Wednesday, April 8, 2015

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ;;;;

Η περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αγγίζει τα όρια της αναισχυντίας. Παρακολουθούσα τις χθεσινές δηλώσεις του και απορούσα με το ανέμελο ύφος του που έδειχνε άνθρωπο χωρίς υποχρεώσεις και κυβερνητικές ευθύνες, που αμπελοφιλοσοφούσε για τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Και αναφέρομαι στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου, της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, την εισβολή στο χώρο της Βουλής, την αναγραφή συνθημάτων στις προσόψεις της Βουλής και φυσικά στις καταστροφές που σχεδόν καθημερινά λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα.


Ο υπουργός δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το αξίωμά του. Κάνει δηλώσεις λες και κουβεντιάζει με την παρέα του στα Εξάρχεια ή στην πλατεία Κολωνακίου. Και τι έγινε;; αναρωτιέται... Εδώ και σαράντα χρόνια τα ίδια γίνονται!!!! Μένω κατάπληκτος με την άγνοια ή το θράσος του. Καταλήψεις, φωτιές, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, διάλυση της καθημερινότητας των πολιτών, ανασφάλεια... Ποιος είναι ο ρόλος του υπουργείου και του υπουργού;;;; Φτάσαμε δηλαδή ν' ασχολούμαστε με τ' αυτονόητα.

Για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, αναρωτήθηκε, «γιατί οι πρυτάνεις δεν κάνουν περιφρούρηση; που έχουν εξαφανιστεί οι φοιτητικές νεολαίες;». Τι να του πει κανείς;;; Δηλαδή, μήπως θέλει να κατέβουν οι πρυτάνεις και οι φοιτητικές παρατάξεις και να πλακωθούν με τους αντιεξουσιαστές;;;; Τι είδους προτροπές είναι αυτές;;; Γιατί δεν καλεί τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να καθαρίσει το τοπίο και να μην έχει υποχρέωση στις αντίπαλες παρατάξεις;;; Αυτό που θέλει είναι να βγάλουν οι... ΑΛΛΟΙ τα κάστανα από τη φωτιά!!!

Για τη στάση των αντεξουσιαστών υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει όριο από την άλλη πλευρά. Σεβασμός δεν υπάρχει; Αύριο τι θα κάνουν, θα κόψουν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη;».

Για τα επεισόδια στις Σκουριές είπε ότι εάν η Αστυνομία μπορεί να ελεγχθεί για τον τρόπο που έδρασε, θα θέλει να ελεγχθούν και αυτοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, φορούσαν στολές παραλλαγής και πετούσαν με σφεντόνες μπουλόνια!!!! Και ποιος θα τους ελέγξει - εγώ ή ο Χατζηπετρής;;; Μα τόσο αφελής είναι ο άνθρωπος;;;

Αλλά η περίπτωση του Πανούση αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των Συριζαίων κι ας προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ και παλιότερα από το ΠΑΣΟΚ. Οι Συριζαίοι τα θέλουν όλα δικά τους κι έχουν αρχίσει τις "εκπτώσεις" από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση.
Ο Πανούσης δεν φαίνεται ότι θέλει να περιφρουρήσει την αξιοπρέπειά του ως πανεπιστημιακού δάσκαλου ή εν γένει ως διανοουμένου που γράφει και σχόλια για τις εφημερίδες. Οπότε είναι προφανές πως δεν μπορεί να καταλάβει ότι η παραίτηση είναι ο μόνος δρόμος για την προσωπική του σωτηρία...

No comments: