Friday, February 13, 2015

ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!




«Ας είμαστε αληθινοί μέσα μας και συμβατοί με την συνείδηση και τα συναισθήματά μας…» [HSA]
  • -          Τελικά είναι σχολή;
  • -          Τι;
  • -          Είναι σχολή να λέει κανείς ψέματα;;;
  • -          Πού αναφέρεσαι;;;
  • -          Στους πολιτικούς!!!
  • -          Α, στους πολιτικούς…
  • -          Μα, αυτοί δεν λένε ψέματα;
  • -          Και αυτοί!!! Μάλλον αυτοί λένε τα περισσότερα ψέματα…
  • -          Λοιπόν, συμφωνείς;
  • -          Θα έλεγα ότι δεν είναι σχολή αλλά είναι κοσμοθεωρία!!! Ναι, ναι… κοσμοθεωρία!!!
  • -          Το ζήτημα είναι ότι προσπαθούν με κάθε μέσο να την επιβάλουν.
  • -          Έχεις δίκιο. Από εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχτούμε;; Όχι βέβαια…
Οι δυο φίλοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με αυτή την θλιβερή πραγματικότητα που οι πολιτικοί οργανώνουν πάντα για τους πολίτες. Αλλά το θέμα έχει γενικότερες διαστάσεις και δεν αφορά μονάχα στους πολιτικούς, αλλά σε όλους μας που τις περισσότερες φορές δεν είμαστε αληθινοί ούτε μέσα μας ούτε… έξω μας!!! Και ρίχνουμε συνείδηση και συναισθήματα στη λάσπη.

Ζούμε στην εποχή του απόλυτου ψεύδους. Και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν. Απαγκιάζουν στις αγκάλες του και νιώθουν ευτυχισμένοι κι εκεί ρίχνουν άγκυρα. Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ηθική της πολιτικής, αλλά είναι σα να μιλάω για κάποιον πολύ μακρινό πλανήτη. Η ηθική έχει πάει περίπατο. Σήμερα παρακολουθούμε μιαν ασυνείδητη κολακεία των αλόγιστων φανατισμών της μάζας  και την εκμετάλλευση των αδυναμιών της.


Η σημερινή κυβέρνηση αδιαφόρησε για τα μέσα της επικράτησής της στις τελευταίες εκλογές και τα μέσα που χρησιμοποίησε ήταν το ψέμα, αφού υποσχέθηκε τα πάντα γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να τα πραγματοποιήσει. Είπε ότι έχει σχέδια και αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα όπλο στη φαρέτρα της. 

Μας έχει πείσει ότι πλέον η πολιτική στην πρακτική είναι η κατεξοχήν τέχνη της καιροσκοπίας με βοηθό τη νάρκη της μνήμης. Και λέω ένα μικρό παράδειγμα: ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε σχεδόν επιδεικτικά το γεγονός ότι η κυβερνητική θητεία του Καραμανλή ήταν από τις πιο καταστροφικές των τελευταίων χρόνων. Αλλά το κόμμα αυτό δεν στήριξε καμιά προσπάθεια των προηγούμενων  κυβερνήσεων, αρνούμενο δήθεν να συμπράξει σε μια «καταστροφική» πολιτική!!!!

Έγινε ο σκουπιδοτενεκές τυχοδιωκτών κάθε ιδεολογικής και πολιτικής απόχρωσης. Συνεργάζεται με το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των ψεκασμένων του Καμμένου. Όσα στελέχη του έβγαιναν και βγαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν διαφορετικές απόψεις που προβάλλονται ανάλογα με τις στιγμιαίες αντιδράσεις του πλήθους. Είναι φανερό ότι η λαϊκή ψυχολογία ήταν χρήσιμη και απαραίτητη σε όλα τα στελέχη του και ιδιαίτερα στον αρχηγό του, τον σημερινό πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αναδειχτεί στο κατώτερο εκείνο είδος πολιτικού, τον δημεγέρτη!!! Που λέει ψέματα, που διαστρέφει την πραγματικότητα, που υπόσχεται διαρκώς, που αντιφάσκει, που παλινωδεί κι έχει τις κωλοτούμπες στην ημερήσια διάταξη.

Έφτασε στο σημείο να διακηρύσσει την πρόθεσή του ότι θ’ αλλάξει την… Ευρώπη!!!! Θου, Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!!!
Η πολιτική ηθική των ανθρώπων που σήμερα δυστυχώς κυβερνούν τη χώρα είναι ασπόνδυλος, για τον απλό λόγο ότι καθορίζεται απ’ όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

No comments: