Thursday, January 29, 2015

Αυτοκίνητα πολυτελείας - από τον Κούλογου στον Βαρουφάκη!!!!!




  • Οι εμμονές του φίλου μου Κωστή Λίθινου με βρίσκουν aπολύτως σύμφωνο και γι' αυτό τον φιλοξενώ. Ιδού τι γράφει: 


Κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Βαρουφάκης δήλωσε: «Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Ανάπτυξη δεν σημαίνει περισσότερες Πόρσε Cayenne στους στενούς ελληνικούς δρόμους».

Κανείς δεν διαφωνεί με τις παραπάνω διαπιστώσεις.

Για την εξέλιξη όμως που πήραν τα πράγματα τις τελευταίες δεκαετίες σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης έχει και η αυτοαποκαλούμενη Ριζοσπαστική Αριστερά.

Όλοι θυμόμαστε ότι, στη μεθοδικά οργανωμένη επιχείρηση προσέλκυσης του επιβατικού κοινού για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, έλαβαν μέρος και επίλεκτα στελέχη της.
Όπως ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του Σύριζα σήμερα, ο οποίος σε ολοσέλιδη καταχώριση στη ναυαρχίδα του γνωστού Συγκροτήματος Τύπου, διαφήμιζε τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα Lexus.

«Αφού τα διαφημίζει ένας αριστερός, που ξέρει, γιατί να μην τα αποκτήσουμε και εμείς;» Έτσι σκέφτηκαν αφελώς πολλοί από τους συμπολίτες μας και στράφηκαν στη μαζική αγορά τους.

Μήπως, λοιπόν, ο νέος κομπορρήμων Υπουργός Οικονομικών πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του; Η στάση των μελών του κόμματος, που εκπροσωπεί, δεν διέφερε από την αντίστοιχη των υπολοίπων κομμάτων.

Στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, είχαν επιδοθεί μετά μανίας και στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα.

Κωστής Λίθινος

No comments: