Monday, July 20, 2015

ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ

Του αρέσει να σκαρώνει μαντινάδες και να τις εκφωνεί, χειρονομώντας θεατρικά, σ’ όποιο μέρος κι αν βρεθεί: από το μικρότερο χωριό της περιοχής των Σφακιών, τόπο καταγωγής του, ώς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου κινείται τους τελευταίους μήνες καθώς εκλέχθηκε βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Με τους προκλητικούς στίχους τους έχει ως στόχο του να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του, τους οποίους κατακεραυνώνει με κάθε είδους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

Τελευταίο δείγμα της στιχουργικής δεινότητάς του η μαντινάδα που συνέθεσε λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου:
«Το Όχι θέλει Έλληνες το Ναι θέλει προδότες
Καιρός να ξεχωρίσουνε τ’ αγρίμια από τις κότες».

Η μεγαλοστομία του, όπως συμβαίνει συνήθως, έμεινε στα λόγια.
«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις», λέει μια παροιμία.
Λίγες μόνο μέρες αργότερα,, στην κρίσιμη ψηφοφορία τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, υπερψήφισε, χωρίς κανένα δισταγμό, τα προαπαιτούμενα του νομοσχεδίου για την έγκριση του Τρίτου Μνημονίου!
Πώς χαρακτήριζε όσους είχαν ψηφίσει τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, σαφώς καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο, είναι περιττό να λεχθεί.

Ποιος είναι ο συνεπής στις απόψεις του πολιτικός;
Μα ο γραφικός βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.
Ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας την άψογη στάση του, τον επιβράβευσε, τοποθετώντας τον στις 17 Ιουλίου στη θέση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Να τον χαιρόμαστε!

No comments: