Monday, December 1, 2014

ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ!!!!!

Το δράμα ημών των νεοελλήνων είναι ότι αυτή την εποχή μας κυβερνά ένας αχταρμάς άχρηστων πολιτικών. Σε άλλες συνθήκες θα έγραφα για τη Δεξιά που πάντοτε στάθηκε αδίστακτη στην επιλογή και στη χρήση των μέσων που "αγιάζουν" τους σκοπούς της. Ο σημερινός πρωθυπουργός ξεφεύγει από τα γνωστά στερεότυπα και τον κατατάσσω στην κατηγορία των αχαρακτήριστων. Το ίδιο και οι συνοδοιπόροι του. Φυσικά δεν αρνούμαι ότι η κατάσταση που σήμερα βιώνουμε είναι αποτέλεσμα μονάχα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Είναι και η κακή, κάκιστη, οικονομική διαχείριση από όλες τις κυβερνήσεις. Και ξέρουμε πολύ καλά πως οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, οι περισσότερες εξανεμίσθηκαν σε απαράγωγα έργα και στους αετονύχηδες. Ελάχιστοι ωφελήθηκαν. 


Σήμερα που η φτώχεια είναι "κακός σύμβουλος", η ελληνική κοινωνία στέκεται αμήχανη και πολλοί είναι εκείνοι που παθητικά υποτάσσονται στη "μαγεία" των δημαγωγικών λόγων. Ξαφνικά γίναμε όλοι φτωχοί για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η απάντηση του Δημάρατου στον Ξέρξη: τῇ Ἑλλάδι πενίη μὲν αἰεί κοτε σύντροφος ἐστί... [Ηρόδοτος, Ἱστοριῶν ἑβδόμη ἐπιγραφομένη Πολύμνια]. Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο οι άνθρωποι δεν διαμαρτύρονται για την εξαθλίωσή τους παρά μονάχα όταν μπορούν να σκεφτούν τις αιτίες αυτής της εξαθλίωσης. Και οι λαοί αρχίζουν να μιλούν όταν μπορούν να κρίνουν.

Μην σκεφτείτε όμως ότι οι ιερεμιάδες της λεγόμενης "αριστεράς" μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Είναι ιερεμιάδες επιληπτικές και δεν ανοίγουν παράθυρο στο μέλλον. Οι πρόσφατες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και η εν γένει πολιτική τακτική της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά τη στασιμότητα του μυαλού κάποιων πολιτικών που δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό. Και είναι περίεργο πώς αυτός ο λαός μέσα στο πολιτικό έρεβος θα βρει τη δύναμη και την αρετή του, να διακρίνει την αλήθεια, και θα ξεσηκωθεί σαν ΕΝΑΣ άνθρωπος για να διεκδικήσει τον σεβασμό απ' όλους εκείνους που τον θέλουν υποχείριο!!!


No comments: