Wednesday, September 30, 2015

«ΕΙΜΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!!!!



Ο πολιτισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απλώνεται με τα πόδια του Φλαμπουράρη πάνω στην πλάτη του πρωθυπουργικού καθίσματος. Αλήθεια, τι έγινε με την υπόθεση Φλαμπουράρη;;;

Είναι μεγάλη υπόθεση να μιλάς για λογαριασμό μιας εποχής, να γίνεσαι εκφραστικό της μέσο!!! Όμως αυτό μπορεί να συμβεί με κάποιον που συστηματικά λέει ψέματα;;;; Ξέρετε ότι η απάντηση είναι: ΟΧΙ!!!!
Αναφέρομαι φυσικά στον πρωθυπουργό της χώρας που μας έχει φλομώσει στο ψέμα. Οι πολίτες εγκλωβίστηκαν στις παραινέσεις του για… να ξεμπερδέψουν με το παλιό και έπεσαν στην παγίδα του, ακολουθώντας έναν φαφλατά που παλεύει με πάθος να προσδιορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του. Τι είναι τελικά – αριστερός, σοσιαλιστής, σοσιαλδημοκράτης, κεντροαριστερός;;; Το γεγονός ότι απαλλάχτηκε από την Αριστερή Πλατφόρμα, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με καθαρότητα ιδεολογική και πολιτική. Κάθε άλλο.

Tuesday, September 29, 2015

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ;;;;;;;;;;


Πάει πια. Ούτε το δαιμόνιο της φυλής υπάρχει ούτε λαός περιούσιος είμαστε. Καμιά μεταφυσική ανησυχία που θα μας πλούτιζε εσωτερικά, κανένας ενορατικός προφητισμός. Εμείς οι Έλληνες πλέον μένουμε προσκολλημένοι στη χθαμαλά υλική αποτίμηση των πάντων. Συνήθως βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.
Αυτό που με γεμίζει θλίψη είναι το γεγονός ότι έχει γίνει τέτοιο ανακάτωμα στην κοινωνία μας που σε λίγο θα χάσουμε την ταυτότητά μας. Επιπλέον έχουν πλασαριστεί στο προσκήνιο ένα σωρό ανόητοι, αυθάδεις, κουφιοκέφαλοι, θερμοκέφαλοι, τα σκύβαλα κάθε ανέμου και αρκετοί χοντρόπετσοι…

Monday, September 28, 2015

Η ΑΘΕΑΤΗ ΤΗΝΟΣ


 
Η πρόσκληση από φιλικό πρόσωπο να επισκεφτώ την Τήνο ήλθε πέρσι. Αμέσως την αποδέχτηκα. Εκτιμώ τη φροντίδα του, εδώ και χρόνια, για την ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος του γενέθλιου τόπου του. Δεν είχα ξαναπάει στο νησί και θεώρησα ιδανική ευκαιρία να βρεθώ στα χωριά του το φθινόπωρο. 
Οι συνθήκες, κατά την αναχώρηση από τον Πειραιά, ήταν οι πλέον ιδεώδεις. Ψιλή βροχή και ένα στρώμα πάχνης, πάνω σχεδόν από την επιφάνεια της θάλασσας.
Το μυαλό μου, όπως ταξίδευα κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήλθε στον Ε. Χ. Γονατά. Οι συζητήσεις που είχα μαζί του, στο Τυπογραφείο των Εκδόσεων «Στιγμή», Ζωοδόχου Πηγής 91-93 τότε, μου έχουν μείνει αλησμόνητες. Ήταν η δεκαετία του 1990.

Sunday, September 27, 2015

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...



Ένας από σας είμαι κι εγώ!!! Συνεπώς έχω κι εγώ τις ίδιες αγωνίες, αλλά νιώθω πολύ οργισμένος και δεν ξέρω πώς να εκτονώσω την οργή μου. Γι’ αυτό και γράφω. Γράφω ό,τι σκέφτομαι κι έχω γενικώς διάφορες ιδέες που όμως δεν μπορούν ν’ αποκτήσουν πρακτική υπόσταση, παρότι θα το ήθελα πολύ για να μην χρειαστεί πρώτα να ξεπέσουν, να φτηνύνουν και να προδώσουν τον εαυτό τους. Αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουν ιδέες, Ζούμε στην κατεξοχήν εποχή των ιδεών. Εξάλλου το ανθρώπινο γένος πάντοτε ήταν παραγωγός ιδεών. Το ζήτημα υπάρχει από τη στιγμή που δεν υλοποιούνται οι ιδέες ή πραγματώνονται στρεβλά.

Saturday, September 26, 2015

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ;;;;




Φθινοπωρινός ο καιρός, αλλά στην πόλη τι να καταλάβει κανείς; Όλα ισοπεδωμένα. Το μαρσάρισμα μιας μοτοσικλέτας είναι ενοχλητικό. Το απορριμματοφόρο κάνει κι αυτό φασαρία… Οι υπάλληλοι του δήμου απλώς σπρώχνουν τους κάδους προς το αυτοκίνητο, τους προσαρμόζουν, γίνεται το άδειασμα και μετά τους σπρώχνουν όπως-όπως στην υποτιθέμενη θέση τους, όπου δεν πρέπει να πλησιάζεις γιατί βρομάει και τα σκουπίδια σκορπισμένα γύρω στον κάδο, δίνουν την εικόνα μιας μικρής χωματερής. Κι όταν βρέχει η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο άσχημη, αφού νάιλον σακούλες διαλύονται και σκορπίζουν γύρω τα σκουπίδια που μπορεί να είναι ό,τι βάζει ο νους του ανθρώπου. Βρομιά και δυσωδία…

Wednesday, September 23, 2015

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ, ή ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ;;;;




Έτσι νόμιζαν μερικοί, ότι δηλαδή μόλις έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνιστούσαν με τη φόρα που είχαν την εφαρμογή της θύελλας ιδεών [Brainstorming]. Τελικά όμως, με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν είναι σε θέση αυτοί οι άνθρωποι ούτε ένα κεράκι ν’ ανάψουν. Αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο είναι πως ήθελαν την εξουσία κι έπρεπε να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να την κατακτήσουν. Τα όσα κάποιοι δημοσιογραφικοί αναλυτές ή και οι ίδιοι ισχυρίζονται, ότι πρέπει να τους αφήσουμε χρόνο στη διάθεσή τους, είναι παραμύθια. Κι αυτό είναι μια αλήθεια. Δεν πρέπει να περιμένουμε από την παρούσα κυβέρνηση την έξοδό μας από την κρίση. Μπορεί δια λόγων να προχωρούν με δήθεν αυτοπεποίθηση στην οικοδόμηση μέσων για τη σωτηρία της χώρας, όμως ξέρουμε ότι δεν έχουν τα μέσα και αμφιβάλλουμε για τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουν, αφού ήδη έχουμε την προηγούμενη εμπειρία των επτά μηνών.

Tuesday, September 22, 2015

«ΕΞΕΣΤΙ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ»



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Τον πρωτογνωρίσαμε το 1990, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη». Σε αυτό, υποστήριζε τη συμμετοχή προσώπων από τον χώρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Άφηνε μάλιστα να εννοηθεί πως επικεφαλής της ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Οι ισχυρισμοί του, αποδείχτηκαν ψέματα, ύστερα από την εξάρθρωση της οργάνωσης το 2002.

Monday, September 21, 2015

ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!


Νομίζω ότι εμείς οι παλιότεροι που έχουμε ζήσει  τη δικτατορία των Απριλιανών, με όλα εκείνα που την συνόδευαν, μπορούμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις που δεν τις μπορούν οι πολύ νέοι. Και δεν τις μπορούν ούτε οι σημερινοί τριαντάρηδες ή και ακόμα οι σαραντάρηδες. Δεν θέλω να κάνω τον τιμητή των πάντων και πολύ περισσότερο δεν έχω διάθεση να πάρω τη θέση εκείνου του απαισιόδοξου που βλέπει όλα τα σημερινά χειρότερα. Κι ακόμα δεν μ’ ενδιαφέρει να ταυτιστώ με τη θέση του ξιπασμένου αισιόδοξου που τα βλέπει όλα καλύτερα απλώς και μόνον επειδή είναι νέα.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ!!!!!

 
Η δραματικότητα της ψυχικής μας μόνωσης φανερώνεται περισσότερο τραγική από οποιαδήποτε άλλη εποχή. Θα ζούμε πλέον την περασμένη μας ζωή, θα μηρυκάζουμε τα παλιά μας αισθήματα, και θ’ αναπνέουμε έναν αέρα με λίγο οξυγόνο.
Κάποτε καλπάζαμε και ήταν ένας έξαλλος καλπασμός ονείρου για να βγούμε σε απάνεμα λιμάνια, να βρούμε απέραντα λιβάδια, να δούμε ξάστερο ουρανό, να ανοίγουμε δρόμους και να φτιάχνουμε πλατείες, να σχεδιάζουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Δεν είναι δυνατό να ζει κανείς σ’ ένα κόσμο που έχει ζυμωθεί με το ψέμα. Κι αυτός που ανέλαβε το ζύμωμα, παιδιόθεν είχε ενστερνιστεί το απόφθεγμα τού [και κάποτε] ήρωά του Λένιν, ότι δηλαδή η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή!!

Saturday, September 19, 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΓΩΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ….



Με τις φωνασκίες του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και στο διαφημιστικό του σποτ και στις συγκεντρώσεις των οπαδών του, με τα κούφια συνθήματά του, με την υπερβολικά αυτοδιαφημιζόμενη για να είναι αξιόπιστη ηθική αρετή του, με τις ιδεολογικές καπηλείες του, με την κορδωμένη εγωλατρία του, θόλωσε το μυαλό του κοσμάκη, τον αχρήστεψε ηθικά.
Άτομο υπερτροφικό, χωρίς ανάλογο εσωτερικό αντίκρισμα, έχει εκπαιδευτεί με μια ασυγκράτητη μέσα του ροπή προς την ευτέλεια, τη μεγαλοστομία, τη ρητορεία και τον υπερανθρωπισμό. Την ευτέλειά του τη μεταμφίεσε σε φιλοδοξία σωτηρίας της πατρίδας. Αλλά ο Τσίπρας δυστυχώς γι’ αυτόν είναι και ο απολογητής της μετριοκρατίας, διότι συγκέντρωσε γύρω του κάθε καρυδιάς καρύδι, ανθρώπους μωροφιλόδοξους, απαίδευτους, αριβίστες...

Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;;;;;

Όπου υπάρχει καπνός, εκεί υπάρχει και φωτιά!!!!! Αυτό είναι βέβαιο. Κι επειδή τον τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και πιο έντονα και ΔΕΝ διαψεύδεται, διάβασα λοιπόν [στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ του Λιβάνη, που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές] ότι ο Λαλιώτης ετοιμάζει το "προξενιό" της Φώφης με τον Τσίπρα!!! Γνωστό επίσης είναι τοις πάσι ότι ο Λαλιώτης πάντοτε υποστήριζε ότι «χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει η κεντροαριστερά!!!!
Δηλαδή, εντελώς κουφά πράγματα και τούτο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν έχουν σχέση με την κεντροαριστερά, αφού οι σταλινικές καταβολές τους δεν τους επιτρέπουν ν' ανοίξουν το μυαλό τους και να πολιτευτούν σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών.

Friday, September 18, 2015

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ....





ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Το Φθινόπωρο έχει ξεκινήσει κι εσύ δεν θέλεις να παραδεχτείς πως ο χρόνος ξεκίνησε ήδη την αντίστροφη πορεία του. Μία ακόμη επίσκεψη στην εξοχή, πάντως, δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα.

Το απόγευμα, μόλις σταμάτησε το ψιλόβροχο, αποφασίζεις να επισκεφτείς το κτήμα, έξω από τη μικρή κωμόπολη. Επιλέγεις να πας με τα πόδια για να απολαύσεις καλύτερα τη φύση. Μετά τη βροχή όλα δείχνουν αλλιώτικα.
Στο διάβα σου, περιεργάζεσαι όσα πολλά αντικρίζεις. Ο τρύγος έχει τελειώσει και σε κάθε αυλή έχουν τεντωθεί πανιά για την προστασία της απλωμένης μαύρης σταφίδας. Η μυρωδιά της βρίσκεται παντού.

ΕΝΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ




  • ·         Η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ πήρε έργο 3,9 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο
  • ·         Έβαλε αντιπρόεδρο στην εταιρεία το γιο του!
  • ·         Την έδωσε στο συνεταίρο του με απλό ιδιωτικό συμφωνητικό και... με δόσεις!
  • ·         Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»
  • ·         Ο Φλαμπουράρης παραδέχεται ότι έχει μετοχές στην εταιρεία αλλά δεν βλέπει ασυμβίβαστο
  • ·         ΤΣΙΠΡΑΣ: «Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα;»
  • ·         ΤΣΙΠΡΑΣ: «Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι»!
Και μονάχα αυτό το σκάνδαλο ήταν αρκετό για να κάτσει στ’ αβγά του ο Τσίπρας και να το βουλώσει. Αλλά είναι τόσο ξετσίπ[ρ]ωτος που δεν ορρωδεί και βγαίνει στην τηλεόραση, σε συνεντεύξεις του, να δικαιολογήσει  τον κυρ Αλέκο. Σήμερα το πρωί τον  είδα που πήγε στον Αντέννα κι έδωσε συνέντευξη στον γατο-Παπαδάκη που ξέρει και τα κουκουλώνει...
Αν λάβει κανείς υπόψη του και τα άπειρα ψέματα που λέει καθημερινά και τα οποία έχουν κωδικοποιηθεί στα διαφημιστικά σποτάκια του κόμματός του, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην πολιτική μας ζωή έχει εγκατασταθεί ένας δημαγωγός που αδιαφορεί για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τον ενδιαφέρει μονάχα η προσωπική πολιτική του επιβίωση και του κόμματός του.

Thursday, September 17, 2015

ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ... ΤΙΠΟΤΕ, παρά μονάχα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και όχι ΑΠΟΧΗ!!!

Το ξανασκέφτηκα το ζήτημα της αποχής και το βρήκα... λάθος. Με απασχόλησε σε μια στιγμή συναισθηματικής αντίδρασης στις κακές εξελίξεις.
Όμως η συνείδησή μου δεν επιτρέπει την αποχή.
Δεν θα σας πω τι θα ψηφίσω, όπως έκανα παλιότερα, που το βροντοφώναζα. Στο μπαλκόνι του σπιτιού μου έβαζα ακόμη και την σημαία του κόμματος.
Και η στάση μου αυτή, η τωρινή, έχει ως αφετηρία μια διαλογή πολιτικών και ηθικών αξιών, και ιδεωδών καθαρά δημοκρατικών και εθνικών.
Πολλές φορές στο παρελθόν αντέδρασα συναισθηματικά σε διάφορες πολιτικές καταστάσεις. Και είναι αλήθεια ότι οι σημερινές εξελίξεις ΔΕΝ με εκφράζουν.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ και ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....

Αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα, στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική ζωή, ξεπερνούν την φαντασία και γι' αυτό έχω "υποχωρήσει". Αδυνατώ να βρω επιχειρήματα για ν' αντιμετωπίσω τους τσαρλατάνους, τους ψεύτες, τους υποκριτές, τους δημαγωγούς... Προτιμώ λοιπόν τη νωχέλεια και τη θαλπωρή της σχετικώς άβολης καρέκλας μου. Δεν είμαι σε θέση πλέον να ερμηνεύσω το γεγονός ότι γέμισε η αγορά με κήνσορες που παριστάνουν τους πατριώτες και τους ελλαδοσώστες... Παρακολουθώ κάτι τύπους στην τηλεόραση και αυθόρμητα γελάω, αλλά αμέσως το χαμόγελο χάνεται. Αυτοί Θεέ μου θα μας σώσουν;;; Αυτοί είναι το "νέο" και "άφθαρτο";;;

Tuesday, September 15, 2015

«Ο χειμώνας δεν πέρασε ακόμα, αφού οι αγριόχηνες πετάνε κατά κείθε…»



Ο μέγας Αιμίλιος Βεάκης όταν ερμήνευσε τον Βασιλιά Λιρ, το 1938, στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Τον Τρελό είχε ερμηνεύσει ο Ευάγγελος Μαμίας

Ναι, ναι... Βρισκόμαστε ακόμη σε οικονομικό και πολιτικό χειμώνα!!! Λέτε να σωθούμε τελικά;;; Δεν ξέρω και τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε. Κάποιοι θα ξέρουν εκείνο που είχε γράψει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ: «Ό,τι είναι οι μύγες για τα τρελόπαιδα, είμαστε εμείς για τους θεούς. Μας σκοτώνουν για να παίξουν»!!! Αυτό κάνουν από τότε που εμφανιστήκαμε στη γη και κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο…
Τέλος πάντων,  δεν βλέπω προς το παρόν ότι υπάρχει ελπίδα με τόσους τρελούς που κουλαντρίζουν τη ζωή μας. Και μην ξεχνάμε εκείνους που διέπονται από το ολοκληρωτικό πνεύμα – και είναι δυστυχώς ουκ ολίγοι. Αλλά να εξηγήσω ότι «ολοκληρωτικό πνεύμα» θα πει να έχεις μονάχα εσύ το δίκιο, εσύ αποκλειστικά, και χωρίς αμφιβολία. Και φυσικά να επιδιώκεις να επικρατήσει, να υπερισχύσει να επιβληθεί.

Monday, September 14, 2015

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ…

Μια γρήγορη ματιά στις εφημερίδες για να δω πώς αντιμετώπισαν τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση και κατάλαβα για άλλη μια φορά ότι η διατεταγμένη δημοσιογραφία καλά κρατεί. Επιπλέον, τώρα που ξυπνήσαμε, δηλαδή την επόμενη μέρα, οι λεπτομέρειες του ντιμπέιτ, έχουν αρχίσει να θαμπώνουν. Και αναφέρομαι ακόμα και στις λεπτομέρειες των αισθημάτων, των αντιδράσεων, της οργής, και της απελπισίας… Ίσως σε κάτι μπορεί να συνέβαλε κι αυτό θα αποδειχτεί στις εκλογές, όπου τα πρόβατα θα πάνε να ψηφίσουν. Και δεν ξέρω κατά πόσο στην επαφή τους με τους πολιτικούς χρησιμοποίησαν τη γέφυρα της λογικής επικοινωνίας.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Όχι! Δεν πρόκειται να σχολιάσω εδώ τις μετακινήσεις που βλέπουμε να πραγματοποιούνται καθημερινά στο Αιγαίο. Αυτό θα γίνει αλλού. Οι εικόνες των ανθρώπων, που συνωστίζονται κατά χιλιάδες στις ακτές, αναζητώντας μία σανίδα σωτηρίας για να ταξιδέψουν αλλού, είναι άλλωστε τόσο εύγλωττες. Η οδύνη διακρίνεται στα μάτια τους. Ικετεύουν, με κάθε δύναμη της ψυχής τους, τη βοήθειά μας. Απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο πόνο η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ομόθυμη. Χρειάζονται την άμεση και με κάθε τρόπους συμπαράστασή μας ώσπου να ορθοποδήσουν και να νιώσουν καλύτερα.

Friday, September 11, 2015

ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Όσοι είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τα αποτελέσματά του νιώθουν δικαιωμένοι. Στην πολλά διαφημιζόμενη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών του δημοκρατικού τόξου ενώπιον δημοσιογράφων, προχθές το βράδυ, αναφέρομαι. Οι υπερβολικές ελπίδες που καλλιεργήθηκαν, μέσα σε λίγες ώρες, φυλλορρόησαν. Όπως τα φύλλα των δέντρων στην αρχή του φθινοπώρου.

Υποτίθεται, πως ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε πολιτικό αρχηγό να προτάξει τις ιδέες του, να αναπτύξει με σοβαρότητα τις απόψεις του, να εξηγήσει τις επόμενες κινήσεις του και να ανταλλάξει σοβαρά επιχειρήματα με τον αντίπαλό του. Τίποτε, από όλα τα παραπάνω, δεν συνέβη. Και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Thursday, September 10, 2015

Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΤΩΝ [μικρο]ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!!!



Πού ζούμε;;; Σε τι καιρούς βρεθήκαμε άοπλοι και συνεχώς σε απορία;; Τι μας συμβαίνει και βρισκόμαστε σε παραλήρημα;;; Ο καθένας κομίζει στην καθημερινή ατζέντα τις δικές του αγκυλώσεις. Έχουμε πληθωρισμό σοφών αναλυτών και σωτήρων που διαβιούν στο παλκοσένικο της πιο ασύδοτης πολιτικολογίας. Όλοι διαφημίζουν την ηθική καθαρότητά τους, αλλά όλοι είναι βουτηγμένοι στη λάσπη. Σαλταδόροι είναι, που καρπώνονται αγώνες, οι οποίοι δεν τους ανήκουν. Κολακεύουν τον λαό όλοι αυτοί οι δερβίσηδες της δημοκρατίας.

ΒΟΥΒΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ...


Την είδα εκεί, στη γωνία που συναντιούνται δυο πλακόστρωτοι δρόμοι, με ένα βιβλίο στα γόνατά της. Στεκόμουν πίσω από ένα δέντρο και αρκετά μέτρα μακρύτερα, για αρκετά λεπτά της ώρας, απολαμβάνοντας αυτή την υπέροχη εικόνα που κινητοποιούσε τη μνήμη και σκεφτόμουν ποιο βιβλίο άραγε να διαβάζει… Κι άρχισαν να τρέχουν στο νου μου τίτλοι βιβλίων που εγώ είχα διαβάσει. Μήπως τη Στενή Πύλη του Αντρέ Ζιντ, ή το Μύθο του Σίσυφου, ή μήπως  κάποιο από τα βιβλία του Μπαλζάκ, του Σταντάλ ή του Φόκνερ;; Αλλά έτσι όπως παρατηρώ το σχήμα του βιβλίου δεν μου φαίνεται παρά σαν κάτι ανάλαφρο και με εικόνες μέσα… Δε βαριέσαι. Βιβλίο να ‘ναι. Φτάνει που είναι ένα βιβλίο. Ας είναι ένα βιβλίο με φωτογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής, ας είναι ένα βιβλίο με ταξιδιωτικές εντυπώσεις, ας είναι ένα παραμύθι…

Wednesday, September 9, 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΤΕΧΝΗ;;;;;;

Μου είναι πλέον αδιάφορη η πολιτική που δεν παράγει – αυτό που παράγει είναι το… τίποτε!!!! Δεν θα παραθέσω τις γνωστές σε όλους αιτιάσεις ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, ψεύτες, αστοιχείωτοι, υποκριτές και τα παρόμοια. Με κούρασαν. Συγκλονιστικές ανακοινώσεις μπορεί να περιμένω μονάχα από την Τέχνη. Και τούτο διότι απλώς η αισθητική εμπειρία έχει μέσα της κάτι το αλλόκοτο και το μυστηριακό. Είναι δύσκολη η υπόθεση της μύησης στην Τέχνη και γι' αυτό η μάζα είναι πολύ μακριά... Λοιπόν, η μάζα ας ασχολείται με τα γήινα...


Tuesday, September 8, 2015

ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ





ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Κάθεσαι στο γραφείο σου και θέλεις να γράψεις για όσα απίθανα παρακολουθείς να διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες. Είναι όμως τόσα πολλά ώστε κινδυνεύεις να αποσιωπήσεις ορισμένα. «Τι να πρωτοσχολιάσω», συλλογίζεσαι, «μέσα σε μια ατμόσφαιρα σύγχυσης και εκφυλιστικών φαινομένων;» Ο λόγος για τα Κόμματα του δημοκρατικού τόξου που κατέρχονται στον εκλογικό στίβο με τη φιλοδοξία να προσανατολίσουν τη χώρα σε μια ομαλή πορεία. Το Κόμμα της μισαλλοδοξίας είναι πλέον καιρός να καταδικαστεί αμετάκλητα στις συνειδήσεις όλων.

Saturday, September 5, 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ;;;;;

Δεν μπορώ πλέον να καταλάβω γιατί η εποχή μας κουρέλιασε κυριολεκτικά τις ιδεολογίες, που γεννήθηκαν τον προπερασμένο αιώνα σε συνθήκες άλλοτε δραματικές και επικές και άλλοτε πολεμικές. Σήμερα είδαμε τα πάντα να γίνονται θυσία στο βωμό ενός αδυσώπητου πραγματισμού.
Οι περισσότεροι πολιτευόμενοι σήμερα μας ζητούν να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε και πρεσβεύαμε χάριν της... σωτηρίας της πατρίδας!!!! Θα μου πείτε ότι υπήρξαν διαψεύσεις, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν διαψεύστηκαν οι ιδεολογίες αλλά εγκλημάτισαν εκείνοι που τις "διαχειρίστηκαν".

Friday, September 4, 2015

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

Andreas Reading, 1882-83, Edvard Munch
 
Από μόνος μου είμαι μια... συνιστώσα, στον χώρο γενικώς!!!
Υπάρχει κανένα κόμμα που να με θέλει;;;
Θέλω κι εγώ να μπω στον συνεταιρισμό, ν' αποκτήσω μερίδιο στα κέρδη [ξέρετε πόση είναι η βουλευτική αποζημίωση και κάποια άλλα προνόμια;;;;]...
Άργησα να καταλάβω τη μεταβολή της πολιτικής σε... αγορά!!
Κι όπως γνωρίζετε, στην αγορά, στο παζάρι, οι ηθικές αξίες δεν έχουν θέση.
Οι προθήκες χρειάζονται εμπορεύσιμα είδη...

ΕΚΛΟΓΙΚΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Η εκλογική αναμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι εξελίξεις, για τα όσα πρόκειται να συμβούν, δεν προδιαγράφονται ευοίωνες. Όπως όλα δείχνουν επαναλαμβάνεται το σκηνικό που κυριάρχησε το 2009. Αυτήν την εντύπωση αποκομίζει κάθε σκεπτόμενος πολίτης.

Στις αρχές φθινοπώρου, εκείνου του έτους, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά και προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές. Είχε προηγηθεί μια καταστροφική πενταετία άσκησης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία κατά την οποία διπλασιάστηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα. Ανίκανος να διαχειριστεί την επερχόμενη κρίση επέλεξε την απόδραση αντί την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Όλες οι κινήσεις του κατά την, ατυχέστατη από όλες τις απόψεις  προεκλογική περίοδο, φανέρωναν με τον χαρακτηριστικότερο τρόπο τις προθέσεις του.