Friday, July 1, 2016

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!!!



  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μένει κανείς απαθής ή να μιλάει για λουλούδια και αγάπες όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα!!!!
Σκεφτόμουν σήμερα τον υποδυόμενο τον πρωθυπουργό και τι είδους δουλειά κάνει.... Είναι ένας περιφερόμενος μπόγος που εξακολουθεί να χάσκει χωρίς να ξέρει για ποιο λόγο. Όλο ταξιδάκια είναι - χωρίς αποχρώντα λόγο. Κυριολεκτικά χωρίς αποχρώντα λόγο. Και το θέμα είναι ότι κουβαλάει μαζί του διάφορους κολαούζους και ο ελληνικός λαός πληρώνει!!!!


Αναρωτιέμαι τι θα μείνει από το πέρασμα του Τσίπρα και της συμμορίας του!!!! Αλλά ήδη ξέρουμε όλοι: φοβερά χαλάσματα, ιδεολογικά γκρεμίσματα, αμφιταλαντεύσεις, αμφιβολίες και άσπλαχνες διαψεύσεις και φυσικά ένα διχαστικό κλίμα που θα βασανίζει για πολύ καιρό την ελληνική κοινωνία...
Για κάποιους από μας η πολιτική ήταν ουσιαστικά ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος αναπνοής, ένας τρόπος νόησης του κόσμου. Σήμερα κυριαρχεί η παραπολιτική κι εμείς μείναμε απλώς άνθρωποι της παλιάς εποχής, προσηλωμένοι σε μια πίστη προσπαθώντας να περισώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα καθιστούν δυνατή την άσκηση της πολιτικής, χωρίς την οποία μια κοινωνία δεν έχει λόγο ζωής. 

Το καθεστώς κάτω από το οποίο παλεύουμε να επιβιώσουμε είναι καταπιεστικό – δεν υπάρχει αμφιβολία. Ζούμε εφιαλτικές μέρες. Βαδίζουμε στα τυφλά. Είμαστε έρμαια δημαγωγών και τυχοδιωκτών και θύματα των ελπίδων κάποιων που νόμισαν ότι θα ζήσουν επαναστάσεις!!!! 

Βιώνουμε τρελές καταστάσεις, μέσα στον κυκεώνα των ψεμάτων, των αλλοπρόσαλλων κατευθύνσεων, της αστάθειας των πεποιθήσεων, της αδυναμίας των κυβερνώντων να χαράξουν μια αναπτυξιακή πολιτική που θα δώσει  μια ώθηση στην τελματωμένη ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Προσωπικά ντρέπομαι που κανείς από τους υπουργούς της κυβέρνησης δεν παραιτείται, αφού τα  λάθη τους, οι παραλείψεις τους, οι παλινωδίες τους, οι κωλοτούμπες τους και τα ψέματά τους διαμορφώνουν καθημερινά ένα κλίμα πίκρας και απογοήτευσης. Μα ένας [αριθμός 1] να μην παραιτείται;;;;; Τόσο πολύ είχαν καημό για την εξουσία;;;;

Δεν διεκτραγωδώ ούτε καταστροφολογώ. Δυστυχώς όλοι  καθημερινά βιώνουμε την καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας από ανεύθυνους, τυχοδιώκτες και απατεωνίσκους που νομίζουν ότι πολιτεύονται!!! Δεν προβλέπεται καμιά πάλη για μια νέα σύνθεση ζωής, διότι απλώς συντρίβεται αυτή η ίδια η ζωή. Σιγά-σιγά μας κυκλώνει το χάος. Νιώθω αυτό τον εφιάλτη να βαραίνει τα στήθη των ανθρώπων της γενιάς μου.

 Είναι πλέον σε όλους γνωστή η ασυδοσία της λεγόμενης «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ, η αδυναμία προσανατολισμού στη νέα εποχή, η διχαστική τακτική που ακολουθεί, η ασυναρτησία της πολιτικής της, η ιδεολογική σύγχυση και φυσικά η αντιφατική κυβερνητική πολιτική που αποτυπώνει την τυχοδιωκτική λογική των ανθρώπων που συγκροτούν τη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρω αν μέσα από τα χαλάσματα οι νέες γενιές θα βρουν το ψυχικό σθένος να βαδίσουν θαρραλέα στα δικά τους πεπρωμένα. Είναι βέβαιο ότι έχουν έργο δυσχερές και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν θα είναι σύνθετα, σκληρότερα. Όμως χρειάζεται Οδηγός που θα έχει βαρύτερο το συναίσθημα της ευθύνης, που θα έχει ανακαλύψει το δρόμο που θα βαδίσουν και θα δείξει μια σύρροπη κοινωνική πορεία.

No comments: