Saturday, December 3, 2016

Για ποια "δημοσιογραφία" γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης;;;;


Επικαλείται ο Κώστας Βαξεβάνης την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, «την οποία έχει κυρώσει η Ελλάδα, είναι σαφής, όπως και η απλή λογική: ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να ασκεί ακόμη και άδικη και υπερβολική κριτική όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα τα οποία (επειδή είναι δημόσια) έχουν τα ίδια θέσει τον εαυτό τους υπό καθεστώς διαφάνειας και ελέγχου…». Οχυρωμένος πίσω από τις ανοησίες του ο νεόκοπος εφημεριδάς κύριος Βαξεβάνης, επιχειρεί για πολλοστή φορά να σπιλώσει πολιτικούς που δεν είναι της αρεσκείας του. Οι αιτιάσεις του κατά συγκεκριμένων πολιτικών είναι αναπόδεικτες και λέει ότι απλώς θέτει ερωτήματα!!! Φυσικά, θ’ απαντήσουν οι ίδιοι οι πολιτικοί που έγιναν στόχοι των συκοφαντιών του.


Ο Βαξεβάνης έχει την εντύπωση ότι ζει στη ζούγκλα και μπορεί να χτυπάει όποιον βρει μπροστά του. Ωστόσο, δεν έχει καταλάβει ότι πλέον είναι κι αυτός «δημόσιο πρόσωπο», που αρέσκεται σε ανυπόστατες κατηγορίες και τραβολογάει τον κόσμο στα δικαστήρια. Εκ προοιμίου είναι οργισμένος με τα πρόσωπα που έχει βάλει στο μάτι! Κι εκεί είναι το λάθος του. Κάπου διάβασα ότι «θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει» την έννοια της ενημέρωσης στον Τύπο!!!  

Η τόλμη της αυθάδειας συνήθως δεν γνωρίζει όρια. Κάποτε το «γράφειν» αποτελούσε μια πράξη σπουδαίας ευθύνης και η πέννα έκαιγε στα δάχτυλά μας και το άσπρο χαρτί ήταν η δοκιμασία της μεγάλης και υπεύθυνης τόλμης. Οι δημοσιογραφικές αναίδειες ήταν μοιραία λιγότερες.

Στην εποχή μας ο έλεγχος και η κριτική έχει περάσει σε ξυλοσχίστες. Κι έτσι, έλεγχος και κριτική σημαίνει κατά κανόνα ιδιοτελή πολεμική που τη συνθέτει ένα συνονθύλευμα κουτσομπολιού, συκοφαντίας και κακοπιστίας και που ασκείται από σεσημασμένους αμαθείς, προθυμότατους αποδέκτες της οποιασδήποτε μωρίας. Έτσι φτάσαμε ο πολιτικός, κοινωνικός και δημοσιογραφικός βίος να διέπεται από τη δύναμη του εκβιασμού που μπορούν να ασκούν οι ασυδότως θρασείς.

Η αλλαγή της φυσιογνωμίας του Τύπου στη χώρα μας συνέπεσε με την έκπτωση των πολιτικών και ηθικών αξιών. Τα πνευματικά αναστήματα που έδιναν καθημερινά το «παρών» στις στήλες των εφημερίδων έχουν λείψει και το πεδίο είναι ελεύθερο για την κατάκτησή του από τους δημοσιογράφους εκείνους που είναι δέσμιοι επιχειρηματικών συμφερόντων


ΥΓ. 1 
Στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη με την ονομασία «Documento», εκδότης είναι ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, ο οποίος διεκδίκησε άδεια τηλεοπτικού σταθμού χωρίς να έχει την οικονομική επιφάνεια!!! Τώρα, πού τα βρήκε τα χρήματα για να στηρίζει ένα τέτοιο εγχείρημα στο χώρο του Τύπου;; Το σημειώνω αυτό διότι προφανέστατα ο ίδιος ο Βαξεβάνης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τόσα χρήματα για να στηρίζει την εφημερίδα του. Για τον Καλογρίτσα βούιξε όλη η Ελλάδα, οπότε εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

ΥΓ.2
Διαβάστε ΕΔΩ: http://thecaller.gr

No comments: