Thursday, November 5, 2015

ΈΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ



Κάτι έχουν πάθει οι Έλληνες διότι αλλιώς δεν εξηγείται η τόση παλαβομάρα που τους δέρνει. Καθημερινά αυτό το βλέπουμε στη συμπεριφορά διαφόρων κοινωνικών ομάδων και πρωτίστως στη συμπεριφορά των κυβερνώντων – εννοώ αυτών των σημερινών κυβερνώντων που υπέκλεψαν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ΨΕΜΑΤΑ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!!! Το ζήτημα είναι ότι εξακολουθούν να λένε ψέματα και δεν κοκκινίζουν. Αριβίστες, τυχοδιώκτες, ανθρωποδιώκτες, ψεύτες, υποκριτές!!! Διαβάστε τι είπε η Γεροβασίλη: «Δεν έχουμε πει καμιά στιγμή ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά είναι γεγονός ότι έχουμε κάνει κάποιες υπερεκτιμήσεις»… Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Θέλω να πω ότι αντιδρώ με τις ιδέες μου, όπως πάντα, αλλά τώρα, σε ώριμη ηλικία δεν με φτάνει ν’ αντιδρώ με τις ιδέες μου για τις ιδέες μου. Σε όλη μου τη ζωή αντιδρούσα άμεσα, ζωηρά και δεν άφηνα τίποτε να πέσει κάτω… Τώρα, στη χώρα μας έχει εγκατασταθεί μια νέα τάξη πραγμάτων, που επιζητεί να στρατολογήσει τους Έλληνες στις δικές της αντιλήψεις, επεμβαίνοντας στη ζωή τους, σε καθημερινή βάση, δραστικά, όχι απλώς βίαια. Ωστόσο διαπιστώνουμε όλοι πια ότι η «πολιτική» αυτών των σοσιαλφασιστών που κυβερνούν εκδηλώνεται βάναυσα κι έχω αρχίσει να εξαγριώνομαι γιατί δεν θέλω να μ’ εξουδετερώσουν. Η τακτική τους είναι ίδια με εκείνη των ολοκληρωτικών καθεστώτων που επιχειρούν να στρεβλώσουν διαμορφωμένες ανθρώπινες συνειδήσεις.

Το νιώθουμε, το βλέπουμε ότι δημιουργούν καταστάσεις που υποβάλλουν το μίσος και τον διχασμό, διαιωνίζοντας αντιδικίες, με μοναδικό στόχο την παραμονή τους στην εξουσία. Δυστυχώς όλοι αυτοί που συγκροτούν τον πυρήνα της κυβερνητικής μηχανής είναι τέρατα εγκεφαλισμού επικίνδυνα που δεν σέβονται τις αξίες των αποχρώσεων και τις αξίες των ημιτονίων που υφαίνουν την ανθρώπινη θερμοκρασία. Διότι απλούστατα βλέπουν τον κόσμο  σαν ένα οικοδομικό συγκρότημα από διάφορα σχήματα και γεωμετρικούς όγκους που έχει τη δυνατότητα να μετακινείς όπως θέλει, φυσικά βάσει κάποιου σχεδίου.

Εμείς που ζήσαμε κάποιες ακραίες καταστάσεις, δεν μπορούμε να λησμονήσουμε ή να ξεγράψουμε. Έχουμε μνήμες και καντήλια αναμμένα μπροστά στο τέμπλο της φτωχικής μας εκκλησίας που μπορεί να μη λειτουργεί πια αλλά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ξαναζωντανέψει. Μην πάει ο νους στο μύθο του μαρμαρωμένου βασιλιά. Δεν το εννοώ έτσι, διότι εγώ δεν σκέφτομαι εκστρατείες για μεγάλες ιδέες, αλλά απλώς ξέρω ότι οι περιπέτειες δεν τελειώνουν για κανέναν.

Αν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπάτησαν, λέρωσαν και βρόμισαν τον τόπο μας και τις κατακτήσεις χρόνων για χάρη και μόνο της εξουσίας, εμείς δεν πρέπει ν’ αρνιόμαστε τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας και πολύ περισσότερο να προδίνουμε την ιστορία μας. Γι' αυτό ο αγώνας συνεχίζεται!!!! Θα βρούμε τον τρόπο...


Να είμαστε ρεαλιστές, να μην τρέφουμε ρομαντικές αυταπάτες. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα θέλαμε να καταπιαστούν με τις τύχες μας άνθρωποι αγνοί, με πλατιές βλέψεις και όχι μονομανείς  της ματαιοδοξίας και του στενά κομματικού συμφέροντος.


No comments: