Monday, September 29, 2014

ΔΗΛΑΔΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;



Ο κόσμος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άθροισμα επιδιώξεων χωρίς πυρήνα την πίστη προς ένα ιδεώδες βίου. Έχουν διαρκώς στην άκρη της γλώσσας μεγάλες λέξεις κι έχουν αδειάσει τις λέξεις από τα μεγάλα τους σύμβολα. Οι πηγές των εμπνεύσεών τους έχουν στερέψει γιατί ολοένα και πιο πολύ γίνονται οι δούλοι της μανίας τους για την κυβερνητική εξουσία, χωρίς να ξέρουν [;;;] γιατί την επιζητούν.

Φαίνεται να περιφρονούν ό,τι κυκλοφορεί ως συντηρητισμό, κι ας είναι αυτός ο δήθεν συντηρητισμός προοδευτικότερος και σφριγηλότερος  από τη σημερινή νωδή νεωτερικότητα των καταδικασμένων να παραμένουν εσαεί ψυχικώς, πολιτικώς και πνευματικώς υπανάπτυκτοι.

Καθημερινώς προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο, λέγοντας ότι είναι κυβέρνηση… εν αναμονή!!!! Δηλαδή, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Και λοιπόν;; Είναι φανερό ότι ο συναισθηματισμός του κόσμου μεταβάλλεται κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Στην προκειμένη περίπτωση ήρθε ένα [απάνθρωπο] κυβερνητικό μέτρο, ο ΕΝΦΙΑ, για να ξετινάξει τους πολίτες. Κι αυτό είχε αντίκτυπο στις δημοσκοπικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων επιχειρεί να αξιοποιήσει προς όφελός του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ είναι που λέμε ότι κάποιοι υποβιβάζουν την πολιτική σε τυχάρπαστο επάγγελμα. Τούτο προσδιορίζεται φυσικά από τις καιροσκοπικές επιδιώξεις του πολιτικού, ευτελές γνώρισμα του οποίου είναι η δημαγωγία, δηλαδή η εκμετάλλευση των στιγμιαίων αντιδράσεων του πλήθους χωρίς καμιά απολύτως εμβάθυνση στα προβλήματα που γίνονται τα κίνητρα της λαϊκής δυσφορίας. Κι αυτό φαίνεται στην εν γένει στάση του ΣΥΡΙΖΑ, από τις συνεχείς αλλαγές και κυβιστήσεις σε όλα τα πολιτικά, οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Και πώς να αντιπαρατεθεί κανείς όταν  άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. Αντικρουόμενες θέσεις και απόψεις.

Να βάλουμε και κάποια άλλα γνωρίσματα που τα έχουν  εγκολπωθεί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ασυνείδητη κολακεία των αλογίστων φανατισμών της μάζας και η εκμετάλλευση των αδυναμιών της – και τούτο είναι μια μορφή δημαγωγίας. Κι ακόμη η αδίστακτη χρησιμοποίηση οιωνδήποτε μέσων για τη διάβρωση των αντιπάλων: συκοφαντία, διαστροφή πραγματικών γεγονότων, δημιουργία ψευδών ειδήσεων κ.λπ.

Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζουν από τους πολιτικούς που οι ίδιοι κατηγορούν και τούτο έχει σχέση πλέον με το γεγονός ότι για να κερδίσουν την αυτοδυναμία [την οποία στο παρελθόν έχουν στιγματίσει], αδιαφορούν για τα μέσα επικράτησης και ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον ακραίο σκοπό, που είναι η δια της συγκέντρωσης της εξουσίας επιβολή πάνω στις τύχες του συνόλου. Για να το πω απλούστερα: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δείτε την περίπτωση της Δούρου που αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους. Αν – ο, μη γένοιτο – αύριο γίνουν κυβέρνηση κι εμείς αρχίσουμε να μην υπακούουμε στους νόμους διότι έτσι γουστάρουμε, τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

No comments: