Thursday, June 25, 2015

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΠΟΡ... ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ!*


[Αφιερωμένο στον Χάνο το Ψαράκι]

Είναι το πρωί κατάλληλο για σκέψεις περί του νοήματος της ζωής;; Είναι, πάντοτε είναι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να σκεφτόμαστε καθ’ υπαγόρευση. Οι καταστάσεις που βιώνουμε μας κρατούν το μυαλό σε εγρήγορση. Οπότε γιατί να μην φιλοσοφήσουμε λιγάκι;; Ας κάνει ζέστη. Μια κάποια εκπαίδευση ίσως μας βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσουμε και τη ζέστη και όλες τις δυσκολίες, οι οποίες προκύπτουν στην καθημερινότητα από την διακυβέρνηση της χώρας από τους Συριζαίους που όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ χώνονται στην ανυποληψία.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούν πλέον οι άνθρωποι, στη χώρα μας, να μην ξέρουν πού να προσβλέψουν.  Οι κάπως μεγαλύτεροι στην ηλικία είναι αλήθεια ότι κάποτε κάπου είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους, με κάτι είχαν ταυτίσει την ύπαρξή τους, και ξαφνικά, ανειδοποίητα, ήρθαν τα πάνω-κάτω, είδαν τα πάντα γύρω τους να υποχωρούν, τον κόσμο να παραμορφώνεται και τώρα να μορφάζει από τον βαθύ πόνο. Υπάρχουν κάποιοι που ίσως το χτύπημα να μην ήταν βαρύ γι’ αυτούς και καταφέρνουν με σβελτάδα να πατάνε σε άλλο βάθρο… Με λίγες λέξεις, μπορούν ανά πάσα στιγμή να την σκαπουλάρουν αναίμακτα.

Η γενιά που σήμερα επαίρεται ότι ανεμίζει τη σημαία της «αριστεράς» είναι από τα γενοφάσκια της… μπουρζουαδοποιημένη, όποια αγωγή κι αν έλαβε. Και το βλέπουμε όσοι μπορούμε να κρατάμε καθαρή ματιά, ότι για να υπάρξει αυτή η γενιά που κυβερνάει αναγκάζεται να φιμώνει, να βρίζει, να γίνεται υπερσυντηρητική, οργανικά αντεπαναστάτρια!!! Όσο και να το διακηρύσσουν, «δεν γίνεται να βασιλεύεις με τρόπο αθώο» [Σεν Ζιστ]. Τότε το «βασιλεύω και σήμερα το «κυβερνώ».

Είμαι πεπεισμένος ότι οι κυβερνώντες και οι οπαδοί τους, δηλαδή της επονομαζόμενης «αριστεράς» έχουν πάθει τρομερή εσωτερική πανωλεθρία. Άκουσα σήμερα το πρωί σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Γεροβασίλη να ισχυρίζεται με επιμονή ότι αυτοί είναι ειλικρινείς, είναι οι μόνοι ειλικρινείς, δηλαδή οι Συριζαίοι!!!! Είναι ελεεινό ν’ αναγκάζεται κάποιος να λέει τόσες και τέτοιες αηδίες, διότι τους τελευταίους μήνες η παράταξή του λέει μονάχα ΨΕΜΑΤΑ

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα έρθουν σκληρές λύσεις με το τέλος των διαπραγματεύσεων. Και το σύνολο του ελληνικού λαού θα μπει στο ζυγό και ο τρόπος για να του το πλασάρουν θα βρεθεί, αρκεί να θυμηθούμε πώς η Τρόικα έγινε «Θεσμοί», το μνημόνιο έγινε «Συμφωνία» κ.λπ. Ο τρόπος για τους Συριζαίους έχει γίνει επιστήμη. Και ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες αιτιάσεις τους υπάρχει ένας κόσμος αθώος, καλοπροαίρετος, ταλαιπωρημένος, που δέρνεται από εδώ κι από εκεί,, που σε όποια πλευρά του καραβιού κι αν τρέξει το βλέπει να μπατάρει, και στο τέλος κυριεύεται από ναυτία. 

Τελικά η ζωή σ’ αυτή τη χώρα είναι επικίνδυνο σπορ και δεν μπορεί κανείς να την ζήσει όπως θα ήθελε. Στο μεταξύ ξαναζεί και ο μύθος της Κίρκης. Δημιουργείς δηλαδή στον άνθρωπο την ψυχολογία του χοίρου, που όλο και πιο πολύ βουλιάζει στον κόσμο των ψεμάτων και των ψευδαισθήσεων.

Είμαστε σε κρίσιμη καμπή και δεν ξέρω πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί, στο τέλος, λύση!!! Έχω ξαναγράψει ότι ο κόσμος μας, η πατρίδα μας, χρειάζεται αποστόλους κι έναν ηγέτη που θα μας εμπνεύσει και θα δείξει το δρόμο προς τη νέα εποχή.

*Από την ανάρτηση μιας φίλης.

No comments: