Thursday, February 27, 2014

Το κασκόλ, το πέτσινο μπουφάν και το ύφος α λα Κλούνεϊ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ Θ' ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ... και πολύ περισσότερο τη διακήρυξη του κόμματός του. Αυτό το κείμενο που ήδη κυκλοφορεί είναι μια απλή έκθεση ιδεών με κάποιες διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας - και είναι προφανές ότι καθημερινά όλοι μας λέμε παρόμοια πράγματα για την εν γένει πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας.

Ομως η εύκολη διαπίστωση είναι πως όλα τα βλέπει ο Σταύρος μέσω του τηλεοπτικού φακού και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα μια πολύ καλά σκηνοθετημένη και μονταρισμένη εκπομπή. Δηλαδή, στο τελικό αποτέλεσμα έχει ύψιστη συμμετοχή ο σκηνοθέτης με τον οπερατέρ που έχει κάνει κυριολεκτικά διατριβή πάνω στον Σταύρο Θεοδωράκη και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει με τις άπειρες φωτογραφίες του που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν ένα Θεοδωράκη να κυκλοφορεί ανάμεσα σε ερείπια, σε μοναχικούς δρόμους, σε νυχτερινά τοπία, να χάνεται στο βάθος του δρόμου ή να εμφανίζεται ξαφνικά σε μια ανηφόρα και πάντα με το σακίδιο περασμένο στους ώμους σαν παιδαρέλι που τρέχει να προλάβει την προπόνηση ή το πρόγραμμα στο γυμναστήριο... 

Υπάρχουν βεβαίως και οι στημένες φωτογραφίες που δείχνουν έναν βαθυστόχαστο άνθρωπο ή κάποιες που τον παρουσιάζουν σ' ένα παγκάκι μοναχό ν' αγναντεύει τη θάλασσα. Είναι φανερό από το άφθονο φωτογραφικό υλικό που έχει διοχετεύσει στο διαδίκτυο ότι η τηλεοπτική εκπομπή για τον Θεοδωράκη δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά μια πρόφαση για να προχωρήσει σε κάποιο εγχείρημα που θα είχε άμεση συνάφεια με τις μάζες. Διότι έχει μάθει πολύ καλά την τέχνη της επικοινωνίας. Πάντοτε κινήθηκε στο χώρο του λάιφ-στάιλ κι αυτό άλλωστε προβλήθηκε με τον πλέον ευκρινή τρόπο όταν εικονίζονταν στα περιοδικά που υπηρετούσαν το είδος. 

Το λάθος που έχουν ήδη κάνει πολλοί δημοσιογραφικοί αναλυτές - είτε σκοπίμως είτε ανοήτως - είναι να τοποθετούν την πολιτική κίνηση του Θεοδωράκη στο χώρο μεταξύ της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Σας προλαβαίνω - καμιά σχέση! Οι άνθρωποι που θ' ακολουθήσουν την κίνηση αυτή είναι το κοινό που τροφοδοτεί τα πρωινάδικα, τις κουτσομπολίστικες τηλεοπτικές εκπομπές και γενικώς όλους εκείνους τους τύπους που πλέον το παίζουν... απολιτίκ!!!! Είδα ονόματα κι έχω πάθει το πρώτο τράνταγμα.

Θα έλεγα ότι είναι ένα κοινό που δεν ξέρει ιστορία, δεν έχει ιδέα από πολιτική, δεν νοιάζεται παρά μονάχα για το ωραίο ντύσιμο, το κασκόλ του Σταύρου, το πέτσινο μπουφάν του Σταύρου, το ύφος α λα Κλούνεϊ του Σταύρου, ένα κοινό που ενδεχομένως προδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ή κάπου στράβωσε το κλίμα με τον Καμμένο και την παρέα του ή ακόμη μετά τις τόσες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή είναι κομμάτι δύσκολο να στραφούν δεξιότερα!!! Αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και πίστευαν ότι ο Σταύρος κινείται σε αυτό τον χώρο. Ουδέποτε κινήθηκε σε αυτό το χώρο!!! Διακινήθηκε τ' όνομά του κάποτε όταν έψαχναν [ηλιθίως και ανοήτως] για κάποιον δημοσιογράφο εκπρόσωπο Τύπου κι αναφέρονταν ονόματα όπως του Θεοδωράκη, του Τσίμα κ.ά. επειδή τάχα ήσαν πρόσωπα αναγνωρίσιμα λόγω της τηλεοπτικής παρουσίας τους.

Το "ποτάμι" του Θεοδωράκη δεν μπορεί να είναι ένα ποτάμι, διαφορετικό από τ' άλλα, διότι από κάποιο βουνό θα ξεκινάει κι αυτό!!!! Αλλά, πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα ποτάμια μας κατεβάζουν δυστυχώς ανεπεξέργαστα λύματα και απόβλητα, επιβαρύνοντας πολύ την ποιότητα των υδάτων, κάτι που αποτυπώνεται σε βιολογικούς παράγοντες, όπως είναι το φυτοπλαγκτόν, τα υδατικά μακρόφυτα, τα μακροασπόνδυλα κ.λπ.. 

Δεν πιστεύω ότι το "ποτάμι" του Σταύρου θα ξεφύγει από τον κανόνα, όσο κι αν κάποιοι καλοπροαίρετοι φίλοι θέλουν να το πιστεύουν. Διότι απλώς ο Σταύρος δεν έχει πολιτικό λόγο. Τα μακροσκελή πλάνα του ιδίου στις εκπομπές του δεν συνιστούν πολιτικό λόγο. Και οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι με τα συναισθηματικά κείμενά τους και τις δακρύβρεκτες αναφορές στο "ελπιδοφόρο εγχείρημα", θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένοι, διότι οι κάθε λογής Καμμένοι και Πέπε Γκρίλο καιροφυλακτούν. Κάποτε πρέπει η πολιτική ζωή του τόπου να μπει στη λογική της εξυπηρέτησης του λαού και του τόπου. Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα για να ξεδιπλώνει ο καθένας τις όποιες φιλοδοξίες του που είναι ανάκατες με... ολίγον απ' όλα!!!!

No comments: