Sunday, May 31, 2015

Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΛΙΘΙΝΟΣ
 
Η εντρύφηση των στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στα ευαγγελικά κείμενα είχε πληθύνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κι αυτό δεν ήξερα αν έπρεπε να μας χαροποιεί ή να μας προβληματίζει. Ποτέ δεν είναι βέβαιος κανείς πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στις περιπτώσεις αντιφατικών προσώπων. 
Το σύνθημα για τη μελέτη των ιερών γραφών έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επηρεασμένος, καθώς φαίνεται, από τις τακτικές επαφές του με τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄, σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, στις 10 Μαρτίου, ανέφερε κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις:
«Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στο άκουσμα πολλών προκλητικών δηλώσεων από το εξωτερικό, μου έρχεται στο μυαλό το περίφημο απόσπασμα από την επί του Όρους ομιλία του Ιησού: Βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους, αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους».
Το παράδειγμα του ηγέτη τους ακολούθησαν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου μάλιστα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για τη ζωή και το έργο του Ιησού, οι οποίες χάνονταν στα βάθη της παιδικής ηλικίας τους, προχώρησαν σε ιδιαίτερα τολμηρές κινήσεις. Έτσι, από τις βιβλιοθήκες που διατηρούσαν, απομάκρυναν τους άχρωμους και ογκώδεις τόμους των «Απάντων» του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν, οι οποίοι καταλάμβαναν ασυνήθιστα μεγάλο χώρο στα ράφια. Στη θέση τους, τοποθέτησαν πολύχρωμες εκδόσεις της Αγίας Γραφής και της Καινής Διαθήκης, που εντόπισαν στις αποθήκες των σπιτιών τους ή σε παλαιοβιβλιοπωλεία. Καθώς, όμως, είχαν ξεμάθει την απλή καθαρεύουσα, φρόντισαν να αποκτήσουν και τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης, από τον γνωστό θεολόγο Παναγιώτη Τρεμπέλα.

Τα αποτελέσματα, από τη σταδιακή αναβάπτιση πολύπειρων πολιτικών στελεχών στις Ιερές Γραφές, ήταν όντως εντυπωσιακά. Μέσα σε απόλυτη ηρεμία, όπως επιτάσσουν τα σχετικά κείμενα, προβληματίστηκαν και οδηγήθηκαν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, τις οποίες προτίθενται να ανακοινώσουν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Ύστερα από άσκοπες συζητήσεις μηνών φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα του έντιμου συμβιβασμού. Και τι συμβιβασμός! Ό,τι κατηγορούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, προτίθενται τώρα, και με το παραπάνω, να το πραγματώσουν. Μπροστά στα σκληρά μέτρα, που σκοπεύουν να εφαρμόσουν σε βάρος των φορολογουμένων, ωχριά το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος του Γκίκα Χαρδούβελη, για το οποίο έγινε τόσος θόρυβος κατά την προεκλογική περίοδο.
Από τώρα και στο εξής, μακριά από κάθε είδους ακρότητες, στις οποίες για χρόνια επιδίδονταν με άνεση και εκ του ασφαλούς, μπορούν πλέον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σχεδιάσουν μια καινούργια αρχή για την πατρίδα μας. Αν, βέβαια, διαθέτουν σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ανήμερα της Πεντηκοστής, έκανε το θαύμα της.

No comments: