Friday, September 5, 2014

Life without a tragedy is unworthy of a man!!!!

Η ιστορία θ’ αργήσει να τον αποκαταστήσει. Η περίπτωσή του ξεφεύγει από το καθαρά πολιτικό πεδίο. Είναι μια συγκλονιστικά ανθρώπινη περίπτωση, όπου καθώς όταν η δραματική θερμοκρασία υψώνεται στο έπακρο, ο ανθρώπινος παράγων δεσπόζει και καλύπτει τον ιστορικό.
 
Είδε γύρω του τους φίλους του να τον εγκαταλείπουν, τις τάξεις των συμπολεμιστών του ν’ αραιώνουν σ’ έναν αγώνα άνισο, εξοντωτικό.
 
Όσο κι αν είναι σκληραγωγημένος, δεν μπορεί παρά να νιώθει αποκαρδιωτική την πίκρα της τραγικής μεταστροφής που τον έφερε από το θρίαμβο του Κινήματος κι από την κορυφή της εξουσίας στον κολασμένο και άνυδρο κύκλο του κατατρεγμού.
 
Δείτε πόσοι  έχουν ξαμολυθεί, κυρίως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αυτά υπακούουν σε επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα, και τον κυνηγούν! Πολλοί, προσκολλημένοι στους κομματικούς φανατισμούς, στις πολιτικές αντιδικίες και μνησικακίες δεν χάνουν την ευκαιρία να του ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος.
 
Το νιώθω ότι τον συνέχει μια αγωνία: ν’ αποκαταστήσει την αλήθεια, να επιβάλει τις ιδέες του, ν’ αποσείσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν πως τάχα πρόδωσε τον λαό και το ιδανικό του. Κατηγορίες που ακόμα, καθημερινά, εξακοντίζονται από τα μαγειρεία των εχθρών του λαού, μ’ ένα ανελέητο προπαγανδιστικό σφυροκόπημα.
 
Όσο κι αν βιάζονται αυτοί που τον αγαπούν, και που νομίζω ότι θα ήθελαν μια πανηγυρική και ανεπιφύλακτη αποκατάσταση, θα πρέπει να περιμένουν…

Εγώ, πάντως, βοηθημένος από την επενέργεια, τη λυτρωτική επενέργεια του ιστορικού χρόνου, εξακολουθώ να στέκομαι με βαθιά περίσκεψη μπροστά στην περίπτωσή του.
Η υπόθεσή του, περίπτωση συμβολική, κορυφαία, περιμένει την κάθαρση της τραγωδίας.

No comments: