Friday, January 31, 2014

Η πολιτική αγυρτεία, οι αφελείς και η διαιώνιση της πλάνης!!!!!

ΟΜΟΛΟΓΩ ότι δεν μπορώ να ησυχάσω με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Καταρχήν, υποφέρω ως προς τα οικονομικά κι αυτό με κάνει να οργίζομαι τα μάλα!!! Νόμιζα [όπως όλοι μας] ότι δούλευα μια ζωή για να καλοπερνάω τώρα. Δυστυχώς πίστεψα σε μια ουτοπία. Κι ακόμα δυστυχέστερα, είμαι κάτοικος μιας χώρας που έχει γελοίους πολιτικούς, που δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν προφανώς να καταλάβουν ότι μας έχουν εξαντλήσει, μας έχουν διαλύσει και ψυχολογικά, και μας στερούν το χαμόγελο.

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν μπορώ να πιστέψω πλέον τους πολιτικούς. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν! Γιατί είναι ψεύτες, κακόπιστοι, υποκριτές, ανεπαρκείς, ασυνεπείς, φανατισμένοι με την εικόνα τους και παλεύουν για να μας εξαπατούν!!! Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι αναλώνουν το χρόνο τους για να μας σώσουν; Και δεν είναι μονάχα αυτά. 

Παρουσιάζεται και το φαινόμενο με κάποιους που διαφημίζουν προοδευτικές ιδέες, φιλολαϊκά αισθήματα και ιδανικά, που πρωτοστατούν στην καθημερινότητά μας και ξεφωνίζουν, χειρονομούν, παίρνουν πόζες, κάνουν πως κινδυνεύουν πριν από εμάς, ενώ με περισσή αυταρέσκεια  επιδεικνύουν τα στίγματα του κοινωνικά κορδακιζόμενου, το ναρκισσισμό του ματαιόδοξου, την οικονομική τους αμεριμνησία. Δείτε τους στο πρόσωπο!!! Ροδαλά πρόσωπα, και φάτσες που δεν δείχνουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά που μοιάζουν σαν εκείνους που μόλις άνοιξαν ένα μαγαζί και πουλάνε ιδεολογία.

Το πιο θλιβερό, ωστόσο, είναι ότι γύρω μας υπάρχουν ένα σωρό αφελείς ή και τυφλωμένοι από την αλόγιστη χρησιμοθηρία και τον καιροσκοπισμό, που δεν διστάζουν να εκθειάσουν και να ζητωκραυγάσουν τους αγύρτες. Κι εκείνοι, εισπράττουν πονηρά, υποκλίνονται και σχηματίζουν το απόθεμά τους, προετοιμάζοντας τη μεγάλη σύγχυση του μέλλοντος, τη νοθεία των αξιών και τη διαιώνιση της πλάνης. Κι εδώ θέλω να πω ότι στεναχωριέμαι που ο κόσμος δεν τα βλέπει για να τα στιγματίσει και επιτρέπει στην αγυρτεία να δημιουργεί κανόνα!!!!

1 comment:

Dyosmaraki said...

Υπάρχει και η "σιωπηρή" μάζα του πληθυσμού που θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη.
Δεν γνωρίζω αν θα είναι θετικός ή αρνητικός ο λόγος τους μα νομίζω ότι κάτι θα αλλάξουν.
Είναι αλήθεια ότι διαιωνίζεται η πλάνη, μα πιστεύω ότι η σκληρή οικονομική πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε δεν μπορεί να επιτρέψει πλέον τη διαιώνισή της.
Την καλημέρα μου