Tuesday, October 25, 2016

Ζυμαρικά και ιδανικά!!!!



  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Πριν έρθει η άλλη μέρα, μήπως πρέπει να σκεφτούμε κάτι και για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών που γιορτάζεται σήμερα;;; Τελικά, αφήνω κατά μέρος τις σκέψεις περί Κεντροαριστεράς, που φαίνεται ότι ενόχλησαν πολλούς για να σκεφτώ το αυριανό μεσημεριανό. Λοιπόν, αποφάσισα ένα πανεύκολο Ογκρατέν ζυμαρικών με ζαμπόν. Μια συνταγή [για άσχετους όπως είμαι εγώ] για “Ογκρατέν” ζυμαρικών με ζαμπόν. Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα το απολαύσω, γιατί αυτές τις μέρες ταλαιωρήθηκα από μια άτιμη ίωση. Κατά τ' άλλα, τώρα νιώθω ότι είμαι απόγονος ιδανικών που έρχονται από άλλης μορφής υψόμετρα, ας πούμε ποιητικά!!!
Πράγματι τώρα βλέπω αυτά τα ιδιανικά είχαν τη θερμοκρασία της μάζας, του συνόλου, την πυκνή του ανασαιμιά, τον βόγγο του, που δεν ήταν στεναγμός από εργαστηριακή επίδοση αλλά καημός ενός κοπαδιού ατελείωτου, σκυφτού, που βγαίνει από ένα σκοτάδι, περνάει μια σττιγμή από το φως, ίσα-ίσα για να γλυκαθεί, και ξαναμπαίνει σε σκοτάδι!!!
Τι είναι εκείνο που μας ζεσταίνει τη ράχη σήμερα;;; Υπάρχει απάντηση;;; Πάντως,κάποτε φτιάχναμε μύθους... Αλλά αναρωτιέμαι αν οι αυριανοί θα έχουν ανάγκη από μύθους... Για σήμερα, μη με ρωτάτε...

No comments: