Tuesday, June 24, 2014

Η ΦΤΗΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες και τις προηγούμενες εκλογές είναι μια φτηνή επιτυχία. Θεωρούν τα στελέχη του κόμματος αυτού ότι ήδη έχει παγιωθεί ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που θ’ ακολουθήσουν ό,τι κι αν κάνει αυτό το κόμμα στο μέλλον. Παραβλέπουν ωστόσο, ότι είναι φτηνή η επιτυχία τους αυτή διότι είναι μια συγκυριακή επιτυχία και στερεωμένη πάνω στην οικονομική κρίση. Επιπλέον στηρίχτηκε στη σύγχυση που επικράτησε μετά την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου από την κυβερνητική εξουσία.

Δεν αμφιβάλλω ότι σε κάθε εποχή επικρατεί λίγο-πολύ μια σύγχυση των αξιών, που είναι απόρροια της γενικής οχλαγωγίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τον αντιπολιτευτικό λόγο του ακριβώς πάνω στην οχλαγωγία. Τα στελέχη του βέβαια βάζουν κάποια σχηματική τάξη για ν’ απλοποιήσουν τον πίνακα και να τον κάνουν ευσύνοπτο και νοητό. Φάνηκε με τον πλέον ευκρινή τρόπο πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εκμαυλίσουν τους ψηφοφόρους, να ευνοήσουν τις μέσα τους ανθρώπινες αδυναμίες, να τους εμποτίσουν με πνεύμα ανυπομονησίας, ζητώντας να γίνουν όλα εδώ και τώρα!!! Σιγά-σιγά οι ψηφοφόροι πέρασαν σ’ ένα άλλο στάδιο, όπου κυριαρχεί το αίσθημα του πρόσκαιρου, κι όπου μπορούν ν’ ακουμπήσουν στην ακατάσχετη παροχολογία και την υποσχεσιολογία πως όλα θα γίνουν μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας κι ο Τσίπρας την πρωθυπουργία.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρωτιά τους ανάγκασε να κάνουν το κρέας… ψάρι και να πανηγυρίζουν πως μπορούν πλέον να διώξουν το «παλιό κομματικό κατεστημένο», που είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Έχασαν χιλιάδες ψηφοφόρους κι αυτό όμως δεν τους απασχόλησε. Έμειναν στην «πρωτιά», η οποία όμως δεν τους εξασφαλίζει μια βιώσιμη αισιοδοξία και γι’ αυτό βλέπουμε τώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει ο Τσίπρας προς την κεντροαριστερά και την πρόσκληση γι' αποστασία βουλευτών από τ' άλλα κόμματα. Αυτό φυσικά το αρνείται και το επενδύει σαν μια συστράτευση εναντίον της αντιλαϊκής κυβέρνησης και εναντίον των αντιμνημονιακών πολιτικών, όπως αρέσκεται να διατυμπανίζει. Αλλά η συστράτευση αυτή αφορά στην προσέλκυση ψηφοφόρων που θα επιβιβαστούν στο τρένο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να ξέρουν τον προορισμό.

Είναι καιροσκοπική και μικροκομματική η τακτική του κυρίου Τσίπρα που ηθελημένα ίσως αγνοεί ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που έχει καταδικαστεί αυτή η τακτική και για τούτο άλλωστε είναι κολλημένο το κόμμα του στο ποσοστό που τώρα έχει και που κατά τη γνώμη μου σύντομα θ' αρχίσει να ξεφουσκώνει.

No comments: