Thursday, April 2, 2015

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ!!!!!!

[πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ]

Κι ενώ επικρατεί ένα γενικό μπάχαλο στους πανεπιστημιακούς και άλλους χώρους, η κυβέρνηση μοιάζει ανίκανη ή ηθελημένα αδρανεί να δώσει λύσεις για να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων. Και δεν έφτανε μονάχα η δικιά της αβελτηρία, έρχεται και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει τις μονίμως επαναστατικές διαθέσεις της και με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση να μην επιτρέψει επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από αυτό» σύμφωνα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος.


Δηλαδή, μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε. Άλλωστε δεν πληρώνουν τα σπασμένα ούτε οι καταληψίες ούτε οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τα πληρώνουμε, ο λαός. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει γενικότερες διαστάσεις. Ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου τον τελευταίο καιρό καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια, ζητώντας την απελευθέρωση ποινικών κρατουμένων και την κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ' Τύπου. Στο μεταξύ, ενορχηστρωμένη η κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους, ήδη κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο.

Η παρουσία εξάλλου των αντιεξουσιαστών την Τετάρτη, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου προκάλεσε νέα αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τους εκπροσώπους των κομμάτων από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων. Η Κωνσταντοπούλου επανέλαβε την άποψή της ότι ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, και αντικρούοντας το επιχείρημα ότι πρόκειται για εισβολή στο Κοινοβούλιο φέρεται να απάντησε: «Εισβολή έγινε στην Κύπρο, εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο, όχι στη Βουλή». Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν διαφορετική, αλλά μετά φωτογραφίζονταν μαζί και χαμογελαστοί η Κωνσταντοπούλου και ο Σακελλαρίδης, για να δέιξουν ότι δεν συμβαίνει τίποτε και ότι μάλλον οι άλλοι είναι τρελοί που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα τους!!!!!

Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει και δεν μπορεί να βάλει προτεραιότητες.

No comments: