Wednesday, February 12, 2014

Τι μπορεί να ζεστάνει την ψυχούλα του Έλληνα;;;

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ που πολλοί την θέλουν!!!!
[αλλά η ζεστασιά πού υπάρχει;;;;]

Κι ο καθένας έχει να πει τα δικά του. Όλοι συμφωνούμε και όλοι διαφωνούμε. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά. Δεν έχει νόημα. Απλώς με αφορμή ένα άρθρο του Ν. Κωνσταντάρα στην 'Καθημερινή' και με τίτλο Η Ευρώπη είναι προσωπική υπόθεση', είπα να γράψω την απλή σκέψη μου. Γράφει ο Κωνσταντάρας:
"[Η Ευρώπη...] Είναι η εγγύηση του κοινωνικού κράτους. Στις λίγες δεκαετίες ύπαρξής της, η υπό ενοποίηση Ευρώπη πέτυχε να καλύψει την ανάγκη για ασφάλεια όχι μόνο για τους πολίτες των χωρών-μελών της, αλλά να γίνει φάρος ανθρωπιστικών αξιών και πόθος για αμέτρητους κατοίκους άλλων περιοχών..."
Θα μπορούσε να είναι κι έτσι όπως το λέει ο αρθρογράφος, αλλά φοβάμαι πως δεν είναι. Θα  θέλαμε να είναι έτσι. Το γεγονός ότι κάποιοι Ουκρανοί βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι όλοι το θέλουν!!!
Όσο κι αν συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές, όσο κι αν δημιουργούνται ωκεάνιες πολιτικές και οικονομικές συνθέσεις, η ζεστασιά δεν βρίσκεται παρά μονάχα στο πατρογονικό λιμάνι. Ο τόπος μας, η γη μας, ο αέρας μας, η θάλασσά μας, τα νησιά μας, τα βουνά μας, οι ιεροί τόποι μας, οι πέτρες των προγόνων μας... είναι όλα όσα μπορούν να ζεστάνουν την ψυχούλα του Έλληνα!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σκίτσο το πήρα από την ιστοσελίδα: http://www.alexiptoto.com

No comments: