Thursday, July 16, 2015

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΑΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΟΔΙΑ!!!!!!



Περίμενα ότι μετά από τόσα βάσανα που έχουμε περάσει ως λαός, μια μεγάλη, πλατιά, συλλογική συνείδηση θ’ άρχιζε να ξυπνάει!!!! Λάθος έκανα. Τίποτα τέτοιο δεν έχω δει μέχρι στιγμής. Το μόνο που βλέπω και νιώθω είναι ότι παρευρίσκομαι, όπως όλοι μας, σε γεγονότα πρωτοφανέρωτα, εντελώς παλαβά και διεστραμμένα κι αναρωτιέμαι αν θα επικρατήσει ο κοινός νους. Θα περίμενα ν’ ακούω μια βουή!!! Μια βουή που θα προκαλούσε ανησυχίες κι ελπίδες για το μέλλον. Όμως αμφιβάλλω αν υπάρχει περίπτωση στο άμεσο μέλλον να έχουμε πιθανότητα αισιόδοξης προοπτικής για τον αυριανό μας κόσμο.

Το μόνο που διαπιστώνω με λύπη μου είναι ότι έχουμε ως κοινωνία ξεστρατίσει σε παρακρούσεις, μηδενιστικές, αρνητικές. Έχει κανείς την αίσθηση έχει ανατραπεί η διαδικασία της ανθρώπινης λογικής και συμβαίνει αυτό που λένε οι Γάλλοι, δηλαδή να μπαίνει μπροστά το κάρο και πίσω του τα βόδια!!!! Οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι θα δηλώνουν πάντοτε την αισιοδοξία τους και θα προβάλλουν την ελπίδα τους ότι κι εμείς μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες. 

Αλλά η αισιοδοξία είναι κάτι που μπορεί κανένας να την πάρει όπως θέλει. Και τούτο διότι αισιοδοξία μπορεί να είναι εμπιστοσύνη στη διατήρηση του ανθρώπου ως φορέα της ανθρωπιάς, αλλά μπορεί να είναι και η προσδοκία του ερχομού ενός υπερανθρώπου, όπως λόγου χάρη εκείνου ή ανάλογου με αυτόν που είχε ευαγγελιστεί ο Νίτσε. Θα μου πείτε τώρα, τι σόι ρεμβασμοί είναι αυτοί καλοκαιριάτικα!!! Μ’ ενοχλεί όλη αυτή η πολιτική κακογουστιά...

Ωστόσο, δεν είναι μονάχα η πολιτική που μας έχει προξενήσει τόσα πολλά και άλυτα προβλήματα. Είναι και η δική μας συμπεριφορά. Τέλος πάντων, καλούμαστε τώρα ν’ αντιμετωπίσουμε μια νέα κατάσταση που είναι κυριολεκτικά εχθρική, εξανδραποδιστική. Και το δράμα μας είναι ότι στην κορυφή της εξουσίας βρίσκονται άτομα υπερτροφικά, χωρίς ανάλογο εσωτερικό αντίκρισμα, που υποθάλπουν την κατάχρηση, από ιδιοτέλεια, και επικεφαλής είναι ο λαοπλάνος που συναγείρει τους αμέτρητους αφελείς.

Είμαστε ένας λαός που ΔΕΝ ωριμάζει μελετώντας τις αμαρτίες του. Και οι αφελείς πορεύονται γυρίζοντας, καθώς ένα καιρό τα άλογα με παρωπίδες γύρω-γύρω στο μαγκάνι.

No comments: