Tuesday, January 6, 2015

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Σήμερα ήταν χαλαρή μέρα κι ευτυχώς γέλασα με τα καμώματα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αρκετά διασκεδάσαμε. Βέβαια ο Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν θα σταματήσουν να μας διασκεδάζουν με τις κωλοτούμπες και τα καραγκιοζιλίκια τους μέχρι την ημέρα των εκλογών. Το από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ κλεμμένο σύνθημα ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, σηματοδοτεί κάτι άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ: επιστροφή σ' ένα παρελθόν που κανείς δεν θέλει!!!!
Την επαύριο των εκλογών αρχίζουν τα δύσκολα κι αυτά τα δύσκολα θα έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό αδιέξοδο, διότι πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν τη χώρα στην αναζήτηση ηρεμίας με νέα εκλογική αναμέτρηση.

Και γι' αυτό φυσικά θα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης [ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ] που θεώρησαν ότι οι εκλογές θα έλυναν τα δικά τους υπαρξιακά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις εξαφανίζονται από τον πολιτικό χάρτη η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ και μένει [δεν μπορώ να ξέρω μέχρι πότε...] το ΚΚΕ.
Το ΠΟΤΑΜΙ που είναι ένα πολιτικό μόρφωμα/κατασκεύασμα κάποιων επιχειρηματικών κύκλων συγκεντρώνει αλλοπρόσαλλες πολιτικές προσωπικότητες απ' όλες τις πλευρές: από το ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ, από την ΔΗΜΑΡ, από τη ΔΡΑΣΗ του Σκυλακάκη, και διάφορους άλλους απολιτίκ τύπους.
Και ο "επικεφαλής" του να ξεστομίζει κοινοτοπίες με τον πλέον εμφαντικό τρόπο και να ζητεί επιμόνως ντιμπέιτ με Σαμαρά και Τσίπρα με δικούς τους όρους!!!! Προφανώς άνοιξε η πόρτα του τρελοκομείου...
Η Νέα Δημοκρατία είναι πεδικλωμένη στα δίχτυα του δυστυχή Σαμαρά ο οποίος απλώς κατέγραψε μια αποτυχημένη πρωθυπουργική θητεία και μετά τις εκλογές θα ξαναγυρίσει στη μοναξιά του.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα δείχνουν ότι οδεύει για εξαφάνιση κι αν καλοεξετάσει κανείς κάποιους παλαιούς πολιτικούς που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του, είναι φανερό ότι παλεύουν απεγνωσμένα να λύσουν προσωπικά υπαρξιακά τους προβλήματα. Μια ενδελεχής παρατήρησή τους θ' αποδείξει του λόγου το αληθές. Το ΠΑΣΟΚ πλέον ανήκει στην ιστορία, όπως ανήκουν στην ιστορία οι καρεκλοκένταυροι που παραμένουν σ’ αυτό το βενιζελικό πολιτικό απολειφάδι. Δεν αποκλείεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα να μπει στη Βουλή οριακά – αν κι αυτό το θεωρώ απίθανο, και τούτο από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που βλέπουμε ομαδικές παραιτήσεις τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και προσώπων και άμεση ένταξή τους στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.
Εδώ φαίνεται ότι ανατέλλει κάτι διαφορετικό. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.

No comments: