Monday, April 25, 2016

ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…



Θα μπορούσα να είμαι καλός στο τένις, σκέφτηκα τη στιγμή που την είδα… Αλλά είμαστε στην περίοδο της μεγάλης κατάθλιψης. Όλοι κυκλοφορούν εξαντλημένοι από την υπεραισιοδοξία των προηγούμενων χρόνων. Αλλά έχω την αίσθηση ότι όλοι είναι έτοιμοι να κάνουν όλες τις φρικαλεότητες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ν’ αγαπά κανείς και να ερωτεύεται. Κι εγώ πολλές φορές στο παρελθόν έψαχνα για άλλοθι και δικαιολογίες. Τώρα πια, δεν έχουν νόημα. Μονάχα μένουν οι τρυφερές λέξεις, οι σιωπές, τα χάδια και τα φιλιά.

Πότε είναι η μεγάλη ανθρώπινη ώρα για να πλάσει τον μύθο μας; Εγώ δεν μπορώ να πλάσω ιστορίες από το μυαλό μου. Θέλω ζωντανούς ανθρώπους! Οι ιστορίες που κυκλοφορούν στις εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες των βιβλίων που εκδίδονται καθημερινά είναι ψεύτικες, άνοστες, και εντέλει άχρηστες. Όσο βιαστική και να είναι η εποχή μας, και να αμπαλάρει τις αποσκευές της, προλαβαίνουμε να ζήσουμε κάποιες στιγμές, με ένταση, με πάθος, και να κουβεντιάσουμε…
Κερδίσαμε, χάσαμε, ηττηθήκαμε;  

Τι μας φταίει και είμαστε μαραζιάρηδες; Εκείνο που ενοχλεί είναι η απάθεια του κόσμου, η μακαριότητα, που κατεβάζει την ανθρωπότητα στο σκουλήκι, την κοινωνία μας στον εφιάλτη και τελικά κάνει τη ζωή μας μια κακοφορμισμένη πληγή, μολυσμένη και γι’ αυτό θανάσιμη.

Η πολιτική μας έχει δέσει χειροπόδαρα και δεν σκεφτόμαστε πλέον παρά μονάχα την σωτηρία μας. Όμως κάτι κερδίσαμε κι αυτό έχει σχέση με τις ιδεοληψίες μιας παράταξης που ιστορικά είναι ξοφλημένη. Μια μυρωδιά φορμόλης θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής την λεγόμενη «αριστερά»! Αυτό που έχει σημασία είναι ο ωμός λόγος που θεμελιώνει την ανωτερότητα του σωστού ανθρώπου, του οραματικού πολιτικού. 

Η αριστερά, δυστυχώς, εξακολουθεί να κυριαρχεί στη σκέψη πολλών χωρίς όμως να νιώθουν αν πατάνε στη γη ή πετάνε στους αιθέρες, πέραν των αισθητών ορίων. Ακόμη θεωρώ ότι στη σκέψη πολλών κυριαρχεί η αριστεροφροσύνη που ταλαιπώρησε πολλούς, ιδιαίτερα μετά τη μεταπολίτευση. Και πώς θα καταλάβουν ότι πρέπει να απομακρυνθούν το συντομότερο από το βασίλειο της αισθηματολογίας;;  
Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ασπαστεί τον κώδικα αξιών αυτής της τυχοδιωκτικής αριστεράς που με μαφιόζικο τρόπο κυβερνά τον τόπο. 
Πρέπει να αποδοκιμαστεί η ασυδοσία της, που στηρίζεται στην αυθαιρεσία.

No comments: