Monday, April 27, 2015

ΔΙΑΡΚΗΣ ΝΑΥΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Θα σας πω κάτι που ίσως και να το ξέρετε... Ο Ζαν-Πολ Σαρτρ [τον αναφέρω επειδή τυχαίνει να τον ξαναδιαβάζω τούτες τις μέρες] μιλάει για τη ναυτία της στιγμής όπου συνειδητοποιείται η ύπαρξη. Όμως εγώ πρέπει να μιλήσω και για τη διαρκή ναυτία την πιο κοινή, αφότου ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα... Εδώ που τα λέμε, στεναχωριέμαι λιγάκι διότι οι Συριζαίοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δεν τους χλευάζουν μονάχα οι Ευρωπαίοι αλλά ολόκληρο το σύμπαν!!!!
Νόμισαν οι κακόμοιροι ότι θα πιάσουν στον ύπνο τους Ευρωπαίους - όπως έπιασαν κι εμάς και κατέλαβαν το μέγαρο Μαξίμου...
Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το αίσθημα του εφήμερου της εξουσίας. Η παρουσία τους τραυματίζει τη ζωή μας. Εχουμε κουραστεί ν' ακούμε την πολυλογία τους, τις αντιφατικές δηλώσεις τους, την ανόητη αισιοδοξία του Τσίπρα και τις κοινοτοπίες του Βαρουφάκη που το μόνο που εξασφάλιζαν ήταν η παθητική συγκατάθεση της πνευματικής αδράνειας.

Δυστυχώς εκείνοι που τους ψήφισαν ότι πίσω από τις ιδέες τους που υψώθηκαν σε συνθήματα, κρυβόταν η ευκολία που δεν πήγαινε στο βάθος των πραγμάτων, αλλά περιοριζόταν σε μια σχηματική θεώρηση απαξίωσης όλων των άλλων. Σχηματοποίησαν την αντιπολιτευτική τους τακτική, απλούστευσαν τα πάντα και οι ψηφοφόροι συμμορφώθηκαν μηχανικά διότι, όπως έλεγαν πολλοί, ακόμη και Πασόκοι, έπρεπε οπωσδήποτε να απαλλαγούμε από τους προηγούμενους!!!!!

Στην πραγματικότητα οι Συριζαίοι που σήμερα παλεύουν απεγνωσμένα να κυβερνήσουν αναμασούσαν πάντα καθιερωμένες ιδέες, προσέθεταν την προσωπική τους θερμοκρασία, αλλά το προϊόν τους ήταν και είναι στερημένο από κάθε άχνα ζωής.

Το δυστύχημα είναι ότι έχουν σκορπίσει και εμφυσήσει σε πολλούς ψηφοφόρους τους άπειρες αυταπάτες, σε τέτοιο σημείο που αδυνατούν να δουν ότι όλα όσα έπραξαν μέχρι σήμερα από την ημέρα που ανέλαβαν είναι ανοησίες!!!! Το πρόβλημά μας φυσικά δεν ήταν η απελευθέρωση του Ξηρού, ούτε φυσικά η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Προβλήματα μας δημιούργησαν με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους. Ευτυχώς όμως από μια πλευρά που κέρδισαν τις εκλογές για να απομυθοποιούν συντομότερα. Κάποτε έλεγαν ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ!!! Να λοιπόν που τους δόθηκε η ευκαιρία και τα έχουν κάνει μπάχαλο. Και φυσικά πέτυχαν να σιχαθούμε και την Αριστερά που αυτοί πρεσβεύουν....

Το μόνο που μένει είναι η αμαρτωλή συγκυβέρνησή τους με την ακροδεξιά και εθνικιστική παράταξη του Καμμένου, η υποταγή του Τσίπρα στην Μέρκελ, η αποξένωσή μας από τους Ευρωπαίους εταίρους που τους κατέστησαν αντιπάλους μας,

Είναι βέβαιο πως δεν ξέρουν τι κάνουν κι ούτε νιώθουν τους κινδύνους για τη χώρα. Ενόσω όμως η ζωή θα ξετυλίγεται, καθώς λέει και ο Hegel για το δραματικό έργο, μέσα σ' ένα κλίμα συγκρούσεων, ο καθένας θα έχει χρέος να μην απαρνιέται την ταυτότητά του,, να μην προδίνει την ιστορία του, να μην απιστεί στην προέλευσή του. Γιατί ο καθένας μας έχει βάθος χρόνου ατομικό, ιδεολογικό, πολιτικό. Λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η στιγμή που θα συρρικνωθεί ξανά στα... κιλά του κι εμείς θα πρέπει να ξαναδούμε πώς θα πορευτούμε!!!!

No comments: