Wednesday, February 10, 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ!!!!!

Ίσως εγώ να μην το φανταζόμουν ότι θα συμβεί, αλλά να που συμβαίνει... Διανύουμε μια εποχή απίστευτη σε διεθνείς αντικτύπους. Και για να είμαι πιο σαφής, έχει γίνει πλέον απολύτως κατανοητό ότι η τύχη των ανθρώπων μιας περιοχής του κόσμου έχει άμεση σχέση με την τύχη των κατοίκων άλλων, μακρινών πολλές φορές χωρών. Δηλαδή τίποτα πιο φυσικό [!!!!] σ' έναν κόσμο που μαστίζεται από τον ζευγαρωτό κίνδυνο του πολέμου και του λιμού.
Τώρα πια η ιστορία είναι, από μια άποψη, παγκόσμια. Ουσιαστικά είναι παγκόσμια έτσι κι αλλιώς από την εποχή του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, της ρωσικής επανάστασης, του οικονομικού κραχ, του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, των πολέμων στην Ασία [Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Παλαιστίνη...] και την Αφρική, της μεγάλης οικονομικής κρίσης που τώρα ταλαιπωρεί τους λαούς... Η ιστορία πλέον κυλάει σε νέες κοίτες, κι εμείς ψαχνόμαστε ακόμη... 
Οι εξελίξεις, ωστόσο, δείχνουν ότι είμαστε ένας λαός ηττημένος, ταπεινωμένος, τραυματισμένοι στο ηθικό μας, και δεν ξέρουμε πώς να τα αντισταθμίσουμε αυτά τα αρνητικά... Άλλοι γράφουν την ιστορία για μας. Και την γράφουν όπως επιτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εμείς τι κάνουμε;;; Απαθείς, ηττοπαθείς, ούτε στον καθρέφτη δεν μπορούμε πλέον να κοιταχτούμε.

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι νέος διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη θα είναι ένας ξένος! Ο Ολιβιέ Ντεκότ είναι ο νέος διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη. Ο υπεύθυνος καλλιτεχνικής δημιουργίας του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας είναι αυτος που διαδέχεται τον Άγγελο Δεληβορριά.
Ο βέλγος εικαστικός, σκηνοθέτης, χορογράφος και συγγραφέας Γιαν Φαμπρ αναλαμβάνει τη διεύθυνση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

[Απομένουν το ΚΘΒΕ, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο...]

Πάνε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!!! 
Άραγε η Ιστορία έχει πατρίδα ή θα εξακολουθήσει να είναι παγκόσμια;;;;

No comments: