Wednesday, April 1, 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ




  • Ο Κατρούγκαλος τοποθέτησε πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης την σύζυγο του Παρασκευόπουλου. 
  • Ο Ξυδάκης διόρισε τον αδελφό της Ρένας Δούρου ως σύμβουλό του 
  • Ο Κοτζιάς διόρισε τον πρωτοξάδελφο του πρωθυπουργού ως σύμβουλό του  
  • O αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας «συγκατοικεί» στο υπουργικό συμβούλιο με τη σύζυγό του, αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Αυτό δεν είναι απλώς οικογενειοκρατία, νεποτισμός ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αλλά αγγίζει πλέον την διαφθορά που είναι μόνιμη πληγή της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας. Δεν του ήταν αρκετή η δική του περιπέτεια του Κατρούγκαλου, που ακόμη απασχολεί την κοινή γνώμη, έρχονται τώρα και οι επιλογές του να διαμορφώσουν ένα τοπίο απεχθές. Την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ, συμβία / σύντροφο / σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, επέλεξε για τη θέση του νέου επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Η κ. Καμτσίδου, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση μάλιστα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον Κατρούγκαλο να έχει διορίσει ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο του, δύο νεαρές δικηγόρους, υφιστάμενές του στη νομική εταιρία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων με προμήθεια 12%.

Αλλά ήδη ξέρουμε ότι ο πρωτοξάδελφος του πρωθυπουργού, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ έχει προσληφθεί ως σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, δίπλα στον Νίκο Κοτζιά, και προσφάτως είχε πάει στην Τεχεράνη να ζητιανέψει από τους Ιρανούς – ν’ αγοράσουν ελληνικά ομόλογα και ποιος ξέρει τι άλλο!!!! Κανείς δεν ενημέρωσε γιατί πραγματοποιήθηκε το ταξίδι αυτό του Τσίπρα, ούτε με ποιους άλλους πήγε μαζί, ούτε με ποιους συναντήθηκε στο Ιράν, ούτε ποιο ήταν το αντικείμενο των εκεί συνομιλιών ούτε ποιο ήταν το αποτέλεσμά τους. Τι μυστικές διπλωματίες και αηδίες είναι αυτές. Ο πρωθυπουργός ή ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός ποτέ και κανέναν δεν ενημέρωσε γι’ αυτό το ταξίδι του πρωτοξάδελφου… Βέβαια, ο Κοτζιάς κάποια στιγμή είπε: «Δεν διορίστηκε στο υπουργείο, αλλά στο γραφείο μου. Πόσο δημοκρατικό είναι να θεωρείται εκ των προτέρων η συγγένεια κατακριτέα;». Είναι μια αστεία δικαιολογία όταν ξέρουμε πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε σε τέτοιου είδους σχέσεις τα προηγούμερνα χρόνια για να χτυπήσει τους αντιπάλους [βλέπε Γιώργο Παπανδρέου]

Ο [αν.] υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης διόρισε στο υπουργείο του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΡΟ, ο οποίος φαίνεται να έχει φιλοδοξίες ευρύτερες εκείνων που έχει ένας σύμβουλος. Η πορεία του θα δείξει.
Ωστόσο, δεν είναι μονάχα αυτά τα παραδείγματα ευνοιοκρατίας, οικογενειοκρατίας και νεποτισμού που χαρακτηρίζουν τον τρόπο διοίκησης της νέας κυβέρνησης που θέλει να εμφανίζεται πολέμια της διαφθοράς και των τρόπων που ασκήθηκε η κυβερνητική εξουσία τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς για τους Συριζαίους, είναι χειρότεροι από εκείνους που κατηγορούν ακόμα. Κι έχουν ένα μοναδικό τρόπο για ν’ αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που ανακύπτουν. Δια της σιωπής!!!!

No comments: