Saturday, November 14, 2015

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΕΤΡΟΥ ΦΟΒΟΥ!!!!!



Πέρα από τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις που ο καθένας προβάλλει στα σχόλιά του ή τις αναλύσεις του, λογικές ή πολιτικές, επιστημονικές ή θρησκευτικές, μετά τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού, έχω την εντύπωση ότι όλοι παραβλέπουν ένα βασικό παράγοντα που είναι η κακία!!!! Η κακία είναι πληγή για το ανθρώπινο γένος. Θα έλεγα επιπροσθέτως ότι η ευτέλεια ίσως είναι μεγαλύτερη πληγή. Γιατί ο άνθρωπος μπορεί να γεννήθηκε καλός ή κακός, αλλά αυτό μπορεί να συζητηθεί. Όμως το αν γεννήθηκε με μια ροπή προς την ευτέλεια είναι κάτι που δεν σηκώνει συζήτηση.

Οι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει την ανθρώπινη ύπαρξη, διεκδικούν μια θέση στις ανθρώπινες κοινωνίες για τον απλούστατο λόγο ότι επιζητούν να τις μετατρέψουν σε ζούγκλες!! Όταν κάποιοι άνθρωποι ζώνονται τα πυρομαχικά και, αφού σκοτώσουν εκείνους που τους θεωρούν εχθρούς, σκοτώνονται και οι ίδιοι, διότι πιστεύουν ότι θα πάνε στους εφτά ουρανούς δίπλα στον Αλλάχ, τότε είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε και πολλές ελπίδες για το ανθρώπινο γένος.

Είναι μια εξήγηση το γεγονός ότι η Ευρώπη πληρώνει για τις αμαρτίες της. Και το πιθανότερο είναι ότι θ’ αντιδράσει κάποια στιγμή με βιαιότητα και ο κύκλος του αίματος θα συνεχίζεται. Δεν ξέρω αν μπορούμε πλέον να ζούμε με ηρεμία. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί που καταδυνάστευσαν τους λαούς της Αφρικής και της Ασίας θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για τέτοιες εξελίξεις. Εμείς όμως τι φταίμε;;;;

Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει κι αυτή η υπερβολική ευαισθησία μας. Θα μου πείτε ότι μπορεί να συμβεί και σ’ εμάς το απίθανο. Ίσως. Αλλά δεν θα το ξορκίσουμε με την υπερβολικά διαφημιζόμενη αλληλεγγύη μας πότε στους μεν και πότε στους δε!!! Επιπλέον εάν δίναμε περισσότερη προσοχή, θα διαπιστώναμε ένα πλέγμα χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν την ταυτότητα εκείνων που προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι ο χαρακτήρας, η ιστορία, ειδικοί τοπικοί και χρονικοί όροι, καταβολές οικογενειακές, κληρονομικές… Όταν οι κάθε λογής τρομοκράτες σκοτώνουν, εμείς εδώ στην Ελλάδα μιλάμε για ειρήνη και ελευθερία. Και για μας η ελευθερία είναι η ελευθερία του ανθρώπου όπως πρωτοξύπνησε. Και είναι άνθρωπος κανείς κατά το μέτρο που αξιώνει την ελευθερία του. 

Απ’ όπου και να τα πιάσει κανείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τους πολέμους, τους τζιχαντιστές, τους ισλαμιστές και όλους εκείνους που κρατούν στο χέρι τα καλάσνικοφ, αποδεικνύεται ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις αξίες της, διότι απλώς έχει υποβιβαστεί σε μια μεγάλη… αγορά!!!! Κάποτε ήταν αποικιοκρατούσα και τώρα γίνεται σιγά-σιγά… αποικία των Αφρικανών και των Ασιατών!!! Άραγε έχει κάποιες ηθικές αξίες να διαφυλάξει η Ευρώπη για τους επερχόμενους;;; Σε ποιον αρέσει η τόσο έντονη αστυνομική και στρατιωτική παρουσία στην πόλη του Φωτός;;;;;
Δεν πιστεύω ότι μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Υπάρχει τέτοια σύγχυση που χάνουμε το μυαλό μας.

No comments: