Saturday, June 4, 2016

Κύριε Τσίπρα, δεν είναι παραμύθι ότι η ψυχή μπορεί να πουληθεί!!!

ΜΠΟΡΕΙ κανείς να πάψει να σκέφτεται;;; Μάλλον όχι. Τα ζώα δεν σκέφτονται. Ωστόσο, υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που ΔΕΝ σκέφτονται και λειτουργούν ως ζώα. Και δεν μπορώ να καταλάβω εάν συνειδητοποιούν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική. Κι επιπλέον να ζούμε κάτω από ένα καθεστώς που έχει αναγάγει το ψέμα σε αλήθεια, την υποκρισία σε επιστήμη, και τη διχαστική συμπεριφορά τρόπο επιβίωσης.

ΠΟΛΛΟΙ συνάνθρωποι δεν ξέρουν πια πού να προσβλέψουν. Κι όσοι έχουν μια κάποια ηλικία, το ξέρουμε πολύ καλά ότι το έχουν πληρώσει με ανεπανόρθωτη φθορά του καλύτερου εαυτού τους. Και εννοώ ότι κάποτε είχαν κάπου εναποθέσει τις ελπίδες τους, τις όποιες ελπίδες, με κάτι είχαν ταυτίσει την ύπαρξή τους, και τώρα βλέπουν με λύπη και ανησυχία τα πάντα να έχουν γύρω τους υποχωρήσει και τον κόσμο να έχει παραμορφωθεί και να μορφάζει.
ΩΣΤΟΣΟ, δεν παραβλέπω ότι υπάρχουν κι εκείνοι που με σβελτάδα πηδάνε από το ένα βάθρο στο άλλο και ζουν ζωή χαρισάμενη. Θ’  αναρωτηθεί κανείς αν στην παρούσα φάση της ιστορικής μας πορείας ως λαού υπάρχουν λύσεις και ποιες άραγε να είναι αυτές!!! Και το λέω αυτό διότι πράγματι έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα με το κόμμα που κυβερνά τη χώρα μας. Νιώθω μερικές φορές ότι μου αποδίδεται προκατάληψη γιατί έχω συγκεντρώσει τα πυρά μου προς μια και μοναδική κατεύθυνση, δηλαδή προς τον υποδυόμενο τον πρωθυπουργό και την παρέα του, που πολιτεύονται με γνώμονα το ψέμα για να συντηρήσουν το κόμμα τους κι να επιβιώσουν στην κυβερνητική εξουσία.
ΌΜΩΣ, όπως σημείωσα στην αρχή, πρέπει κανείς να μην σκέφτεται για να μη βλέπει το κακό που έχουν προξενήσει στη χώρα. Η Ιστορία βέβαια «βλέπει», αλλά αργεί ν’ αποφανθεί. Οι άνθρωποι που σήμερα συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν αναγκάζονται να λένε αφειδώς ψέματα, όπως πίνουν ένα ποτήρι νερό, να βρίζουν από περιωπής, να οργανώνουν το δικό τους κομματικό  κράτος, να γίνονται υπερσυντηρητικοί, οργανικά αντεπαναστάτες!!! Πιστεύω ότι έχουν πάθει εσωτερική πανωλεθρία, όπως επίσης και εκείνοι που ποντάριζαν σ’  αυτούς.
ΠΡΕΠΕΙ να παραδεχτούμε ότι εάν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν στηρίξει την κυβέρνηση του πρώτου μνημονίου, ίσως τώρα να είχαμε βγει και να ανασαίναμε ελεύθερα. Όμως, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και βρεθήκαμε υποχείρια των δανειστών, αφού η ανευθυνότητα, οι ερασιτεχνισμοί και η έλλειψη γνώσης των διπλωματικών χειρισμών από την πλευρά του Τσίπρα και των συνεργατών του, μας φόρτωσαν φόρους που θα πληρώνουμε άγνωστο μέχρι πότε.
ΑΡΚΕΙ να σκεφτεί κανείς ότι ο περιβόητος ΕΝΦΙΑ που είχε γίνει σύνθημα και παντιέρα του Τσίπρα ότι είναι παράνομος και θα τον καταργήσει, τώρα θεσμοθετείται μέχρι το 2031!!!! Κι εμείς, τα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κι ακούμε τους Ντάισελμπλουμ και Βαλς να υμνούν τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ευκολία με την οποία πέρασαν από τη Βουλή τα επώδυνα μέτρα [που τα χαρακτηρίζουν «μεταρρυθμίσεις»]. Κι ο Τσίπρας νιώθει ευτυχής!!!! Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς του έκαναν οι Ευρωπαίοι με τους οποίους συγχρωτιζόταν τους προηγούμενους μήνες. Μπορεί να ξανάζησε ο  μύθος της Κίρκης. Και ξέρουμε πως δεν είναι παραμύθι ότι η ψυχή μπορεί να πουληθεί. Ο Φάουστ ξαναζεί κι αυτός. Ποιος σήμερα έχει πουλήσει την ψυχή του στον Διάβολο;;; Ποιος υποσχέθηκε τα πάντα και τα ξέχασε όλα;;; Ποιος πέταξε τον κάλαθο των αχρήστων ιδέες, αρχές και αξίες μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα;;;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να βλέπω τον Αλέξη Τσίπρα να γελάει συνεχώς και να αναφέρεται στους πολιτικούς αντιπάλους με μίσος και χαιρεκακία, όπως τον είδα στην πρόσφατη «συνεδρίαση» του υπουργικού συμβουλίου. Δεν ήταν συνεδρίαση, αλλά άλλη  μια ευκαιρία για τον ίδιο να βγάλει ένα λόγο κατά της αντιπολίτευσης και υπέρ της δικής του τακτικής!!! Οι υπουργοί του που όση ώρα μιλούσε είχαν πέσει σε βαθιά περίσκεψη και μόλις ολοκλήρωσε τον χειροκροτούσαν κι ακόμα αναρωτιέμαι αν έχουν μυαλό ή τους συντηρεί η εξουσιομανία.
Το τραγικό πάντως είναι ότι αντί να πηγαίνουμε προς μεγάλες συνθέσεις, δυστυχώς καθημερινά βαδίζουμε σε… αποσυνθέσεις και τρωγόμαστε. Υπάρχει ένα δημοκρατικό δυναμικό αλλά χωρίς οργανική  συνοχή. Πού να πιστέψουμε ;;;;
---------------------------------------------------------
https://www.timesnews.gr/%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CF%88/

No comments: