Thursday, April 30, 2015

ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ... ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

Στο κύριο άρθρο, ο διευθυντής της εφημερίδας Liberation, ο Λοράν Ζοφρέν υπογραμμίζει το μεγάλο δίλημμα του «συμβιβασμού» ενώπιον του οποίου βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο συμβουλεύει τελικά ότι «ακόμα και εάν έχει κάνει εκστρατεία σαν τον θερμόαιμο Αχιλλέα, θα πρέπει να κυβερνήσει σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα!». Το θέμα για μένα είναι ο τίτλος του άρθρου: Οι 100 μέρες που δεν άλλαξαν την Ελλάδα!!!!
Εγώ θα έλεγα ότι οι 100 μέρες ΑΛΛΑΞΑΝ την Ελλάδα. Έδωσαν την ευκαιρία στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού να καταλάβει την λεγόμενη "αριστερά", η οποία μάλλον δεν έχει τα όσα "προσόντα" ευαγγελιζόταν τόσα χρόνια ότι έχει.

Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μονίμως μια ΑΡΝΗΣΗ!!!! Ουδέποτε στήριξε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ποτέ δεν ψήφισε κάποιο νομοσχέδιο, ο λόγος των στελεχών του είχε τον χαρακτήρα της καταστροφολογίας... Και τώρα, αφού απαξίωσε και εξακολουθεί να απαξιώνει τους αντιπάλους του, έχει ως όπλα το ψέμα, την υποκρισία και φυσικά μέσα σε 100 μέρες απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα, εγκλωβίζοντας τον ελληνικό λαό σε ανόητα διλήμματα.

Η "σκληρή διαπραγμάτευση" μόνο ΣΚΛΗΡΗ δεν ήταν, ή μάλλον δεν ήταν διαπραγμάτευση. Η διαχείριση της διαπραγμάτευσης ανατέθηκε σ' έναν άνθρωπο κυριολεκτικά ερασιτέχνη - εννοώ τον Βαρουφάκη - ο οποίος πέτυχε απλούστατα να βάλει απέναντί μας όλους τους Ευρωπαίους με την αλαζονική, υπερφίαλη και κατά τ' άλλα άνευ περιεχομένου στάση του. Και τώρα ακόμη, εξακολουθεί να διαχέει μια δήθεν αισιοδοξία, διότι οι θεωρίες του θέλει να πει ότι είναι πιο ισχυρές από την διπλωματική τακτική αλλά και τις θελήσεις των ισχυρών.

Από την άλλη, είχαμε τον πρωθυπουργό, που από πολέμιος της Μέρκελ [go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης, go back κύριοι της Τρόικας...] μεταβλήθηκε σε διαπρύσιο μερκελιστή και υμνητή των προσόντων της Γερμανίδας καγκελαρίου... Πέρα από αυτό όμως ο Τσίπρας δείχνει μέχρι στιγμής ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διοικήσει το κόμμα του καταρχήν αλλά και να κυβερνήσει, διότι ακριβώς είναι δέσμιος των αγκυλώσεων των διαφόρων ομάδων που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξακολουθεί ο Τσίπρας να παλεύει απεγνωσμένα να παρασύρει το ακροατήριό του με εθνικιστικές κορόνες  και εθνοπατριωτικά συνθήματα. Δεν τολμάει να εκτεθεί και δεν έχει καταλάβει ότι ομελέτα δεν μπορεί να φτιάξει αν δεν σπάσει αβγά!!!

Προσπάθησε η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από την αλλαγή των λέξεων κι αντί να μιλάει για Τρόικα ή Μνημόνιο, έριξε στην πιάτσα άλλες λέξεις όπως ΘΕΣΜΟΙ ή Συμφωνία. Μια τακτική στρουθοκαμηλική. Και το δυστύχημα είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης που φωνάζει συνεχώς για "κόκκινες γραμμές", τις οιποίες αδυνατεί να υπερασπιστεί, κινείται πάνω στο Μνημόνιο που παρατάθηκε για λίγο καιρό, μιλάει με τους ίδιους ανθρώπους της Τρόικας και όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!

Εάν αναφερθούμε και σε άλλες πλευρές των πρώτων εκατό ημερών της Συριζαίικης διακυβέρνησης, αυτές θα είναι αρνητικές. έφτιαξε νόμο για να απελευθερώσει τον δολοφόνο Σάββα Ξηρό, να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, να απελευθερώσει συγγενείς φυλακισμένων των Πυρήνων της Φωτιάς, κατάργησε την υποχρεωτική λήψη DNA ως αποδεικτικού στοιχείου, κατάργησε το νόμο για εγκλήματα που τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά... 

Επανέφερε η κυβέρνηση το άσυλο στα πανεπιστήμια, και τις φοιτητικές παρατάξεις στη συνδιοίκηση των ΑΕΙ με τους φοιτητές, το καθεστώς των αιώνιων φοιτητών... Κι ακόμη αποθέωσε την οικογενειοκρατία. Δεκάδες αδέρφια, ξαδέρφια, και γενικώς συγγενείς διορίστηκαν στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό. Αφέθηκαν, επιπλέον, οι Συριζαίοι στις σαχλαμάρες του Καμμένου που επανέφερε στη μνήμη των παλαιότερων τα χουντικά πανηγύρια με τις ένοπλες δυνάμεις, τους χορο΄πυς, τα πανηγύρια και τα αρνιά τη μέρα του Πάσχα.

Και βέβαια, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα διαπιστώσει ότι τα νούμερα δείχνουν ότι ο κόσμος δεν συμφωνεί με την τακτική της κυβέρνησης σχεδόν σε όλα τα θέματα. Το μόνο θετικό για την κυβέρνηση είναι η δημοφιλία του Τσίπρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον συγκυβερνήτη Καμμένο και τρίτον τον... Θεοδωράκη!!!! Είναι φανερό πως η σύγχυση έχει κάνει αλλόφρονες τους Έλληνες... Και γι' αυτό την ευθύνη έχει ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

No comments: