Wednesday, June 25, 2014

ΜΑΡΙΛΙΖΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

Μ' ένα άρθρο της η φίλη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη σελίδα της, στο face book, ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτρέπει , επειδή «οι εξελίξεις επιταχύνονται και πλέον είναι πολύ πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο», να μπούμε στη λογική του άσπρου-μαύρου! Δηλαδή στη λογική του Τσίπρα: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ!!!
Είναι έτσι όμως;;;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Ο προβληματισμός της εντάσσεται στο πλαίσιο εκείνο που μανιωδώς επιζητεί η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι «εικονική πραγματικότητα» αυτό που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση, τότε και αυτό που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «πραγματικότητα» που δεν θα υπάρξει ποτέ!!
Κάποτε η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές με την ακατάσχετη ψευδολογία και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί ν’ αναλάβει τα ηνία της κυβερνητικής εξουσίας με την καταστροφολογία. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, στο Ιράκ, στη Νιγηρία, στην Ουκρανία και όπου αλλού χάνονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Εδώ, στη χώρα μας τα πράγματα είναι διαφορετικά όσο και να μας πονάει η διακυβέρνηση από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.

Η συγκρότηση μιας «ευρείας προοδευτικής πολιτικής συμμαχίας», δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα προσκλητήριο για μια ευκαιριακή συνάντηση εκείνων που έχουν δυσαρεστηθεί από την κυβερνητική πολιτική, για να δοθεί η δυνατότητα στους Τσίπρα, Λαφαζάνη, Σκουρλέτη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου, Παπαδημούλη, Βούτση, Μπαλάφα και όλον αυτό το συρφετό των φανατικών και διψασμένων για εξουσία να κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και το λένε, ότι θέλουν την αυτοδυναμία!!!! ΑΥΤΟΙ, που έχουν πολεμήσει την «αυτοδυναμία» που κάποτε επιδίωκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αυτά τα δυο κόμματα που μονοπωλούσαν την κυβερνητική εξουσία. Και ο ΣΥΡΙΖΑ [με όποια μορφή ήταν κάθε φορά] αντιμαχόταν τον «διπολισμό» και τώρα που αυτός είναι ένας από τους δυο πόλους, σφυρίζει αδιάφορα.

Η Μ.Ξ. μας λέει ότι σήμερα οι κυβερνητικοί εταίροι «εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένο πολιτικά και εγκλωβισμένο στις υπαρκτές αντιφάσεις του». Όμως αυτό συμβαίνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παλινδρομήσεις, αμφιταλαντεύσεις, κωλοτούμπες, αερολογίες, η αλαζονική συμπεριφορά των στελεχών του που επιχειρούν να μας θαμπώσουν με τη μεθυσφαλή λογική των δερβίσηδων της πολιτικής αρετής, δεν εξασφαλίζουν μια ομαλή πολιτική εξέλιξη.,

Επιδιώκουν και μανιωδώς επιζητούν τον εξευτελισμό των αντιπάλων τους, δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, φανατίζουν, και μόνο το γεγονός ότι θέλουν τη χώρα να είναι ένα απέραντο και μόνιμο ειδικό δικαστήριο, είναι αρκετό για να τοποθετηθούμε απέναντί τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαδραματίσει «βασικό ρόλο» γιατί η πολιτική του είναι πολωτική, και επιπλέον η τακτική του δεν αποσκοπεί παρά μονάχα στην προσέλκυση ψηφοφόρων [για να γίνει μεγάλο κόμμα] και όχι στη δημιουργία ενός δημοκρατικού μετώπου ικανού να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Τα θέλει ΟΛΑ και μόνος του. Δικαίωμά του…

Έγραφα παλιότερα ότι δεν μπορώ να ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μια δημιουργική καταστροφή αυτού του συστήματος, αλλά εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι και να γίνει κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να σταθεί πάνω από έξι μήνες. Είναι σε πλήρη αδυναμία να εδραιώσει μια νέα πολιτική ηθική και φυσικά εκ προοιμίου γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει παρά μονάχα πάνω στ' αχνάρια της σημερινής κυβέρνησης και θα επικαλείται το γεγονός ότι οι σημερινοί κυβερνήτες άφησαν... ερείπια!!! Αυτή είναι η μόνη δικαιολογία για να σταθούν στα πόδια τους για κάποιο διάστημα. Διότι κατά τ' άλλα δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν μια αποτελεσματική και επωφελή για τον τόπο πολιτική. Η μέχρι σήμερα αντιπολιτευτική τακτική τους απέδειξε ότι μπορούν να κινηθούν στο πεντάγραμμο της αοριστολογίας.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πήρε την πρωτιά στις ευρωεκλογές αλλά συμπεριφέρεται σαν να είναι ο νέος εντολοδόχος του λαού για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Το θέμα είναι ότι με το 26% δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά δεν θέλει να το καταλάβει. Ζητεί απ’ όλους τους πιθανούς συμμάχους του να μετανοήσουν!!! Κι επειδή δείχνει να τα έχει βρει με τους βιομήχανους, γίνεται ολοένα και πιο... ανελέητος!!!

Η λύτρωση της ελληνικής κοινωνίας δεν θα έρθει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις και μια μεγάλη δεξαμενή δημοκρατικών πολιτών που πολιτικοποιήθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν στα μεταπολιτευτικά χρόνια με υγιείς ιδεολογικές και πολιτικές αξίες που αδυνατούν να συμπλεύσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ένας από αυτούς. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πολεμηθεί η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης... 

No comments: