Tuesday, April 15, 2014

Στέλιος Κούλογλου: Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές


 Έλαβα από τον παλιό φίλο μου, τον Κωστή Λίθινο, ένα σημείωμα κι επειδή το είδα ενδιαφέρον, σκέφτηκα ότι θα το έβρισκαν και οι φίλοι μου. Ιδού, λοιπόν, κάτι που ίσως εξηγήσει και τη στάση ορισμένων που θέλουν να ξεχνούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι ζούμε σε μια μικρή κοινωνία που γνωριζόμαστε πολύ καλά:

Ανακοινώθηκε χθες, ύστερα από έντονο παρασκήνιο λένε οι πληροφορίες, η σύνθεση του μεγαλύτερου τμήματος του ευρωψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το συγκροτούν γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Γνωριζόμαστε όμως όλοι πολύ καλά μεταξύ μας και ξέρουμε τις απόψεις που κατά καιρούς εξέφραζε το καθένα τους.

Ένα όνομα, ωστόσο, αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την εποχή μας. Οι  μεταμορφώσεις του εκπλήσσουν.

Τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης ανήκε στο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και αποτελούσε διαπρύσιο κήρυκα της κινεζικής εκδοχής του Κομουνισμού. Απέναντι μάλιστα σε όσους είχαν διαφορετική γνώμη από τη δική του ήταν άτεγκτος.

Στα χρόνια της ευφορίας, καταξιωμένος πλέον δημοσιογράφος, διαφήμισε στη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, χωρίς αναστολή, τα πολυτελή αυτοκίνητα «Λέξους». Το όνειρο κάθε σοβαρού καπιταλιστή.

Την τελευταία περίοδο, αντιλαμβανόμενος με το αλάνθαστο αισθητήριό του το ρεύμα, ανέκρουσε πρύμναν και προσέγγισε τον φερέλπιδα νέο του πολιτικού συνονθυλεύματος που επιθυμεί να κυβερνήσει. Ο στόχος του, όπως αποδεικνύεται, στέφθηκε από επιτυχία.

Το όνομά του;

Στέλιος Κούλογλου.

Ψηφίστε τον!

Δεν πρέπει να απουσιάζει από την Ευρωβουλή μια τέτοια φυσιογνωμία.



15.4.2014

Κωστής Λίθινος


No comments: