Sunday, February 9, 2014

Αιλουροειδή ράτσας, η γιγάντωση του καιροσκοπισμού και η αθλιότης της πολιτικής

Η αθλιότης της πολιτικής σήμερα ιχνογραφείται -δυστυχώς- και από τα πεπραγμένα αυτών των ανθρώπων που μόλις αντιλήφθηκαν ότι το πλοίο βουλιάζει, πήδησαν σε σκάφος [κατά τη γνώμη τους] ασφαλέστερο, εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ: 
  • Τσουκαλάς, ένας δια βίου συνδικαλιστής, τοκιστής και σουλατσαδόρος
  • Μητρόπουλος που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο δεκάδων απολυμένων για να εισπράττει, 
  • Κουρουμπλής για τον οποίο οι Αιτωλοακαρνάνες [τουλάχιστον όσους εγώ γνωρίζω και τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς] δεν έχουν να πουν καλή κουβέντα [ακόμα απορώ πότε πρόλαβε και διάβασε τα μνημόνια!],
  • Σακοράφα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, «κόμμα της μίζας» ενώ και η ίδια ήταν στέλεχός του, 
  • Κοτσακάς που ήταν υπουργός [Εκτελεστικό Γραφείο κ.λπ.], 
  • Δούρου που ήταν σύμβουλος του Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθν. Άμυνας και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, 
  • Μιχελογιαννάκης που αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα, και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός...
Αυτοί προφανώς θα έχουν προσθέσει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, παρασύροντας ψηφοφόρους σε μια αδιέξοδη επιλογή και εκλογή ενός κόμματος που πίστεψαν ότι θα τους προσφέρει ευκαιρίες κυρίως προσωπικές. Πόσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για θεμελιώδη ζητήματα της κοινωνίας και του κράτους, και στις οποίες οι σημερινοί επίδοξοι σωτήρες στάθηκαν πεισματικά αρνητές;;; 

Θέλω να πω ότι οι αντιφάσεις βρίσκονται μέσα στην πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και στην τακτική που ακολουθεί για να αποκτήσει την πολυπόθητη για τα στελέχη του «αυτοδυναμία», για την οποία έχουν στο παρελθόν χύσει ποταμούς μελάνης και λόγων. Την αυτοδυναμία την θεωρούσαν εχθρά, ασθένεια της πολιτικής ζωής, όπως και το εκλογικό σύστημα για το οποίο τώρα δεν λένε κουβέντα. Πάει η καημένη η απλή αναλογική – θάφτηκε στο βωμό της επιδιωκόμενης αυτοδυναμίας. 

Από ποιους;;; Από την «αριστερά» που καυχιέται για τις αξίες και το ήθος της. Και φυσικά δεν δίνει δεκάρα για το ποιόν των ανθρώπων που πλέον στελεχώνουν αυτό το κόμμα και που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι δηλαδή, που θεώρησαν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία για προσωπικό τους όφελος. Η αγάπη προς την πατρίδα και τον λαό είναι μια ψευδαίσθηση. Αλλά δεν είναι μονάχα οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ. Είναι κι εκείνοι που δεν ξέρουν σε ποιον θεό πιστεύουν. 

Το τελευταίο περιστατικό με τον Καρυπίδη που τον επέλεξαν ως υποψήφιο περιφερειάρχη είναι ένα παράδειγμα, όπως κι αυτό με τον Βουδούρη. Δεν είναι όμως τα μοναδικά. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και διαβάσει τερατώδεις απόψεις και η απάντηση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ είναι το γνωστό ότι πρόκειται για «δημοκρατικό κόμμα»! Λες κι έχουν τη μύγα και μυγιάζονται… Ή δεν καταλαβαίνουν ή κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις διάφορες ανόητες συνιστώσες. Δεν μ’ ενδιαφέρει πλέον. 

Αυτό που σήμερα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είναι προϊόν συναλλαγής και παζαριού. Τι συνδέει όλους αυτούς που συνωθούνται μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει ένας κώδικας τιμής, ηθικής, πολιτικής; Το έχουν μάθει το τροπάριο και κρύβονται πίσω από τη «δημοκρατία» – αλλά ποια δημοκρατία επικαλούνται οι Συριζαίοι; Δεν έχουν υπεύθυνο λόγο που δεσμεύει και υποχρεώνει. Όπως έλεγε προσφάτως ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ για την Αττική, Θανάσης Παφίλης, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τόσες κωλοτούμπες που ζαλιζόμαστε»! 

Αυτό που με νοιάζει είναι ότι η κοινωνία μας είναι χριστιανικότατα ανεκτική και δεν φαίνεται να είναι ικανή ν’ αντιδράσει στον ηθικό εκτραχηλισμό της πολιτικής ζωής του τόπου. Έχει εγκατασταθεί στη ζωή μας μια επικίνδυνη σύγχυση κριτηρίων με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική ζωή. Και για να κλείσω με τους αυτομολήσαντες Πασόκους, θέλω να πω ότι ανήκουν στην κατηγορία των συμφεροντολόγων και καιροσκόπων. Όπου φυσάει ο άνεμος!!! Μεταπηδούν από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλον με τόση ευκολία που εμείς οι παρατηρητές τα χάνουμε. Γιατί, όπως και να έχουν τα πράγματα, διαφορές υπάρχουν, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν αμβλυνθεί μετά την επικράτηση της οικονομικής κρίσης που μας σμπαράλιασε όλους. Ωστόσο, οι περισσότεροι πολιτικοί αποδεικνύονται ότι είναι αιλουροειδή ράτσας και ο καιροσκοπισμός έχει γιγαντωθεί.  

ΥΓ. Μιλάω πάντα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα κεντρικά στελέχη του που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια αυτή την αλλοπρόσαλλη πολιτική τακτική αλλά και στηρίζουν την στρατηγική της έντασης, της σύγχυσης και του σαματά.

No comments: