Sunday, February 28, 2016

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΦΥΡΜΟ;;;;




Γιατί μας παραξενεύει η στάση των άλλων Ευρωπαίων και συνεχώς τα έχουμε μαζί τους;;; Δυο καταστρεπτικοί πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς και φυσικά και υλικές ζημιές από κάποιους ευρωπαϊκούς λαούς δεν ξεκίνησαν;;; Και σήμερα όσα συμβαίνουν στη γωνιά αυτή του πλανήτη φταίνε κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, αφού με την πολιτική τους αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και βλέπουν μονάχα το δικό τους συμφέρον. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η ενοποιημένη Ευρώπη κινδυνεύει και είναι στο σύνορο του αυτοαφανισμού.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα κράτη που είναι ενταγμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν του κεφαλιού τους. Ξέρουμε ότι είναι υπερβολικά μικρά για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και γι’ αυτό επιζήτησαν την ένταξή τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Άρα ό,τι γίνεται στις μέρες μας είναι βέβαιο πως γίνεται καθ’ υπαγόρευση είτε της Γαλλίας είτε της Γερμανίας είτε της Αμερικής…

Εκείνο που κάποτε γνωρίζαμε,  ότι δηλαδή η ευρωπαϊκή κοινότητα μπορεί να ζήσει κάτω από το άστρο του Έρασμου, του εγκαινιαστή της ανεξιθρησκείας, έχει πάψει πια να ισχύει. Η ισλαμική καταιγίδα πλημμυρίζει την Ευρώπη και τα προβλήματα που γεννιούνται δεν επιτρέπουν την προβολή του ανθρωπιστικού πνεύματος στην έκταση που όλοι θα θέλαμε. Αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στον ισλαμικό ολοκληρωτισμό που σήμερα δοκιμάζει τις αντοχές και την ευαισθησία μας.
Αυτό που συμβαίνει, με το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τη γη τους είναι πρωτοφανές στην ιστορία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ άλλοτε. 

Άρα το θέμα είναι με ποιο τρόπο πολιτεύεται η μικρή μας Ελλάδα απέναντι στο οδυνηρό φαινόμενο των λαών της Ασίας και της Αφρικής που για διαφόρους λόγους και πιστεύοντας ότι η Ευρώπη είναι η της Επαγγελίας, βρήκαν πόρτες ανοιχτές στη χώρα μας, αλλά και απέναντι στη στάση των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων που εξακολουθούν να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Να είμαστε ανθρωπιστές!!!! Αλλά εκείνο που προέχει είναι πώς και με ποιο τρόπο θα συμβάλουμε στην αποτροπή των συνθηκών εκείνων που δημιουργούν το χάος. Και νιώθω περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον κίνδυνο για την εθνική μας ιδιομορφία. Η απειλή είναι γενικευμένη και δεν είναι δυνατό να μένουμε αδρανείς μπροστά σ’ αυτόν τον ακατονόμαστο πολιτισμικό και θρησκευτικό συμφυρμό, που σε λίγο θα υψώνει εμπόδια στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ονειρευτήκαμε. 


Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ονειρευτήκαμε, διότι όπως χαρακτηριστικά λέει ο Στέλιος Ράμφος «η παραμονή μας θα μας υποχρεώσει να εισαγάγουμε κανόνες και τύπους ζωής που είχαμε απορρίψει από αιώνες»!!! Σωστά, αλλά δεν γίνεται να παραβλέψουμε την πολιτική εκείνη που μας περιθωριοποιεί. Και για να κλείσω, υπογραμμίζω κάτι που διάβασα στην πρόσφατη συνέντευξη του Ράμφου και που ενώνεται με την πρώτη φράση του κειμένου σήμερα: «Μόνο τα παρανοϊκά άτομα φορτώνουν τα πάντα σε άλλους»!!! Αυτό δηλαδή που κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες της χώρας…
 



No comments: