Thursday, May 7, 2015

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΤΗΝ [επαίσχυντη] ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Ο άνθρωπος που ήθελε ν' αλλάξει ολόκληρη την Ευρώπη, έγινε το παιδί του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ....

Η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ [που όμως είναι βλαπτική για τη χώρα] άρχισε να εφαρμόζεται τακτικά και με σχέδιο, αφότου ανέλαβε στην αρχηγία του κόμματος ο Τσίπρας. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα κατάφεραν ν' απαξιώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, να διχάσουν τον ελληνικό λαό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, να κάνουν "κόκκινο πανί" λέξεις όπως: Τρόικα, Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, Μέρκελ, Γερμανία, Καστελλόριζο, ανθρωπιστική κρίση, κι ένα σωρό άλλες λέξεις που τις έκαναν παντιέρα για να παρασύρουν τις μάζες.


Μέσα σε τρεις μήνες αποδείχτηκε ότι αυτό ήταν το μόνο που διέθεταν: επικοινωνιακή πολιτική!!!!!
Αυτή, λοιπόν, η πολιτική τους επιτρέπει να επιβιώνουν τελευταία. Την πολυφωνία μέσα στο κόμμα και την κυβέρνηση, και την χαώδη διαφορά απόψεων που έχουν τα διάφορα στελέχη, την  έχουν αναγάγει σε... υγιή δημοκρατική λειτουργία, την αδυναμία τους να διαπραγματευτούν την έχουν ονοματίσει "σκληρή διαπραγμάτευση", την ανικανότητα του Τσίπρα και των στελεχών του την είπαν "αξιοπρέπεια"... Και όλη αυτή η τακτική τους δίνει την ευκαιρία να κερδίζουν χρόνο, να κοκορεύονται ότι είναι συνεπείς στις εθνικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές, αφού όμως έχουν ξεπαστρέψει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων οργανισμών.

Και μέσα σε όλα αυτά, τα τρελά, καθημερινά ακούγαμε εντελώς διαφορετικές απόψεις να προβάλλονται με δηλώσεις και συνεντεύξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ [είτε του κόμματος είτε της κυβέρνησης]. Είδαμε να αποθεώνεται το λεγόμενο non paper και ν' απουσιάζει η υπεύθυνη ενημέρωση και στο παιχνίδι το επιτελείο του Μαξίμου να παρασύρει τους νέους δημοσιογράφους που βάσιζαν [και ακόμα το κάνουν] την ενημέρωση του κόσμου στα κωλόχαρτα που τους έδψιναν και τους δίνουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την μονταζιέρα του πρωθυπουργικού γραφείου. Στο μεταξύ έγινε το πρώτο breafing!!!! Μια φορά την εβδομάδα για τους Έλληνες δημοσιογράφους και μια φορά για τους ξένους ανταποκριτές [αν κατάλαβα καλά]. Κι εγώ περίμενα ότι με άκουσαν οι ηρακλειδείς του Τσίπρα για... καθημερινό breafing. Ένα την εβδομάδα και πολύ πάει!!!!

Έφτασαν στο σημείο να βγάζουν εκείνο το ανόητο non paper, τη μέρα που ο Δραγασάκης με τον Τσακαλώτο βρίσκονταν στον Ντράγκι, στη Φρανκφούρτη και να τους περιγελούν οι ξένοι. Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε τις αιτιάσεις του Δραγασάκη ότι δήθεν το ήξερε κ.λπ. Σιγά όμως μην επηρεάστηκε ο Ντράγκι από τα παρακάλια του Δραγασάκη και του Τσακαλώτου ή ο Γιούνκερ από τα πλατιά χαμόγελα του Τσίπρα!!!! Και οι Γερμανοί την θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη κι αυτό είναι κάτι που το ξέραμε και ήταν κάτι που δεν επρόκειτο ν' αλλάξει. Στις λεπτομέρειες βρίσκονταν οι όποιες ενστάσεις εκατέρωθεν.

Πού οδηγούμαστε;;; Ασφαλώς και θα υπάρξει συμφωνία, θα είναι επώδυνη, θα είναι η υπογραφή ενός νέου μνημονίου που θα το ονοματίσουν ο Θεός ξέρεις πώς... Ωστόσο, θα πανηγυρίζουν, θα αποθεώνουν τον πρωθυπουργό τους, που τον είδαμε στις αλλεπάλληλες επαφές του, δια ζώσης και τηλεφωνικές, να παρακαλάει την [γι' αυτόν μισητή] Μέρκελ να μπει μπροστά για να πάρουμε χρήματα, τα οποία όταν είχε αναλάβει ο Βαρουφάκης βροντοφώναζε ότι ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!! Κι όσο για τον Βαρουφάκη αφού δεν χρησιμοποιείται πλέον στις διαπραγματεύσεις, ο Τσίπρας γιατί δεν τον αλλάζει;;;; Είναι μια απορία κι αυτή...

Θα γελάμε καταρχήν με το λεξιλόγιο που θα κατεβάσουν οι Συριζαίοι για να ντύσουν το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως είναι οδυνηρά για τον ελληνικό λαό. Αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσουν ν' αλλάξουν το ψυχολογικό κλίμα που δεν φαίνεται να γίνεται πιο ευνοϊκό για την αναπτέρωση του ηθικού των πολιτών και το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για ν' ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι με την συμπεριφορά τους αποδείχτηκαν δάσκαλοι του παλαιοκομματισμού και της οικογενειοκρατίας, δυο θανάσιμα στοιχεία που θάβουν τις ελπίδες για την πάταξη της διαφθοράς και την αναγέννηση της κοινωνίας μας.

No comments: