνεύει η δημοκρατία;;;

1280855108
https://www.timesnews.gr

  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
«Στους ατέλειωτους χειμώνες, όταν το χιόνι της στέπας κουκούλωνε τη Γιανόφκα απ’ όλες τις μεριές και ύψωνε λευκά βουναλάκια ως πάνω από τα παράθυρα, η μητέρα ευχαριστιόταν να διαβάζει. Καθόταν στη μικρή λεγιάνκα της τραπεζαρίας, έβαζε τα πόδια της επάνω σε μια καρέκλα, ή όταν το χειμωνιάτικο βράδυ ερχόταν νωρίς, καθόταν στην πολυθρόνα του πατέρα, κοντά στο σκεπασμένο απ’ το χιόνι παράθυρο και διάβαζε ψιθυριστά κάποιο πολύ μεταχειρισμένο ρομάντζο απ’ τη βιβλιοθήκη του Μπομπρινέτς, προχωρώντας τις γραμμές του μ’ ένα από τα πολυδουλεμένα δάχτυλά της.

Saturday, November 5, 2016

Φασματικές σχέσεις ανάμεσα σε φαινόμενα!!!


  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Αχ αυτό το διαδίκτυο! Μας έχει αγκαλιάσει εκατοντάδες απελπισμένων υπάρξεων που σπανίως θα έλεγα ότι αναζητούν μια-δυο ώρες αναψυχή. Ένας ολόκληρος κόσμος έχει βγει στο προσκήνιο, με ενδιαφέροντα, άλλοτε σοβαρά και ζωηρά και άλλοτε βλακώδη και ανόητα. Και βέβαια αναρωτιέται κανείς κατά πόσο υπάρχει η επίγνωση  της σημασίας που παίρνει, όλο και περισσότερο, η στιγμή που ζούμε. 

Friday, November 4, 2016

Μια εποχή τρικυμισμένη

hagay_225251
https://www.timesnews.gr

  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ
Καθημερινά συμβαίνουν τόσα πολλά γεγονότα, άλλα σημαντικά, και άλλα ασήμαντα και το έχω πάρει απόφαση να μην αντιδρώ αυτομάτως. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τ’ αφήνω να κατασταλάξουν, να ξεκαθαριστούν και μετά να κάνω τον κήρυκα της ορθότητας. Απλώς έχω κουραστεί. Η πείρα της ζωής μ’ έχει εφοδιάσει με ό,τι είναι απαραίτητο για να βλέπω και πίσω από τα φαινόμενα.  Δεν με νοιάζει τι λέει ο Κουτσούμπας, ούτε ο Λεβέντης ούτε ο Θεοδωράκης ούτε ο Μητσοτάκης!!! Δεν με απασχολεί ο ανασχηματισμός  κι ο Τσίπρας ούτε τι είπε ο Βενιζέλος για τον Παπανδρέου και τι απάντησε το γραφείο του δεύτερου. Ο καθένας λέει τα δικά του και τίποτε δεν ανακοινώνεται αυτούσιο. Η απογοήτευση έχει μεταδοθεί αστραπιαία από τα λάθη, τις παλινωδίες, την αδυναμία προβολής οράματος εξόδου από την κρίση, και πολύ περισσότερο από τις… σιωπές!!!

Wednesday, November 2, 2016

Πρώτη κυβέρνηση Ενώσεως Κέντρου… 3 Νοεμβρίου 1963

karamanlis-017


ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟ!!!


Σαπρόφυτα της Δημοκρατίας μας είναι αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα. Και είδαμε τα τελευταία χρόνια που έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων τους, αλλά και εκείνων ακόμη που απλώς δεν συμφωνούν μαζί τους κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε εγρήγορση. Ο "μακαρθισμός" των Συριζαίων" ουσιαστικά είναι κυνικότατα ανενδοίαστη θεωρία, αρχή της οποίας είναι ότι κάθε πολίτης που δεν είναι μαζί τους είναι ύποπτος συνωμοσίας κατά της εθνοσωτηρίου πολιτικής τους.

Tuesday, November 1, 2016

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ!!!!


  • Την 1 Νοεμβρίου 1968 πέθανε ο Γεώργιος Παπανδρέου (γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1888)
  • Η κηδεία του από τη Μητρόπολη της Αθήνας αποτέλεσε ορόσημο στον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς συγκέντρωσε πλήθος λαού και έγινε αφορμή για την πρώτη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας. [Ήμουν κι εγώ εκεί!!!!!!!!!] 
  • Δεν χρειάζονται πολλά για τον «Γέρο της Δημοκρατίας». Υπήρξε μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας και άφησε έντονο το αποτύπωμά του στους αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατικές ελευθερίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Ο Γεώργιος Παπανδρέου των Ανενδότων και της Δημοκρατίας
https://www.timesnews.gr/%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%C…/