Friday, October 10, 2014

Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!!!



Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βλέπω να ησυχάζει. Για πολλοστή φορά ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές, λες και η βελόνα έχει κολλήσει: «Εκλογές τώρα - Δεν αναγνωρίζουμε καμία συμφωνία με την τρόικα»… Δικαίωμά του είναι να ζητεί ό,τι θέλει αλλά υπάρχουν και όρια. Υπάρχει μια οδυνηρή πραγματικότητα και ο άκρατος συναισθηματισμός δεν δείχνει καμιά απολύτως προοπτική. Την ξέρουμε αυτή την πραγματικότητα, την υφιστάμεθα, την βιώνουμε καθημερινά. Αλλά, αναρωτιέμαι τι θ’ αλλάξει αν γίνουν σ’ ένα μήνα εκλογές;;; Φυσικά και οι εκλογές είναι απόλυτα νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία αλλά ο εκβιασμός δεν είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής συμπεριφοράς.


Δεν μου αρέσει η κυβερνητική πολιτική, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ ν' ακολουθήσω τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να σερνόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι σε εκλογικές διαδικασίες. Οι συνέπειες στη δημόσια οικονομία αλλά και στην κοινωνία θα είναι κακές. Η λέξη «εκλογές» είναι ψωμοτύρι στο στόμα των Συριζαίων από την επομένη των προηγούμενων εκλογών. Εγώ θα ομολογήσω ότι θέλω να λήξει η τετραετία και μετά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μπορείτε να καταλάβετε πόσος χρόνος θ' αναλωθεί από την ημέρα που θα προκηρυχθούν εκλογές μέχρι την ημέρα που θα [αν ποτέ γίνει αυτό...] ηρεμήσει ο τόπος;;; 

Δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αυτοδυναμία, για την οποία έβγαζε αφρούς κάποτε όταν κάτι τέτοιο επιδίωκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν είναι δυνατό να σταθεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραπάνω από έξι μήνες. Μπορεί –θα πουν κάποιοι– μια εκλογική νίκη του να δημιουργήσει καταλυτικές εξελίξεις με την εμφάνιση νέων δυνάμεων. Αυτό που έχω ξαναπεί: να υπάρξει μια δημιουργική καταστροφή. Μπορεί. Αλλά ντε και καλά θα πρέπει να υποστούμε τη δοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ;;; Αυτοί δεν θ’  αφήσουν τρύπα για τρύπα που να μην βουλώσουν. Σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που είχαν βολέψει άπειρους Συνασπιστές [και νυν Συριζαίους]. 

Η πρόσφατη δήλωση του διευθυντή του Συριζαίικου ραδιοφωνικού σταθμού ότι Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ δείχνει με τον πλέον ευκρινή τρόπο τις διαθέσεις όλων αυτών που σήμερα κόπτονται για τη δημοκρατία και τα δίκια του λαού. Είναι φανερό ότι αυτοί θα κρίνουν ποια απεργία είναι σωστή και ποια… εκβιασμός!!!
 
Αλλά και το γεγονός ότι στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί σύγχυση σχετικά με το αληθινό πρόγραμμά του, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι θα είναι μακρά η περίοδος της αναμονής όλων εκείνων που προσμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ… άσπρη μέρα!!! Δεν θα επαναλάβω τις ανοησίες τους κάθε φορά που αναφέρονταν στο Μνημόνιο. Θα το σκίσουν , θα το ακυρώσουν, θα το καταστρέψουν, θα το καταγγείλουν… Και τι δεν έχουμε ακούσει!!!!

Και φυσικά η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την μετεκλογική περίοδο ήταν το χαρακτηριστικό της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Ισοπέδωση των πάντων. Εξάλλου είναι νωπό το παράδειγμα της κυρίας Δούρου που αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους, και η οποία συνεχίζει να κάνει… προεκλογικό αγώνα και δεν έχει καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να μπει στη δουλειά. Επαναστατικές δηλώσεις, φωτογραφικές πόζες και έργο… μηδέν!

Πρέπει να πω ότι δεν μου ταιριάζει η κουλτούρα του Λαφαζάνη, του Τσουκαλά, του Κουρουμπλή, της Κωνσταντοπούλου, του Μπαλάφα, του Δρίτσα, του Στρατούλη, του Παπαδημούλη, του Βούτση, του Σκουρλέτη και τόσων άλλων, κυριολεκτικά… αχώνευτων που διαπνέονται από έναν άκρατο φανατισμό και μια ισοπεδωτική λογική για τις απόψεις των αντιπάλων τους. Δεν είμαι πολιτικός, δεν προτίθεμαι να πολιτευτώ, είμαι ένας πολίτης και μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω, και να λέω ότι δεν με εκφράζει κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. 

ΥΓ. Διαβάζω και τα διάφορα σενάρια για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται πως υπάρχει προσέγγιση Τσίπρα και Καραμανλή, και θέλουν να τους ακολουθήσουμε!!! Τον άνθρωπο που κυριολεκτικά κατέστρεψε την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον ξαναφέρνει δια της πλαγίας οδού, προσδοκώντας τις ψήφους των οπαδών και της Δεξιάς. Αυτό κι αν είναι παλιανθρωπιά!!!!!

No comments: