Saturday, May 31, 2014

Τον εξευτελισμό των αντιπάλων του ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ


Μια από τις πιο αλλοπρόσαλλες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας περνάει η ελληνική κοινωνία και η πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Ωστόσο, παρατηρείται και μια αχαλίνωτη και προπετής συμπεριφορά εκείνου του κομματιού της αριστεράς που συμπεριλαμβάνει ανόμοιες και αντίρροπες δυνάμεις που δεν έχουν άλλο σημείο επαφής πέρα από την κατάκτηση της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά στις ευρωεκλογές αλλά συμπεριφέρεται σαν να είναι ο νέος εντολοδόχος του λαού για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Το θέμα όμως είναι ότι με το 26% δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά δεν θέλει να το καταλάβει. Ζητεί απ’ όλους τους πιθανούς συμμάχους του να μετανοήσουν!!! Κι επειδή δείχνει να τα έχει βρει με τους βιομήχανους, γίνεται ολοένα και πιο... ανελέητος!!! Από εδώ ορμώμενος ο παλαιός φίλος Κωστής Λίθινος μου έστειλε και το παρακάτω σημείωμά του:

Δήλωση μετανοίας;;;
                                                      
Μπροστά στο διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο το ακούσαμε και αυτό. Ηγετικά στελέχη του πολιτικού συνονθυλεύματος, που επιθυμεί να κυβερνήσει, απαίτησαν από τον εικαζόμενο μελλοντικό εταίρο τους να αποκηρύξει την έως τώρα πολιτική του και να ζητήσει συγνώμη για την υιοθέτησή της. Μόνο αν συμβεί αυτό, ισχυρίστηκαν, μπορούν να ξεκινήσουν μια πρώτη συζήτηση μαζί του για τη δημιουργία κυβέρνησης στο μέλλον.
Το πώς θα επιτευχθεί, χωρίς εγωισμούς, ο συγκερασμός διαφορετικών απόψεων, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να συνεχιστεί η ανάκαμψη της χώρας, αποτελεί, για τα παραπάνω άτομα, ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας. Προέχει ο εξευτελισμός του αντιπάλου τους. Μόνο έτσι, σκέφτονται μικρόψυχα, θα επιβεβαιωθεί η ορθότητα των απόψεών τους.
Η οπισθοδρόμηση του πολιτικού βίου είναι πλήρης. Γυρίζουμε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε μία από τις πιο απεχθείς εκδηλώσεις της εμφυλιοπολεμικής περιόδου. Την απαίτηση δήλωσης μετανοίας από τον πολιτικό αντίπαλο με ό,τι αυτή συνεπαγόταν… Το θλιβερό είναι ότι, στην όλη υπόθεση, πρωτοστατούν άνθρωποι, το συγγενικό περιβάλλον των οποίων είχε νιώσει βαθιά μέσα του την οδύνη αλλά και τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης.
Πολύ γρήγορα, αν επιμένουν να αγνοούν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνο ως φάρσα, θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

30.5.2014
Κωστής Λίθινος

No comments: