Friday, January 23, 2015

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!!!!

O Στέλιος Πελασγός είναι ένας εξαιρετικός σύγχρονος παραμυθάς που χειρίζεται με μαεστρία την τέχνη της αφήγησης. Λέει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Μιλώντας στον «Ταχυδρόμο», την καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας, ο Πηλιορείτης παραμυθάς επισημαίνει ότι «η προφορική αφήγηση είναι μια βαθύτατα πολιτική πράξη», που σε εποχές οικονομικής κρίσης αποκτά σημαίνοντα ρόλο σε εποχές οικονομικής κρίσης. Η ρήση του Αισώπου «ενωμένα τα κλαδιά ούτε τα λυγίσατε, χωρισμένα τα κλαδιά κάθε χέρι τα ’σπασε» αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Πελασγό, ο οποίος λέει με έμφαση ότι «πάνω  από το αγγλικό δίκαιο [βλέπε μνημόνια] υπάρχει το δίκαιο των παραμυθιών, όπου ο αδύναμος πάντα νικά».


Αυτές τις απλές έννοιες οι πολιτικοί μας ποτέ δεν μπόρεσαν να τις καταλάβουν. Πότε, τα τελευταία χρόνια,  αντιμετωπίσαμε ως Έλληνες, όλοι μαζί τους ξένους;;; Ποτέ!! Οι στίχοι του εθνικού ποιητή ότι «η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή / καθενός χαμογελάει, "πάρτο", λέγοντας, "κι συ"…», δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά.

Από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου πάλευε μονάχος στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχοντας απέναντί του την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Σαρκοζί, τον Κάμερον, τις αγορές, το ΔΝΤ και όλους εκείνους που θέλουν να κουλαντρίζουν τους λαούς, εδώ στην Ελλάδα δεχόταν «φίλια» πυρά όχι μονάχα από τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις αλλά και από το κυβερνητικό κόμμα του οποίου ήταν αρχηγός. Τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και οι συνέπειες για τη χώρα και τον λαό επίσης. Εάν η Δεξιά και η Αριστερά στέκονταν στο πλάι του τότε, ίσως να είχαμε ξεμπερδέψει με όλα όσα τώρα μας τυραννούν. Εάν η Αριστερά συμμετείχε στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, τα πράγματα με την Τρόικα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά, δυστυχώς, οι πολιτικές δυνάμεις σε ό,τι αφορά στα μεγάλα εθνικά θέματα θα πορεύονται διασπασμένες και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν ποτέ μυαλό. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κυβερνήσει επιζητεί μανιωδώς «αυτοδυναμία» για ν’ αντιμετωπίσει μονάχος του τα θεριά. Δεν έχει καταλάβει ότι τα κλαδιά κανείς και ποτέ δεν μπορεί να λυγίσει, ενώ χωρισμένα είναι πολύ εύκολο κάθε χέρι να τα σπάσει!!!!

No comments: