Monday, April 14, 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι πολύ θολό και ΔΕΝ έχει τα φόντα ν' αναστηλώσει την αρετή της πολιτικής ζωής!!!

Έχει βρει το κόλπο... Έχει πλημμυρίσει τον Τύπο και το διαδίκτυο με φωτογραφικές πόζες του και οι οπαδοί του τον χειροκροτάνε. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντάει με... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!  Προσπαθεί να πει τι είναι και τι κάνουν ή τι δεν έκαναν οι άλλοι κι αυτός ο ίδιος αδυνατεί να εξηγήσει τις θέσεις του και στοιχειώδη θέματα που απασχολούν ή θ' απασχολούσαν τους πολίτες που έχουν αγωνίες.
Ποια είναι η σημαντικότερη λέξη, τον ρωτάει ο φίλος Νίκος Λακόπουλος κι απαντάει: ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ!!!!! Εντάξει, λοιπόν, τα λύσαμε τα προβλήματα της χώρας. Προφανώς για να μην πει τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ που την έχουν ψωμοτύρι όλοι οι άλλοι. Όμως δεν ξέρει από οικονομία. Είναι κυριολεκτικά σκράπας και είναι ν' απορεί κανείς πώς δεν τον στριμώχνει κάποιος δημοσιογράφος για να τον ξεγυμνώσει!!! [Θα μου πείτε ότι λέω μπούρδες, αφού το παιχνίδι είναι σημαδεμένο]. Αλλά δεν είναι μονάχα αυτό. Έχει και απύθμενο θράσος. Παλεύει απεγνωσμένα να δημιουργήσει πολιτικό παρελθόν για την αφεντιά του, ενώ δεν ήταν παρά ένας συλλέκτης γνωριμιών με "υψηλά" πρόσωπα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας και φυσικά ανδρώθηκε στα κοσμικά σαλόνια του life style.

Έχω ξαναπεί ότι οι εκπομπές δεν ήταν δικές του, αλλά του σκηνοθέτη του, ο οποίος όλως περιέργως σιωπά. Διότι όλες οι εκπομπές είχαν ένα ντοκιμαντερίστικο ύφος και μονταρισμένες με άκρα επιμέλεια, ενώ κυρίαρχο πρόσωπο δεν ήταν οι καλεσμένοι του, αλλά ο ίδιος ο θεοδωράκης με τις απίθανες πόζες του, τα ατελείωτα πλάνα με τους περιπάτους του [εδώ ο Μητσικώστας τον έχει αποτυπώσει πολύ καλά], το κινηματογραφικό βλέμμα του, το μπλαζέ ύφος, οι ολιγόλογες έως μονολεκτικές ατάκες του...

Λέει ότι δεν είναι μια παρέα αργόσχολων που στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν και λίγο πολιτική!!! Περνώντας κανείς έξω από το γραφείο τους στη Σεβαστουπόλεως, βλέπει καθημερινά κάποια τζιπ πολλών κυβικών σταθμευμένα και μάλιστα σε διπλές σειρές... Δεν είναι ευνόητο ότι το μυαλό πηγαίνει κατευθείαν σε... αργόσχολους;;; Έτσι είναι...
Λέει: "Προσπαθούμε να εφεύρουμε ένα νέο είδος πολιτικής"!!!!! Δεν υπάρχουν, αγαπητέ, πολλά είδη πολιτικής. Υπάρχει μια και αδιαίρετη πολιτική, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ή γίνεται όργανο εκμαυλισμού και αλλοτρίωσης του λαού.

Λέει: "Το Ποτάμι, έχει πει ένας φίλος, είναι μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας...". Αυτό τώρα πώς να το χαρακτηρίσω;;; Δεν θα ήταν καλύτερο να μας πει ο ίδιος τι είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;;;; 

Λέει: "ΔΕΝ είμαστε με όλους", "ΔΕΝ είναι μια παρέα αργόσχολων", "ΔΕΝ είμαστε στράτευμα", "ΔΕΝ εκτελούμε υπηρεσία", "ΔΕΝ μας αρέσουν τα ψέματα", "ΔΕΝ μας εξέλεξε κανείς", "Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να έχει το μονοπώλιο σε επιχειρηματικές δραστηριότητες", "Το θέμα ΔΕΝ είναι με ποιους θα κυβερνήσουμε", "Το Ποτάμι ΔΕΝ είναι τίποτα από αυτά"...

Συνεχώς βάζει το αρνητικό μόριο ΔΕΝ... Το ζητούμενο όμως είναι να μιλήσει κάποτε θετικά και να ξεδιπλώσει τις θέσεις του, όχι επιγραμματικά και πολύ περισσότερο με κοινότοπες αναφορές του τύπου "το ΠΑΣΟΚ φέσωσε τον ελληνικό λαό"!!! Ν' αναλύσει το οικονομικό του πρόγραμμα, τις θέσεις του για τα εξωτερικά θέματα, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία κ.λπ. Η συνθηματολογία του είναι παλιάς κοπής και ξεπερασμένη. Σήμερα χρειαζόμαστε ξεκάθαρες, λεπτομερείς και σαφείς απαντήσεις για όλα όσα απασχολούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. 

Συνθηματολογεί ασυστόλως και θωπεύει για να θωπεύεται. Οι κοινοτοπίες που εξακοντίζει μπορεί να ικανοποιούν κάποιο ακροατήριο, όμως δεν αποτυπώνουν το πρόσωπο του "νέου" που θέλει να πλασάρει. Ίσως να έλεγα ότι αποτυπώνει το πρόσωπο εκείνου του πολιτικού που τροφοδοτεί με ψευδαισθήσεις το ακροατήριό του. Έχει γίνει δέσμιος μερικών λέξεων και μερικών φραστικών τύπων και τις επαναλαμβάνει κατά κόρον. Μιλάει συνεχώς για τα "εγκλήματα του παρελθόντος". Κατηγορεί ασυστόλως όλους τους άλλους πολιτικούς και για να σώσει τα προσχήματα λέει καμιά φορά ότι μέσα στα κόμματα υπάρχουν και κάποιοι άξιοι, τους οποίους εμμέσως προσκαλεί στο δικό του κόμμα!!!

Πρέπει να καταλάβει ότι ΔΕΝ αναστηλώνει κανείς την αρετή της πολιτικής ζωής  και των μέσων της πολιτικής δραστηριότητας με τις φωτογραφικές πόζες και πολύ περισσότερο ΔΕΝ μπορεί να βασίζει την επιτυχία του στην αρνητική προβολή των άλλων.

No comments: