Saturday, October 25, 2014

Πού πάμε, ποιοι είμαστε, ποιο είναι το μέλλον μας;;;

Παρακολουθώντας τα γεγονότα και σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα αποτελέσματα είτε της οικονομικής κρίσης είτε της διακυβέρνησης κάποιων χωρών από αντιδραστικά καθεστώτα είτε της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων είτε των φυσικών φαινομένων, αναρωτιέμαι τι αξία έχει η ζωή, τι αντιπροσωπεύει ο άνθρωπος, πώς δικαιώνεται η ύπαρξή του, όταν το παθητικό του επιβαρύνεται με τόσες καταστροφές, με τόσο αίμα, με τόσα αποτρόπαια και εν πολλοίς ακατανόητα εγκλήματα!!!!! Είναι επόμενο να μας κυριεύει φρίκη.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φέρνουν μπροστά στα μάτια μας καταστροφές και το κόκκινο, αχνιστό συντριβάνι των ανθρωποθυσιών σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Πού πάμε, ποιοι είμαστε, ποιο είναι το μέλλον μας;;; Δίχως την επίγνωση αυτή, έχω την εντύπωση ότι όλα τ’ άλλα, δηλαδή επαγγελίες, ανακαλύψεις, επιτεύγματα, ιδεολογίες, μεγαληγορίες, καταντάνε βρομερή απάτη. Με όλα όσα συμβαίνουν νιώθω ότι τίποτα θετικό δεν δείχνει πως θα γίνει στο προβλεπτό μέλλον.

Για να καταλάβει κανείς την ανθρώπινη φύση δεν χρειάζονται και πολλές φιλοσοφίες. Όσοι αγαπάτε την αλήθεια, δηλαδή αν έχετε αυτή τη «διαστροφή», τότε δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, όπου αμέσως θα δείτε και θα μελετήσετε υποθέσεις, συμπεριφορές, φυσιογνωμίες και θα γίνετε σοφότεροι. Θα νιώσετε πόσο εύκολα λέγονται ψέματα, πόσο απεγνωσμένα αγωνίζονται να εξαπατήσουν τη δικαιοσύνη. Και σας κυριεύει ίλιγγος όταν βλέπετε τη συμμαχία με τον ληστή ή τον βιαστή, που αποβλέπει στην εξαπάτηση του δικαστηρίου και πόσες παγίδες έχει να αντιμετωπίσει ο δικαστής. Άντε μετά να βρει ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος!!!!

Ωστόσο, δεν θα ήθελα να αφήσω απέξω από τις σκέψεις μου και το χώρο της πολιτικής, όπου οι πολιτικοί χωρίς φραγμούς και με περισσή αναίδεια κοιτάνε να πιουν ο ένας το αίμα του άλλου κι όλοι μαζί το αίμα του λαού. Οι περισσότεροι δεν είναι ειλικρινείς και λένε ψέματα με τέτοια ευχέρεια που σηκώνω τα χέρια. Και φυσικά δεν έχουν ιερό και όσιο.

Τελικά, θα με ρωτήσει κανείς, δεν υπάρχει κάτι θετικό, ανθεκτικό σ’ αυτή την κοινωνία; Εδώ ακριβώς βρίσκεται το κρίσιμο σημείο, διότι δεν ισοπεδώνω και λέω ότι υπάρχουν και κάποιοι λιγοθόρυβοι και ταπεινοί, ακέραιοι και άπεφθοι. Ανακαλύψτε τους!!!!

No comments: