Friday, April 3, 2015

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΩΣ... ΑΡΙΣΤΕΡΟ!!!!!!

Το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όχι στην ελληνική κοινωνία, αλλά στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Και οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν με δηλώσεις και συνεντεύξεις, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε τον Πανούση, καθώς κυβερνητικές πηγές ανέφεραν το μεσημέρι ότι τα όσα ανέφερε στο άρθρο «δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν»!!!! Μα είναι αστείο. Δηλαδή, ο Πανούσης έγραψε το άρθρο για τους νεοδημοκράτες, τους Πασόκους, τους Κουκουέδες ή για μένα;;; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το έγραψε για το κόμμα που τον έκανε υπουργό, αφού ο ίδιος ανήκε πριν στη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη.


Ωστόσο δόθηκε έτσι μια αφορμή για να γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι οι δυνάμεις που συνωθούνται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που έχουν είναι μια ταμπέλα με τη λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!! Τίποτε άλλο. Όλα όσα κατά καιρούς διακηρύσσουν κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και των ιδεοληψιών που έχουν κατακαθίσει στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Αυτοί οι "αριστεροί" είναι... προοδευτικοί, έχουν άμεμπτο ήθος, έχουν ηθική ανωτερότητα... - έτσι διατείνονται. Όμως αυτό που έχω να σημειώσω είναι πως ζουν απλώς με τον απόηχο της ιστορίας των αγώνων του λαού μας.

Υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα με τον Πανούση. Αν έχει τόσο βασικές διαφωνίες με το δυναμικό του κόμματος που τον έχει διορίσει υπουργό, δεν έχει παρά να παραιτηθεί. Απλό είναι. Κι όσο το πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει μια αίσθηση ηρεμίας, δεν μπορεί να σκεπάσει το καζάνι που βράζει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι έχουν πρόβλημα οι κυβερνώντες, διότι αδυνατούν να βρουν το δρόμο τους. Έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα του λαϊκισμού και έχουν υποσχεθεί τόσα πολλά στον ελληνικό λαό, ώστε δεν θα καταφέρουν να οδηγήσουν το καράβι σε ήρεμα νερά.


Ίσως κάνουν κάτι όταν πάψουν να καθοδηγούνται από τις ιδεοληψίες τους και καταλάβουν ότι η αριστερά που επικαλούνται προσκρούει καθημερινά πάνω στις τραχιές γωνίες της οδυνηρής πραγματικότητας που έχει καθηλώσει τους Έλληνες στα δίχτυα της οικονομικής κρίσης.

No comments: