Friday, May 31, 2013

Αμετανόητοι... Σαμαράς και Δεξιά!!!! Εκβιάζουν εκλογές...


Πολλά ακούγονται και γράφονται για ΕΚΛΟΓΕΣ τις οποίες σχεδιάζει με περισσή επιμέλεια το επιτελείο του Σαμαρά και τούτο δείχνει απλώς ότι η Δεξιά είναι αμετανόητη και φυσικά ο Σαμαράς δείχνει το δρόμο για την μικροκομματική εκμετάλλευση της πολιτικής συγκυρίας.

Ξέρει πολύ καλά ότι είμαστε στριμωγμένοι, κι ο λαός παρά το γεγονός της έσχατης ένδειας, δίνει περιθώρια σ' αυτή την κυβέρνηση να σπρώξει τα πράγματα και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες, εντούτοις αυτός ο "ελάχιστος" πολιτικός σπεύδει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού.
Όπως έκανε επανειλημμένα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Γι' αυτό λέμε ότι και οι άλλοι δυο αρχηγοί, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και όταν ξυπνάνε κρατάνε το φανάρι για να κάνει τη δουλειά του ο Σαμαράς, που έχει βάλει λυτούς και δεμένους να τον χαρακτηρίζουν "αναμορφωτή"!!! 

Ο Σαμαράς, υβριστής, καιροσκόπος, φιλόδοξος, ψεύτης, εκβιαστής και... πανάσχετος. 
Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με τα διάφορα "Ζάππεια", με το "άλλο μείγμα πολιτικής" (που δεν το εξήγησε ποτέ...), γιατί είχε στο νου του μονάχα το δικό του, προσωπικό συμφέρον και της παράταξής του. 
Έτσι έχουμε στη σημερινή κατάσταση τον Τσίπρα να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Σαμαρά να "πατάει" στα αχνάρια του Γιώργου Παπανδρέου.
Τελικά, γιατί δεν συμπαθούν τους Παπανδρέου;;;
Αυτό χρειάζεται ψυχίατρο...

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι σχεδιάζει εκλογές. 
Το "πότε" δεν το ξέρουμε. 
Το επιτελείο του θα "κρίνει" σύμφωνα με τις συνθήκες, όταν δηλαδή θα θεωρήσουν ότι πνέει ούρειος άνεμος για τη Δεξιά.

ΣΥΡΙΖΑ, Βούτσης, ''ο τελευταίος μπάτσος'', ο ρατσισμός και η υποκρισία

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ αντιδράσεις η δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, σχετικά με το θέμα της οπλοφορίας, λέγοντας: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ' ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας». 

Ο βουλευτής υποχρεώθηκε να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, αλλά όμως δεν αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του για τους αστυνομικούς. Είναι φανερό ότι έχει καταλάβει τη σημασία αυτών που είπε αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο ''κάνει την πάπια''.

Φυσικά και αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία. Σα να παίζουν μεταξύ τους μπάλα. Ο ''δικομματισμός'', βλέπετε, που πάντοτε ήταν στο στόχαστρο της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί ("μπάτσοι" κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα... Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον "αδειάσει" άμεσα».

Στη διευκρινιστική του δήλωση μετά την αντίδραση της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σύγχυση» που προκλήθηκε από την προηγούμενη δήλωσή του. «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».
  • Ο Βούτσης μας περνάει για χαχόλους. 
Από τη μια νομίζει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει σα να βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων κι από την άλλη θέλει να μεταφέρει το πνεύμα της πλατείας στο κοινοβούλιο. Και ασφαλώς προκύπτει και το ερώτημα εάν υπάρχει πρώτος και ''τελευταίος μπάτσος''.  Δεν εμπίπτει ο λόγος του Βούτση στην κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς;;; Από τη στιγμή που οι αστυνομικοί είναι όργανα του κράτους, πάει και τέλειωσε. Εάν κάποιος αστυνομικός παρανομεί, αυτό νομίζω ότι η πολιτεία είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Δεν βρισκόμαστε στην εποχή της χούντας... Είναι πολύ φτηνή η συμπεριφορά του να ισοπεδώνει τις εποχές. Αλλά βέβαια όλοι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου φυράματος είναι.

Τι σχέση μπορεί να έχει το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι με το Ισλάμ, μονάχα ένα σκουριασμένο μυαλό ξέρει!!!

Γράφτηκαν πολλά σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο για τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία δασκάλας της Ε΄ Δημοτικού, σύμφωνα με την οποία η διευθύντρια του σχολείου την κατηγόρησε για ισλαμική προπαγάνδα διότι διδάσκει το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι. Δεν ξέρω πώς ακριβώς έχουν τα γεγονότα, αλλά μένω σε ό,τι έγραψε η δασκάλα και πρέπει να πω κι εγώ, με τη σειρά μου, ότι είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της εποχής: Στίχοι, μουσική, ερμηνεία

Η εκπαιδευτικός έγραψε στο προφίλ της στο Facebook: 
«Γονιός διαμαρτυρήθηκε επειδή δίδαξα στα παιδιά τον “Κεμάλ” στο μάθημα της Μουσικής, κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Επειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, ανέλυσε για ποιους λόγους στο Δημοτικό, μόνο μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα. Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο επικοινωνήστε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε στα σχολεία με τις ευλογίες διευθυντών και ανωτέρων»


Το τραγούδι είναι πολύ γνωστό και το έχουν τραγουδήσει σπουδαίοι ερμηνευτές. Οι στίχοι είναι του Νίκου Γκάτσου, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο βίντεο που ανάρτησα τραγουδάει η Αλίκη Καγιαλόγλου και ακούγεται η φωνή του Χατζιδάκι.

Ακούστε την ιστορία του Κεμάλ
ενός νεαρού πρίγκιπα, της ανατολής
απόγονου του Σεβάχ του θαλασσινού, 
που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
αλλά πικρές οι βουλές του Αλλάχ
και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων.

Στης Ανατολής τα μέρη μια φορά και ένα καιρό
ήταν άδειο το κεμέρι, μουχλιασμένο το νερό
στη Μοσσούλη, τη Βασσόρα, στην παλιά τη χουρμαδιά
πικραμένα κλαίνε τώρα της ερήμου τα παιδιά.

Κι ένας νέος από σόι και γενιά βασιλική
αγροικάει το μοιρολόι και τραβάει κατά εκεί.
τον κοιτάν οι Βεδουίνοι με ματιά λυπητερή
κι όρκο στον Αλλάχ τους δίνει, πως θ’ αλλάξουν οι καιροί.

Σαν ακούσαν οι αρχόντοι του παιδιού την αφοβιά
ξεκινάν με λύκου δόντι και με λιονταριού προβιά
απ’ τον Τίγρη στον Ευφράτη, απ’ τη γη στον ουρανό
κυνηγάν τον αποστάτη να τον πιάσουν ζωντανό.

Πέφτουν πάνω του τα στίφη, σαν ακράτητα σκυλιά
και τον πάνε στο χαλίφη να του βάλει την θηλιά
μαύρο μέλι μαύρο γάλα ήπιε εκείνο το πρωί
πριν αφήσει στην κρεμάλα τη στερνή του την πνοή.

Με δύο γέρικες καμήλες μ’ ένα κόκκινο φαρί
στου παράδεισου τις πύλες ο προφήτης καρτερεί.
πάνε τώρα χέρι χέρι κι είναι γύρω συννεφιά
μα της Δαμασκού τ’ αστέρι τους κρατούσε συντροφιά.

Σ’ ένα μήνα σ’ ένα χρόνο βλέπουν μπρος τους τον Αλλάχ
που από τον ψηλό του θρόνο λέει στον άμυαλο Σεβάχ:
«νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, 
με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ 
Καληνύχτα...

Δεν ντρέπονται αυτοί οι βουλευτές που υπογράφουν την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ;;;

Την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου προγραμματίστηκε να εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης η πρόταση 54 βουλευτών μέσω της οποίας ζητείται η επέκταση της έρευνας της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Οι 54 βουλευτές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι «ο πρώην υπουργός Οικονομικών όφειλε, μόλις έφθασε στα χέρια του ο ψηφιακός δίσκος, να τον πρωτοκολλήσει και χωρίς δεύτερη σκέψη να τον διαβιβάσει στο ΣΔΟΕ με εντολή να αξιοποιηθεί το περιεχόμενό του για φορολογικούς λόγους».
Και λοιπόν;

Η Λίστα Λαγκάρντ είναι σχεδόν ένα χρόνο στα χέρια της τρικομματικής κυβέρνησης και καλό θα ήταν να μας πει τι έπραξε προς την κατεύθυνση προς την οποία κατηγορείται και ο Παπακωνσταντίνου!!!

  • Περισσότερος χρόνος έχει περάσει από τότε που την πήραν "ακέρια" αυτοί που τον παραπέμπουν, κι αυτό για το οποίο παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου είναι αστείο και καταγέλαστοι όλοι αυτοί οι βουλευτές που υπόγραψαν την πρόταση...
Δεν είναι υπερβολικό να θέλουν να θυσιάσουν τον άνθρωπο για να σώσουν τον Βενιζέλο;;;

ΠΑΣΟΚ: Υπήρχαν επίσης πολυτελείς τουαλέτες, προσβάσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες!!!!

Μία από τις ["πολυτελείς"] αίθουσες συσκέψεων.

Κάποιος δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ έγραφε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής για τα "HI-TECH ΓΡΑΦΕΙΑ" του ΠΑΣΟΚ και αράδιαζε ένα σωρό ανοησίες και ψέματα που γράφονται σε φτηνοφυλλάδες. Δεν έχω καμιά υποχρέωση ούτε εντολή να δικαιολογήσω και πολύ περισσότερο να απορρίψω την ισχύ των γραφομένων του εν λόγω δημοσιογράφου, ο οποίος προφανώς θα ζει σε... τρώγλη!!! Αλλά θα γράψω δυο κουβέντες από πρώτο χέρι, διότι έχω γνωρίσει τους χώρους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και φυσικά πόρρω απέχουν τα γραφτά του από την αλήθεια.  Όμως, σήμερα ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και όπου πιάσουν αυτά που γράφει. Οι ανοησίες, λοιπόν, πάνε σύννεφο...
Γράφει, μεταξύ άλλων:

Στους 6 ορόφους του κτιρίου η πολυτέλεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Μαρμάρινες σκάλες με inox κουπαστές, πλακάκια παντού ή ξύλινα δάπεδα. Υπάρχουν αίθουσες συσκέψεων με χωρητικότητα από 50 έως 300 άτομα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, υπερσύγχρονη αίθουσα Τύπου, αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και στούντιο ενώ αίσθηση έκαναν και τα πανάκριβα χαλιά Μπουχάρα. Τα γραφεία των κομματικών στελεχών φτιαγμένα με μια λιτή αλλά σύγχρονη αισθητική και εξοπλισμένα με όλα τα τεχνολογικά «καλούδια». Δύο πολυτελή ασανσέρ των 9 ατόμων το καθένα, πλήρες δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ταχύτατες γραμμές ίντερνετ, φωτοαντιγραφικά κέντρα, σταθμοί ανακύκλωσης χαρτιού κι ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που φέρεται να κόστιζε στο κόμμα 350.000 ευρώ ετησίως. Υπήρχαν επίσης πολυτελείς τουαλέτες, προσβάσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δύο κυλικεία με όμορφες πολυθρόνες, κ.λπ. κ.λπ.

Προφανώς ο δημοσιογράφος θα ζει σε καμιά τρώγλη γι' αυτό μόλις αντίκρισε τους χώρους του κτιρίου έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Και η παλιά πολυκατοικία όπου κατοικώ, μαρμάρινες σκάλες έχει και κουπαστές...Δεν ξέρω πού είδε τα χαλιά... Μπουχάρα και αν αυτά είχαν στην ούγια την επιγραφή ότι είναι "μπουχάρα"! Τα ασανσέρ είναι δυο απλά, ασφαλή ασανσέρ. Τίποτε περισσότερο.  Δηλαδή, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της πολυτέλειας; Σ' ένα ασανσέρ;;; Γράφει ο δυστυχής για τις "πολυτελείς" τουαλέτες! Απλώς πρόκειται για καθαρές τουαλέτες για πολιτισμένους ανθρώπους και άκουσον-άκουσον: "προσβάσιμες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες"!!! Δηλαδή είναι επιλήψιμο αυτό;;;

Όταν γράφει για τεχνολογικά «καλούδια», είναι προφανής ο σκοπός του να δώσει ακόμη περισσότερη έμφαση σε πολυτέλεια και σπατάλη... ακόμη κι όταν γράφει για υπερσύγχρονη αίθουσα Τύπου. Τέλος πάντων, έκανε αρκετή προσπάθεια για να παρουσιάσει την εικόνα γραφείων που έμοιαζαν με εκείνα του Σαντάμ Χουσεΐν και τα οποία η αμερικανική προπαγάνδα φόρτιζε όσο περισσότερο μπορούσε για να δικαιολογήσει την βαρβαρική της επίθεση και καταστροφή του Ιράκ. Το ίδιο όπως συνέβη και σε άλλες χώρες. Μπορεί να είναι ατυχή τα παραδείγματα, αλλά δυστυχώς προπαγανδιστικός είναι ο τρόπος που παρουσιάζουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ που ήταν ένα μεγάλο κόμμα και είχε φροντίσει -και καλά έκανε- τους χώρους του. 

Είναι αστείο να γράψω και για τις αίθουσες συσκέψεων ή για τα "φωτοαντιγραφικά κέντρα" όπως τα λέει. Γελάω. Τι να πω;;; Απλώς μεγάλες ή μικρές αίθουσες με καρέκλες. Τίποτε άλλο!!!

Οι εξελίξεις έδωσαν άλλη τροπή στα πράγματα και φυσικά δεν έφταιγε το γεγονός ότι ήσαν γραφεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες όμως δεν ήσαν εγκαταστάσεις που τις χαρακτήριζε η πολυτέλεια, αλλά απλώς η φροντίδα, η καθαριότητα και η λειτουργικότητα

Thursday, May 30, 2013

Γρηγόρης Καλφέλης: Εμπάθεια και απωθημένα για τον Παπανδρέου!!!

Ο ΕΜΠΑΘΗΣ Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΦΕΛΗΣ ασκείται συχνά, κυρίως από τις στήλες του "Βήματος", που αμισθί τον φιλοξενούν [αφού βολεύει την τακτική του ψυχαρικού συγκροτήματος στην απαξίωση του Παπανδρέου], σε αντιπαπανδρεϊκές κορόνες ή πιο σωστά σε μια πολεμική κατά του Παπανδρέου που αγγίζει τα όρια της ψυχοπαθολογίας. Ο εν λόγω καθηγητής έχει βαλθεί να αποδείξει ότι ο Παπανδρέου ήταν "Ένας αποτυχημένος ηγέτης". Αυτό είναι φυσικά δικαίωμα του καθενός. Να λέει ό,τι θέλει και να κατηγορεί όποιον δεν γουστάρει. Ελα όμως που ο κύριος Καλφέλης είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον πληρώνουμε όλοι και όχι μερικοί;;; Και γιατί να τον πληρώνουμε;; Για να ξεβράζει την εμπάθεια και τα απωθημένα του για πολιτικά πρόσωπα;; Δεν αξίζει τον κόπο να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Παπανδρέου. Απλώς σκέφτομαι ότι στον πανεπιστημιακό χώρο πολλή φτήνεια κυκλοφορεί και λυπάμαι τους νέους που έχουν δασκάλους τέτοιους φτηνούς ανθρώπους.

Σε κρίση... μεγαλείου ο ΣΥΡΙΖΑ [και ο Τσίπρας αλλά και ο Σκουρλέτης]!!!


Για πρόκληση πανικού στη ΝΔ από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πραγματοποίηση τηλεοπτικού ντιμπέιτ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Υπάρχει ένας πανικός από την ΝΔ απέναντι σε μια πρόταση, η οποία είναι εντελώς μέσα στη λογική της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε. Ο Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχει μια ειλικρινής λαϊκή απαίτηση, ο κόσμος να δει τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων να κουβεντιάζουν... 

Αν αυτό δεν είναι κρίση μεγαλείου, τότε τι είναι;;; Κάποτε πολεμούσαν με νύχια και με δόντια και... ανηλεώς τον περιβόητο "δικομματισμό", όταν μέσα σ' αυτόν τοποθετούσαν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι τα τότε δυο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα μπορούν να κουβεντιάζουν μεταξύ τους ή να αγνοούν τους άλλους. Τώρα που μέσα στο κάδρο, αντί του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα είναι καλά και δικαιολογούνται οι όποιες "πρωτοβουλίες" τους!!!

Ποιος να φανταζόταν ότι θα ξεχνούσαν τα πάντα αυτοί που υπερηφανεύονται για τις δημοκρατικές "ευαισθησίες" τους;;; Οι Ιερεμίες της "δημοκρατικότητας" ωρύονται ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια, με πύρινες και πλαστές γλώσσες, ότι φοβερά εγκλήματα απείλησαν τον τόπο με την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τώρα απειλούν με την τρικομματική κυβέρνηση... Και κυνηγάνε φαντάσματα, αξιοποιώντας τη διαστροφή της γλώσσας για να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και την "ηγεμονία" στην αξιωματική αντιπολίτευση. Παραχαράζουν το νόημα των λέξεων, παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο και με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις και κατασκευάζουν μύθους και το παρελθόν και το παρόν για να υπηρετούν έτσι τις δικές τους σκοπιμότητες.

Στην παραχάραξη των λέξεων και των εννοιών τους δεν ασκούνται μονάχα οι κάτοχοι της εξουσίας αλλά και οι αμφισβητίες της εξουσίας, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, που παλεύουν για την εξουσία και την κατάκτησή της. Κατάχρηση αυτών των παραποιήσεων είχε γίνει στην  προχιτλερική Γερμανία, ώστε ο von Papen ανέκραξε κάποια στιγμή: "Μα βρισκόμαστε βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό σε σωστό αστυνομικό μυθιστόρημα

"Βλέπουμε ένα ποτάμι ελπίδας..." [Με το ένα μάτι το βλέπει;;;]

  • ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Υψηλότερα κατά τέσσερις θέσεις, αλλά ακόμη κι έτσι στην τελευταία δεκάδα μεταξύ 60 χωρών, βρέθηκε το 2013 η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας, που εκδίδει κάθε χρόνο το παγκοσμίου φήμης Διεθνές Ινστιτούτο Ανάπτυξης του Μάνατζμεντ (IMD).
Κι αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση τη ΟΝΝΕΔ, πως «ζούμε μια μέρα δικαίωσης, καθώς βλέπουμε ένα ποτάμι ελπίδας μέσα σε ένα συγκρουσιακό περιβάλλον»;;;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, αλλά όταν ακούω και τέτοιες βλακείες, σαν αυτά που λέει ο Σαμαράς, τότε σφίγγεται η καρδιά μου.
Πού το βλέπει το "ένα ποτάμι ελπίδας". Δεν μας το δείχνει για ν' αφήσουμε το χαμόγελο και να σκάσουμε στα γέλια;;;;
Αλλά αν το δει και με τα δυο μάτια θα προσέξει καλύτερα ότι δεν πρόκειται για ποτάμι αλλά για... ρυάκι!!!!

Πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, ευνούχοι της δημοκρατίας και λειψανδρία σε ηγετικές μορφές!!!


  • ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...
Τώρα τρέχουν και κάνουν ευχέλαια κ.λπ. για να πουν το... απεταξάμην τον σατανά!!! Αυτή η εικόνα στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του "Βήματος" Νίκου Χασαπόπουλου, με τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων που μίλησαν, ήταν το λιγότερο αστεία. Τώρα νιώθουν να απειλούνται από τη δράση του πολιτικού αυτού εκτρώματος που ακούει στο όνομα "Χρυσή Αυγή". Και παρατηρούμε το φαινόμενο να είναι έτοιμοι να καταθέσουν στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιο άλλο κόμμα. Τελικά, ανακάλυψαν ποιος έφταιγε για την κακοδαιμονία της κοινωνίας μας. 
  • Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ με τους νεοφασίστες αυτούς. Κάθε άλλο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αλλά μου προξενεί θλίψη να τους βλέπω όλους αυτούς να εξορκίζουν το κακό με βλακώδεις μπουρμπουλήθρες.
Η υποτονία της πολιτικής ζωής μαρτυρεί ίσως έλλειψη αλληθινής πολιτικής ζωής. Και μου περνάει από το νου αυτή η παιδαριώδης πρόσκληση του Τσίπρα στον Σαμαρά να βγουν στην τηλεόραση για να τον... κατατροπώσει!!! Είναι για γέλια.

Άκουσα και τον αγαπημένο μας ποιητή, τον Νάνο Βαλαωρίτη που είπε πράγματι ενδιαφέροντα πράγματα στην τηλεόραση του Σκάι και η ανόητη δημοσιογράφος [η Τσαπανίδου, την οποία είχε κάνει με τα κρεμμυδάκια ο Ντίνος Χριστιανόπουλος] άρχισε να τον ρωτάει τη γνώμη του για τους πολιτικούς. Αλλά ο Βαλαωρίτης είπε μονάχα για τον Σαμαρά και καλά έκανε. Οι δημοσιογράφοι έτσι κάνουν πάντα, και θέλουν να ευτελίζουν μια συνέντευξη που παίρνουν από ανθρώπους που κάτι έχουν να πουν. Ο Βαλαωρίτης είπε ότι μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ. 
  • Σήμερα όμως ποιον να πεις ΗΓΕΤΗ;;; 
  • Τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Καμμένο, τον Κουτσούμπα ή τον φασίστα τον Μιχαλολιάκο;;;
  • Πραγματικά υπάρχει λειψανδρία σε ηγετικές μορφές.

Wednesday, May 29, 2013

Κρίτων: Παραιτούμαι! ΠΑΣΟΚ: Φέρε την έδρα... πίσω!! Κρίτων: Δεν την δίνω...

Ο Κρίτων Αρσένης, παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει να... κρατάει γερά την έδρα, στο όνομα -λέει- της κοινωνίας των πολιτών! Δεν μ' ενδιαφέρει αυτό το ΠΑΣΟΚ, αλλά μ' ενδιαφέρει το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει την τιμιότητα να τους μουντζώσει και να τους γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Διότι αυτό που κάνει δεν τον τιμά. 
  • Η ηθική επιβάλλει μια πιο καθαρή "αποχώρηση". 

Εάν είχε εκλεγεί λόγου χάρη από τον λαό της Κατερίνης ή της Θεσσαλονίκης, θα έλεγα ότι σ' αυτούς θα πρέπει να δώσει λογαριασμό. Τώρα όμως, με 20.000 ευρώ τον μήνα [τόσα λένε ότι παίρνουν οι ευρωβουλευτές], είναι λιγάκι δύσκολο ν' απαρνηθεί την έδρα του στην Ευρωβουλή. Εάν μας τα μοίραζε, θα έδινα και μια εντολή να σταματήσουν και οι έρευνες για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο για να πάψουν να ενοχλούνται τα δελφίνια στη Μεσόγειο θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος...

Tuesday, May 28, 2013

Αλλη μια μέρα... δική μας!!!

Άλλη μια μέρα δική μας!! Είναι όμως δική μας ή θα μας την κλέψουν μαύρες σκέψεις, η ραδιοτηλεοπτική σαχλαμάρα που κρατά δέσμια όλες τις αισθήσεις και οι πολιτικές και παραπολιτικές παντός είδους εκδηλώσεις;; Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που γύρω μας η μοναξιά είναι τρομαχτική και ψάχνεις απελπισμένα να στραφείς κάπου, να γυρέψεις ένα στήριγμα... Και μην προτρέξει κανείς να πει ότι είναι εύκολο να το βρούμε αυτό το στήριγμα. Αλλά και τη ζάλη του κενού δεν την νιώθει ο πολύς κόσμος.

Και δεν την νιώθει διότι μπορεί να σκέφτεται πιο γήινα και ν' αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα ζητήματα της ζωής. Ίσως έτσι να είναι καλύτερα. Αλλά εγώ σκέφτομαι ότι στην ζοφερή μας καθημερινότητα πλέον είναι αρκετή μια ζεστή ανάσα, η λάμψη μιας ματιάς, ένα χαμόγελο, δυο γλυκές κουβέντες, το μύρο ενός κόρφου... Δηλαδή, παντού υπάρχει όγκος, βάρος, χρώμα, χαρακτηριστικά κι αυτό που μένει είναι ν' απλώσουμε το χέρι για ν' αγγίξουμε ό,τι μπορεί να ζωντανέψει το μυαλό και τις αισθήσεις...

Ξημερώνει. Η κίνηση στη λεωφόρο δυναμώνει. Ένα ελαφρύ νοτισμένο αεράκι μπερδεύεται στα δέντρα της γειτονιάς και οι λιγοστοί διαβάτες βιαστικοί βαδίζουν σταθερά, λες και δεν θέλουν να χαλάσουν την ηρεμία του πρωινού. Κι αναρωτιέσαι αν πέρασαν μια ήσυχη νύχτα, αν τους έλειψε ή όχι η στοργή ή ένα χάδι, αν ξύπνησαν χαρούμενοι ή λυπημένοι, αν θα βγάλουν σήμερα το ψωμί τους, αν το βράδυ θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με χέρια γεμάτα ή αδειανά και σαν κλαδιά ξερά...

Ξημερώνει. Άλλη μια μέρα δική μας. Να μην τη χαρίσουμε σε κανέναν, παρά μονάχα εκεί που θέλει η καρδιά μας. Κουράστηκα με τον πολιτικό ρεαλισμό, με τους ψυχρούς υπολογισμούς, με την εξυπηρέτηση καθαρά πρακτικών συμφερόντων και αναγκών... Υπάρχουν, ωστόσο, οι ιδεολογικές δεσμεύσεις, τα ηθικά κριτήρια, ο συναισθηματικός παράγοντας. Πιστεύω ότι οι λαοί [και ο δικός μας λαός φυσικά..] έχουν έντονη συναισθηματική ζωή, ιδεολογικό κόσμο, ηθικές απαιτήσεις κι έτσι μετράνε τα πάντα - αλλά όχι πάντοτε.

Ξημερώνει, αλλά μερικές φορές δεν θέλουμε να ξημερώσει για να μη δούμε εικόνες που θα μας τρομάξουν κι αποζητούμε την ασφάλεια του σκοταδιού, της σκιάς, προσμένοντας κάποια στιγμή που θ' ανατείλει ο ήλιος και θα μας ζεστάνει, θα τονώσει τα κουρασμένα μέλη μας, θα μας δώσει περισσότερη πνοή και θάρρος να δούμε κατάματα τον κόσμο με όλες του τις ατέλειες αλλά και μ' όλη του την ομορφιά.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

Ο Πρετεντέρης πού βλέπει την εικόνα σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα;;;

Οταν τα μέσα ενημέρωσης καθημερινά απαξιώνουν τα κόμματα, όταν οι στημένες δημοσκοπήσεις διαμορφώνουν κομματικούς σχηματισμούς, όταν διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις και τις ερμηνεύουν όπως εκείνοι θέλουν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ο κύριος Πρετεντέρης και οι συν αυτώ επιθυμούν για να μπορούν τα όποια συμφέροντα να κουλαντρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.
  • Με τούτα και μ' εκείνα κατάφεραν να γίνει συνείδηση ότι δεν μπορούμε χωρίς συμμαχικές κυβερνήσεις!! 
Είναι δυνατόν με τον δημοσκοπικό αυτό χάρτη που παρουσίασε το Mega να κυβερνηθεί ο τόπος μετά τις επόμενες εκλογές;; Πρέπει κανείς να είναι ηλίθιος για να το παραδεχτεί αυτό.  Φτάσαμε ωστόσο, στο σημείο η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιζητούν μετά μανίας την αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν.  Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;;; Συνεχής ακυβερνησία... Κι έτσι μέσα στο χάος θα μπορούν τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνουν τη δουλειά τους.

Ιδού τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για τον τηλεοπτικό σταθμό  Mega: Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% (σε σχέση με 20,3% τον προηγούμενο μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 19,5% (20,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,1% (9%), το ΠΑΣΟΚ με 6,7% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4% (6,3%), το ΚΚΕ με 5,8% (5,8%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,1% (5%). 

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα ήταν κοντά η πάνω από το 1%. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) συγκεντρώνει 1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 0,9% και το ΛΑ.Ο.Σ. 0,9%. 

Ένα 1,9% απάντησε 'Αλλο Κόμμα (4,1%). Λευκό / 'Ακυρο / Αποχή απάντησε το 6,3% (6,1%), ενώ αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,3% των ερωτηθέντων (15,6%). 
Με αυτά τα αποτελέσματα υπάρχει περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης;;;

Monday, May 27, 2013

Κουβέλης - Βενιζέλος: κυβερνητικοί εταίροι ή φαναροκράτες;;;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι ο Βενιζέλος δεν έχει καμιά όρεξη να συγκρουστεί στα ίσα με τον Σαμαρά, παρά τους σχεδόν οξείς τόνους των εκάστοτε δηλώσεών του. Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μόνο που δεν βγήκε στους δρόμους!!! Το ίδιο φυσικά και ο Κουβέλης... Αλλά ο Σαμαράς αποφάσισε να μην το προωθήσει στη Βουλή. ΟΠΟΤΕ, άνθρακες ο θησαυρός;;;
  • Και οι δυο είναι βέβαιο ότι κρατάνε φανάρι στον Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.
Γιατί να υποχωρούν αυτοί και να μην υποχωρεί ο Σαμαράς που είναι... ένας;;; Και ο πιο άσχετος περί τα πολιτικά τερτίπια έχει καταλάβει ότι ο Σαμαράς τους παίζει στα δάχτυλα και φαίνεται ότι για τους δυο [Κουβέλη και Βενιζέλο] είναι αρκετό το γεγονός ότι το παίζουν κυβερνητικοί εταίροι και κάνουν δηλώσεις για το μέλλον του τόπου!!!!

Ο Σαμαράς κρατάει την ίδια στάση όπως όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Δεν συναινούσε σε τίποτα και ήθελε εκλογές. Και τα κατάφερε να εκπαραθυρωθεί και ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση. Δηλαδή, η συναίνεση υπάρχει για... το καλό της Δεξιάς;;; 

Λένε τα ρεπορτάζ ότι παρά την αρνητική στάση του πρωθυπουργού, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ προωθούν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και αυτό προαναγγέλλει το ενδεχόμενο διάσπασης της κυβερνητικής συνοχής. 
Και λοιπόν;;; Εδώ που έχουμε φτάσει, εμείς, ο λαός, πληρώνουμε συνεχώς και δεν φαίνεται ότι σύντομα ... δεν θα πληρώνουμε!! Αυτή η κρίση τραβάει σε μάκρος και δεν μπορεί ο "αναμορφωτής" Σαμαράς να μας σώσει, παρότι βλέπει πέρα από τον ορίζοντα όπως χαρακτηριστικά είπε  μια μέρα... Αυτοί οι δυο, Κουβέλης και Βενιζέλος, συνεχίζουν να κρατάνε το φανάρι στον Σαμαρά. Εμείς όμως ΓΙΑΤΙ;;;

Αυτή τη δημοσιογραφία "διδάσκει" ο Θέμος Αναστασιάδης!!!

Τον Θέμο Αναστασιάδη τον ξέρετε. Είναι πασίγνωστος όχι τόσο για την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, όσο για μια σαχλή εκπομπή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ, η οποία είναι πασαρέλα για γυμνά μοντέλα, για ανατομικές παρατηρήσεις του γυναικείου σώματος και γελοία υπονοούμενα που κάνει συνεχώς ο Αναστασιάδης ντυμένος κάθε τόσο λες και είναι κάθε μέρα... αποκριές!
Αλλά, όμως αρκετοί τον μάθαμε από τα φοβερά και τρομερά ρεπορτάζ της εφημερίδας του κυρίως για το ΠΑΣΟΚ και τους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Φυσικά δεν έχω όρεξη να επιχειρηματολογήσω για οτιδήποτε. Απλώς έκανα μια περιδιάβαση στα περιεχόμενα της εφημερίδας του και μεταξύ άλλων πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών θεμάτων, εξέχουσα θέση έχουν με τις προκλητικές φωτογραφίες τα παρακάτω θέματα: 

Στη μπανιέρα του σπιτιού τους
Η αγάπη που έχει τόσο η Φαίη Σκορδά, όσο και ο σύζυγός της, Γιώργος Λιάγκας στο νερό φαίνεται ότι είναι κάτι που έχουν μεταδώσει και στο γιο τους, Γιάννη.  

Σε λιγότερο από ένα μήνα παντρεύεται
H Τζούλια πλέον μετράει αντίστροφα για να ντυθεί στα λευκά  

 «Δεν την πλήρωσα γιατί δεν έχω τόσα λεφτά»
«Χαίρομαι που μου το λες αυτό γιατί αυτή η συγκεκριμένη τσάντα ήταν δανεική. Μια φίλη μου, μού λέει: «Να σ'τη δώσω να πας εκεί αφού σου αρέσει πολύ;».  

Κάποιες φορές η καρδιά ξεπερνάει τη λογική
Για την προσωπική του ζωή, τους λόγους που πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι και την επιρροή που είχε η επιτυχία στην καθημερινότητά του μίλησε σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Παντελής Παντελίδης.  

Στο Μες στην καλή χαρά
Ο Πάνος Μουζουράκης καθισμένος στον καναπέ του Μες Στην Καλή Χαρά, το πρωί του Σαββάτου, μίλησε για την επερχόμενη συνεργασία με τον Μάριο Αθανασίου στη θεατρική παράσταση «HANGOVER IV» αλλά και τη συμμετοχή του στην «Εβίτα» που θα ανέβει τον ερχόμενο χειμώνα με πρωταγωνίστρια τη Νατάσσα Μποφίλιου.  

Τα έβγαλε όλα στη φόρα ο τραγουδιστής. O Ησαϊας Ματιάμπα δήλωσε ότι δεν έχει... μεγάλα προσόντα

Σέξι μαμά… Φωτογραφίζεται ξανά με το μαγιό της η Μαριέττα Χρουσαλά

Το μοντέλο «αδειάζει» την τραγουδίστρια…
Μιλώντας στο περιοδικό «Like», ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μίλησε για τη σχέση του με την Ελισάβετ Σπανού, την προσωπική του ζωή, αλλά και την πορεία του στο modeling  

Τους ευχόμαστε από καρδιάς να παραμείνουν λαμπεροί, χαμογελαστοί και δεμένοι...  

Μαζί με τον γιο τους στην παραλία
Τα πρώτα μπάνια της οικογένειας Λιάγκα. 
H Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, πήγαν για μπάνιο σε παράλια της Αττικής. Το ζευγάρι όμως δεν ήταν μόνο του, μαζί τους είχαν και τον μικρό Γιάννη, τον γιο τους.

Η έκπληξη της βραδιάς όμως ήρθε, όταν ο τραγουδιστής έκανε τατουάζ την εικόνα της Παναγίας, μπροστά στην κάμερα της...  

Ο Δημήτρης Μάζης και η Μπέττυ Μαγγίρα βρέθηκαν σε γνωστό πολυκατάστημα των βορείων προαστίων μαζί με την κορούλα τους και έκαναν τα ψώνια τους. Το ζευγάρι επισκέφθηκε αρκετά καταστήματα ενώ στο τέλος της βόλτας τους πήγαν με την μικρούλα στο παιδότοπο του πολυκαταστήματος για να παίξει η μικρή.

Η Αντωνία  Καλιμουκου, μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ! 
Weekly για την περιπέτεια που πέρασε, πριν λίγους μήνες, όταν φωτογράφιζαν το πρόσωπο της, στην υπόθεση της σύλληψης ενός μοντέλου, για πορνεία στη Βουλγαρία.

Τι λέει για τους παπαράτσι; Demy: «Δε θέλω να κρύβω τη σχέση μου, απλά είμαι λίγο ντροπαλή»

Η Δούκισσα Νομικού ήταν καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή,  «Πρωινό mou»  και μίλησε για την σχέση της με τον τραγουδιστή, Χρήστο Χολίδη. Το μοντέλο και παρουσιάστρια δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης. 

Φαίνεται πως η επανασύνδεση του Chris Brown με την πρώην του έχει «ταράξει» την Rihanna η οποία δεν σταματά να...  

Ένα πράγμα έχει μείνει σταθερό στη ζωή της Candice Swanepoel τα τελευταία εφτά χρόνια: ο σύντροφος της Hermann Nicoli...  


Δεν με νοιάζει ποιος έχει το προβάδισμα και πολύ περισσότερο οι βαρύγδουπες αερολογίες του Πρετεντέρη, που ερμηνεύει τις ειδήσεις!!!


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ανατροπή του Γιάννη Πρετεντέρη

Μη νομίζετε ότι παρακολούθησα την εκπομπή... ΟΧΙ. Διότι η εκπομπή είναι μια σούπα του Πρετεντέρη που όταν κάτι θέλει να πλασάρει, μας παρουσιάζει και μια δημοσκόπηση. Λες και είναι η εκπομπή του ο τηλεοπτικός... θεσμός του αιώνα!!! Μια εκπομπή σαν όλες τις άλλες, όπου παρελαύνουν διάφοροι παπαγάλοι και λένε τα λογάκια τους, κάνει και ο Πρετεντέρης τον οικοδεσπότη κι ο τηλεοπτικός σταθμός επιχαίρει διότι έχει την "Ανατροπή"... Μια λέξη που δεν έχει... ανατρέψει τίποτε μέχρι σήμερα. Απλώς, μας έχει πείσει ότι λειτουργεί σαν μια μηχανή δημιουργίας εντυπώσεων, καθοδήγησης του τηλεοπτικού κοινού και τίποτε περισσότερο.

Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Πρετεντέρης με το πιο αθώο και εν πολλοίς λαϊκίστικο ύφος, αλλά... δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Έχει την ευχέρεια της ερμηνείας και διαστροφής των ειδήσεων. Διότι ο Πρετεντέρης ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και δεν αφήνει στο τηλεοπτικό κοινό την ελευθερία που χρειάζεται για να αφομοιώσει αυτά που ακούει. Πριν καλά-καλά ακούσει τις ειδήσεις, ο Πρετεντέρης τις έχει ερμηνεύσει, λειτουργώντας ως αγκιτάτορας - δεν ξέρω κι εγώ ποιών συμφερόντων. Πάντως θα ήταν τραβηγμένο να πει ότι αγωνίζεται ως άλλος Σπάρτακος για να ελευθερώσεις τις μάζες από τη σκλαβιά!!! Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι στο τέλος ο Σπάρτακος έχασε και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους και ο Πρετεντέρης δεν έχει όρεξη να χάσει και να σταυρωθεί!!!

Ο Σαμαράς μοιράζει χαρτιά και ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη λένε τα παράπονά τους στις κάμερες!!!


  • ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΥΓΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥΣ!!

«Οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πρέπει να είναι ειλικρινείς, καθαρές, έντιμες και αξιόπιστες» είπε ο Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή ΝΕΤ Week της Ελλης Στάη... 
  • ΑΠΟΡΩ τι λένε με τον Σαμαρά όταν συναντώνται!!!!

Είναι δυνατόν να του θέτουν κάποια ζητήματα, κεφαλαιώδη για τις σχέσεις των τριών κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση, και ο Σαμαράς να τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του;;;;
Θα έπρεπε να βγαίνουν μετά από κάθε συνάντηση και η ανακοίνωση να είναι μία και μόνη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - μια ανακοίνωση στην οποία θα έχουν συμφωνήσει και θα την έχουν προσυπογράψει.
Τι βγαίνουν κάθε τόσο ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος και κάνουν δηλώσεις δημοσιοποιώντας τις επιθυμίες τους, και όσα εύχονται να γίνουν;;;
  • ΓΙΑΤΙ να είναι μετέωρο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο;;
ΕΙΝΑΙ δυνατόν να μην μπορούν να τουμπάρουν τον Σαμαρά δυο -κατά τ΄ άλλα- έγκριτοι νομικοί όπως είναι οι Κουβέλης και Βενιζέλος;;

Ο Ανδρέας, ο Γιώργος, ο Βενιζέλος και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιφάσεις του Παρασκευά Αυγερινού!!!

  • ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ… 
Αλλά πλέον έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της ευπρέπειας και επιτίθεται ευθέως κατά των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και του ΠΑΣΟΚ που ήταν –είτε το θέλει είτε όχι– δημιούργημα του ΑΝΔΡΕΑ. Κι έχει δικαίωμα ο κ. Αυγερινός να τα λέει αυτά που λέει κι έχει γράψει διότι ήταν στα ηγετικά κλιμάκια του Κινήματος. Αλλά κι εγώ όμως ήμουν ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος και είχα ενεργό δράση και βέβαια, όπως έχω ξαναγράψει ήμουν και είμαι «γέννημα-θρέμμα» της κεντροαριστεράς που τη συμβόλιζε η πολιτική του Παπανδρέου, από την προδικτατορική εποχή.

Λοιπόν ο φίλτατος κ. Αυγερινός πέρα από την έκδοση του γνωστού βιβλίου του, συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις απαξιώνοντας και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, αλλά και τον ΓΙΩΡΓΟ.
Για τον οποίο λέει ότι αν δεν ήταν γιος του Ανδρέα, δεν θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός. Επίσης δηλώνει σχετικά με τον «παπανδρεϊκό» χαρακτήρα του κόμματος πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να «είχε δημοκρατική δομή κόμματος, αλλά ήταν αρχηγικό, ήταν ταυτισμένο με τον ιδρυτή του». Και συμπληρώνει: «για το αν θα παραμείνει παπανδρεϊκό δεν το νομίζω και δεν το εύχομαι»... 

Είναι εντελώς αντιφατικός και αυτό φαίνεται σε όλα τα σημεία της συνέντευξής του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, όπου μεταξύ άλλων λέει πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα από το παλιό κόμμα και κρίνει πως το γεγονός αυτό είναι και καλό και κακό και προσθέτει πως αυτήν την ώρα κρίνεται η συνέχειά του: «Αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ανάγκη να υπάρχει για να μη διαλυθεί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο».
  • Μα αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν σύμφωνα με την άποψή του αρχηγικό και ανδρεϊκό γιατί είναι ανάγκη να υπάρχει ο Βενιζέλος για να μη διαλυθεί αυτό που κατακρίνει;;; 
Σε ό,τι αφορά στην προοπτική δημιουργίας κομματικού συνασπισμού τύπου Ελιάς, δηλώνει πως «Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο». Εδώ γελάω χωρίς να το θέλω. 
  • ΓΙΑΤΙ δεν γίνεται κάτι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που δεν έχει καταλάβει τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο;;; Γουρούνι στο σακί;;;
Ο κ. Αυγερινός λέει κι αυτό: «Σήμερα βέβαια επιχειρείται συστηματικά να φορτωθεί στο ΠΑΣΟΚ ό,τι στραβό υπάρχει. Θα μου πεις όμως ποιος κάτω των 50 χρόνων ξέρει τι υπήρχε το 1981 για να εκτιμήσει αυτό που έγινε μετά».

Αν καταλάβατε τι υποστηρίζει τελικά, να μου το πείτε… Εγώ πάντως, περίμενα μια αποτίμηση σοβαρή των περασμένων και της πορείας του ΠΑΣΟΚ για να μπορεί ο ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτές οι ανόητες αναφορές για τον Γιώργο Παπανδρέου μου ανακατώνουν το στομάχι. Αν δεν είχε τη μάνα του, αν δεν ήταν γιος του Ανδρέα, αν τούτο, αν εκείνο...
Και η γιαγιά μου αν είχε τέτοια, θα ήταν ένας άλλος ... παππούς!!!!

Sunday, May 26, 2013

Η ανεργία των νέων και η υποκρισία των μεγάλων!!!

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΚΡΙΣΗ οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται με βαθύτατη θλίψη στην ανεργία και ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων!! Τόση θλίψη που μάλλον υποκρισία φαίνεται να είναι…
Και κάθε τόσο παρακολουθούμε να πηγαινοέρχονται, να συνεδριάζουν, να δηλώνουν, να χαμογελάνε, να δείχνουν στεναχωρημένοι και στο δια ταύτα να «αποφασίζουν» ότι η ανεργία στους νέους και ο κίνδυνος κοινωνικής κατάρρευσης είναι δύο από τις ισχυρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και η εξεύρεση λύσεων θα είναι στόχος ύψιστης σημασίας για τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, προχτές αν δεν κάνω λάθος, σε επιστολή του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ανέφερε ότι η ανεργία στους νέους είναι ένα από τα πιο επιτακτικά προς επίλυση ζητήματα για την ΕΕ των 27…

Συνεχώς αυτά λένε και η ανεργία δεν λέει να υποχωρήσει, ενώ χιλιάδες νέοι σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών ψάχνουν εναγωνίως για δουλειά. Νέοι με προσόντα, με σπουδές, με θέληση για ζωή, νέοι που δεν έφταιξαν σε τίποτε για όλα αυτά που τους βασανίζουν σήμερα, τους βλέπουμε να χάνουν την πίστη τους στην πολιτική, στις ιδεολογίες, στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και πολλές φορές να παίρνουν αποφάσεις που δεν τους οδηγούν σε λύσεις αλλά προσθέτουν νέα αδιέξοδα.

Είναι δυνατόν ο Ρομπάι, ο Μπαρόζο, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και διάφοροι άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που διακινούνται στην επικαιρότητα να μπορούν ή να θέλουν να δώσουν λύσεις;;; Τι τους νοιάζει τώρα αν τα δικά μας παιδιά έχουν δουλειά, ή αναγκάζονται να ξενιτευτούν, ή αν τελικά αποψιλώνεται η χώρα από τα νιάτα!!!


Οι νέοι άνθρωποι, και στη χώρα μας, αλλά και στην Ιταλία και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και αλλού, νιώθουν ότι είναι οι παρίες της κοινωνίας που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα αφεντικά της Ευρώπης. Χάνεται –για να μην πω ότι ήδη έχει χαθεί– η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς που συνεχώς παραμυθιάζουν τον κοσμάκη. Είτε το καταλαβαίνουν οι πολιτικοί είτε όχι, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα παίρνουν τη βεβαίωση αποδοχών, αρκεί να έχουν ένα λαπτοπ!!!

Για πρώτη φορά μέσω Διαδικτύου, και τον Ιούνιο επίσης μέσω ΚΕΠ, θα μπορούν να λαμβάνουν τη βεβαίωση για τις αποδοχές του 2012 οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΝΑΤ...

ΕΥΤΥΧΩΣ, λοιπόν, γιατί ο μπαρμπα- Μήτσος ανησυχούσε και μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι είναι αναγκασμένος να βρίσκεται καθημερινά σε on-line σύνδεση με τον ΟΓΑ για τη βεβαίωση. Τώρα που θα την στείλουν διαδικτυακά, ησύχασε. Και μου είπε ότι επιτέλους μπορεί να ξεκολλήσει από το λαπτοπ για να πάει να κάνει καμιά δουλίτσα στο περιβολάκι του...
ΟΠΩΣ καταλαβαίνει κανείς έχουμε κάτι τεράστιους μαλάκες που νομίζουν ότι έτσι θα προκόψουμε!!!
Και δεν είναι μονάχα ο μπαρμπα-Μήτσος συνταξιούχος του ΟΓΑ, αλλά και η θεια Ματίνα και ο γερο-Γιάννης κι άλλοι κι άλλες, που ΔΕΝ έχουν υπολογιστές και αδυνατούν να καταλάβουν την λογική των ιθυνόντων.
Κι όταν δεν υπάρχει ΚΕΠ, τελικά από πού θα παίρνουν τη βεβαίωση;;;

ΠΡΕΠΕΙ να ζητήσω ταπεινά "συγγνώμη" από την κυρία Λιάνα Κανέλλη για όσα της έχω γράψει στο παρελθόν.


Κι επειδή αναρωτιέστε για ποιο λόγο ζητώ συγγνώμη, θα σας πω απλώς ότι πλέον την φοβάμαι από τη στιγμή που διάβασα ότι είναι ανάμεσα στους εξήντα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που οπλοφορούν!!!
Για δείτε την στη φωτογραφία...
Μ' έχει πιάσει τεταρταίος πυρετός...
Δηλαδή, έχω συγκλονιστεί, σχεδόν βρίσκομαι σε πανικό, διότι τόσον καιρό τα έβαζα με μια πιστολέρο της οποίας η μαγκιά είναι τοις πάσι γνωστή.
Ποτέ δεν έβαλα στο μυαλό μου ότι μπορεί να με βρουν ξαπλωμένο σε κανένα χαντάκι με μια σφαίρα στην καρδιά γιατί φαντάζομαι ότι είναι "άσος" στο σημάδι, και σπασμένο το σαγόνι μου από τη σιδερένια γροθιά της...
Τέτοια αυτοπεποίθηση, τόσο θεληματικό πηγούνι, σε καθηλώνει με τη ματιά της...
Βέβαια, δεν μας έχει εξηγήσει γιατί οπλοφορεί...
Μήπως φοβάται τους Χρυσαυγίτες;
Όχι ρε γαμώτο!
Απορώ γιατί στην εκπομπή του Παπαδάκη στον Αντέννα, τότε που της επιτέθηκε ο Κασιδιάρης, πώς συγκρατήθηκε και δεν του έχωσε δυο μπουκέτα στη μούρη και μετά πώς δεν έβγαλε το όπλο να του φυτέψει μια σφαίρα στο κούτελο!!
Μπράβο Λιάνα για την ψυχραιμία σου....
Βέβαια, έχω μια ακόμα απορία: Πώς και το ΚΚΕ δεν της έχει παραχωρήσει μια διμοιρία από Κνίτες για να την προστατεύουν!!!!

ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ... κι εγώ προσπαθώ ν' ανακρούσω το επικό εμβατήριο μιας εποχής!!!


Άλλη μια Κυριακή χάνεται έτσι κι εμείς ασχολούμαστε με τον Βενιζέλο, με τον Κουβέλη, με τον Σαμαρά, με το ΠΑΣΟΚ, και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και νευριάζουμε και σπαταλάμε τον καιρό μας, διαβάζοντας τις παλιοφυλλάδες, βλέποντας την σκουπιδοτηλεόραση...
Και μόνο που το γράφω, με διαπερνά μια ανατριχίλα...
Αν πέρα από τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, διαβάζαμε ένα βιβλίο, κάναμε έναν περίπατο στην εξοχή ή μια επίσκεψη σ' ένα μουσείο, βλέπαμε έναν παλιό φίλο και άλλα πολλά που εύκολα θα μπορούσατε να φανταστείτε, θα λέγαμε ότι κάτι κερδίσαμε... 
Και ίσως έτσι επιμηκύνουμε τη ζωή μας και την διανθίζουμε με ωραίες στιγμές που αργότερα θα τις ανακαλούμε και θα χαιρόμαστε.
Κι ένας περίπατος στην παλιά σας γειτονιά για να ξαναφέρετε στο νου σας εικόνες που φώλιασαν στα βάθη της μνήμης.
Ο δρόμος που τον πατήσατε άπειρες φορές, η γωνία που στρίβατε κι ακουμπούσατε εκείνη την ελιά, το παλιόσπιτο με τη γριούλα που τώρα μάλλον δεν θα υπάρχει, αλλά που όμως καθόταν τα καλοκαιρινά βράδια στο πεζοδρόμιο και χάζευε τους περαστικούς...
Κάντε μια προσπάθεια να ανασυνθέσετε μια γειτονιά που πλέον δεν υπάρχει για να ξαναζήσετε τα περασμένα.
Κι αν τύχει και βραδιάζει, τότε με κρατημένη την  ανάσα και ζαρωμένη την ψυχή, θα νιώσετε τη ζεστασιά των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν πιο κοντά κι ανάμεσα στους κρεμασμένους ίσκιους των δέντρων θα δείτε να περνάνε εκείνοι που ήσαν άνθρωποι απλοί, ευλαβικοί, απλοϊκοί, προσγειωμένοι...
Και την κυρά Κατίνα με τις άπειρες γάτες της, και τον ψιλικατζή τον μπαρμπα Γιάννη κι εκείνον τον... πώς τον λέγανε, που είχε μαζέψει μέσα στην αυλή του βουνό τη σαβούρα...
Απολαμβάνεις τη μυρωδιά των γιασεμιών, αλλά γιασεμιά δεν βλέπεις... Παντού τσιμέντο, αυτοκίνητα κι άνθρωποι βιαστικοί να χάνονται στο σκοτάδι...

Ο Χατζηνικολάου ποιος νομίζει ότι είναι;;;


ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ... ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!

Δυο νεαροί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αφού προσπάθησαν να εμποδίσουν τον βουλευτή Ντινόπουλο [με τον οποίο ούτε έχω ούτε θα ήθελα να έχω σχέση διότι είναι Δεξιός και δεν εκτιμώ την πολιτική συμπεριφορά του], να μιλήσει για τον Χατζηνικολάου και την εφημερίδα του Realnews, μετά στάθηκαν σχεδόν προσοχή για ν' ακούσουμε τον κήνσορα των δημόσιων πραγμάτων Χατζηνικολάου να κάνει μαθήματα ήθους και ύφους και φυσικά να παίρνει αποστάσεις από τα έργα και τις ημέρες της ιδιοκτησίας του Alter, όπου κάποτε ήταν γενικός δερβέναγας!!! Ο ίδιος θέλει να λέει ότι ήταν απλός εργαζόμενος. Και οι καλόγεροι βάφτιζαν κάποτε [μπορεί και τώρα] το κρέας... ψάρι και ξεκοιλιάζονταν στη μάσα...
  • Αλλά το θέμα είναι, όπως έχω διαπιστώσει, ότι ο Χατζήνικολάου έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Κάθε τόσο ανοίγει μέτωπα πότε με τον ένα και πότε με τον άλλον. 
  • Θα μας πει τι απέγινε το μεγάλο σκάνδαλο με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη;;;
  • Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;

Ακόμα δεν κατάλαβε ο Βενιζέλος ότι κρατάει... φανάρι στον Σαμαρά;;;

Ο Βενιζέλος είπε για τον Σαμαρά ότι δημιουργείται η εικόνα του «πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ πριν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά».
Για τον Κουβέλη, είπε, η εικόνα που δημιουργείται είναι εκείνη του «συμπαθούς εταίρου που απολαμβάνει γενική ασυλία», ενώ χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος».  

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να το έχει καταλάβει πως κρατάει... φανάρι στον Σαμαρά και στη Δεξιά, αλλά έτσι όπως τα έχει κάνει σκατά, δεν μπορεί να πολιτευτεί διαφορετικά... Όμως αυτό που πρέπει να χωνέχει είναι η έγκαιρη αποχώρησή του για να δοθεί επιτέλους μια λύση σε μια μεγάλη εκκρεμότητα, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί κάποιοι άνθρωποι που πολιτεύονται. 

Είναι μια τραγική περίπτωση αυτή η τρικομματική κυβέρνηση που δημιουργήθηκε επειδή οι αρχηγοί των κομμάτων που την απαρτίζουν έχουν προσωπικές πολιτικές βλέψεις και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν πώς θα βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο. Και βρίσκονται στο προσκήνιο και λένε, λένε, λένε, του κόσμου τις μπούρδες, αλλά εκείνος που βγαίνει, κατά κάποιο τρόπο, κερδισμένος είναι ο ανίκανος Σαμαράς, που τον πάνε σπρώχνοντας!!!
  • Και το πιο ηλίθιο είναι ότι αυτά που έχει να πει στον Σαμαρά ή στον Κουβέλη δεν τα λέει στα ίσια εκεί που συναντώνται, αλλά πάει και τα λέει στους Πασόκους. Αυτό κι αν είναι ΔΕΙΛΙΑ!!!

Saturday, May 25, 2013

Mega: Η ώρα του καφενείου με τον Μίμη Ανδρουλάκη!!!

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλάει στο Mega [είναι η ώρα του καφενείου εκεί...] για εργατικότητα, επιχειρηματικοτητα και τώρα κάνει ιστορικές αναδρομές. Ο Χασαπόπουλος έχει μείνει εκστατικός... Θα μας πει κάποτε ο Ανδρουλάκης πότε δούλεψε στη ζωή του;;; Διότι μπορεί κάποιος να μιλάει για εργασία, εργατικότητα και τέτοια, όταν έχει ιδρώσει ο κώλος του, έχουν σκληρύνει οι παλάμες του κι έχει πατήσει καρφιά σε γιαπιά και οικοδομές ή ηλιοκάηκε στο χωράφι. Τι απ' όλα έχει συμβεί στον σοφιστή Ανδρουλάκη, που κατάφερε επί χρόνια να πληρώνεται από τον ελληνικό λαό χωρίς να δουλεύει;;;
  • Πότε στο ΚΚΕ, πότε στον Συνασπισμό, πότε στο ΠΑΣΟΚ, πάντα κατάφερνε να "γοητεύει" τους αριστερούς ψηφοφόρους, φιλοσοφώντας όπως οι συνταξιούχοι στα καφενεία.

Ποτέ δεν κατάλαβα ποια είναι η προσφορά του... Επειδή είναι αλεπού, έφυγε και από το ΠΑΣΟΚ και τώρα το παίζει γενικώς ανεξάρτητος και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. 
Κάποτε εξεθείαζε [για να μην πω... έγλειφε] τον Γιώργο Παπανδρέου κι όταν  είδε ότι αυτός εκπαραθυρώθηκε, το βούλωσε και κάθισε στη γωνιά του σαν βρεγμένη γάτα. 
Μετά άρχισε τους ύμνους στον Βαγγέλη Βενιζέλο κι όταν διαπίστωσε ότι κι αυτός απαξιώθηκε, ο Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε ως ανεξάρτητος αρχηγός του εαυτού του. Μα μήπως έτσι δεν ήταν πάντα; Απλώς κατάφερνε να εξαπατά... Ήταν και οι συγκυρίες τέτοιες που τον βοηθούσαν και τις εκμεταλλευόταν δεόντως.
  • Scripta manent, φίλε Ανδρουλάκη.

Κάποια στιγμή πρέπει να βγάλω εγώ ένα βιβλίο με τα δικά σου κείμενα για να διαπιστώσεις [σιγά μην και δεν το ξέρεις...] πόσο αλλοπρόσαλλα πορεύτηκες στην πολιτική ζωή του τόπου.

"Καταλληλότερος" ο Σαμαράς!! Ψάχνω για νέα χώρα...


ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που βγάζει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Σαμαρά και δίνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, ΑΣ ΤΗΝ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ και κάποτε πάλεψαν απεγνωσμένα να απαξιώσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, εκλεγμένο με 44% από τον ελληνικό λαό. 
Τώρα παρακολουθούμε να συνωθούνται στην πολιτική σκηνή οι χειρότεροι πολιτικοί των τελευταίων χρόνων, και να εμφανίζονται διάφορα βραχύβια κόμματα και βραχύβιοι αρχηγοί.
  • Επιτρέπεται το κόμμα των συνιστωσών, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%κ.λπ.;;;
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.
Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά...
  • ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΑ...

Κάποιοι να μην παριστάνουν τους Κιγκινάτους, Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δίνουν μάχες, ματώνουν και συνεχίζουν!!!


Άγαλμα του Κιγκινάτου, στο Σινσινάτι του Οχάιο στιςΗΠΑ. «Με το ένα χέρι επιστρέφει το φασκές (Λατ. fasces, μορφή πέλεκυ), σύμβολο εξουσίας του διορισμένου δικτάτορα της Ρώμης. Με το άλλο χέρι κρατάει το αλέτρι, καθώς συνεχίζει τη ζωή του ως πολίτης και γεωργός».

Προφανώς θα σας είναι γνωστή η ιστορία του Λεύκιου Κουίντιου Κιγκινάτου (Lucius Quinctius Cincinnatus ή απλώς Cincinnatus), ο οποίος ήταν πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της αρχαίας Ρώμης, του οποίου η απέραντη αρετή εξαίρεται ως παροιμιώδης στη Ρωμαϊκή ιστορία.

Ήταν πατρίκιος και ανήκε στην οικογένεια των Κοϊντίων. Το 460 π.Χ. έγινε ύπατος. Ήταν πολύ δίκαιος, τόσο ώστε να μην ανακαλέσει από την εξορία το γιο του , που τον είχε εξορίσει η προηγούμενη αρχή και στον οποίο είχε επιβληθεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Για να το πληρώσει ο πατέρας του έμεινε φτωχός σ' όλη του τη ζωή. Τελειώνοντας τη θητεία του, δεν δέχτηκε να επανεκλεγεί στο αξίωμα αυτό, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Είχε ένα μικρό χωράφι πέρα από τον Τίβερη και ασχολήθηκε με την καλλιέργειά του.

Το 458 π.Χ. ανακηρύχθηκε από την Σύγκλητο δικτάτορας, με την εντολή να πολεμήσει τους Αικούους, οι οποίοι πολιορκούσαν το στρατόπεδο του υπάτου Μινούκιου στο όρος Άλγιδο του Λατίου (το σημερινό Castello dell' Aglio). Εν σώματι οι συγκλητικοί, φορώντας τις τηβέννους τους, πήγαν στον Κιγκινάτο να του αναγγείλουν ότι ανακηρύχθηκε δικτάτορας. Τον βρήκαν να καλλιεργεί το χωράφι του. Τους ζήτησε να περιμένουν, πήγε στο σπίτι του και φόρεσε την τήβεννό του κι έπειτα βγήκε να μιλήσουν. Την άλλη μέρα ξεκίνησε να πολεμήσει, νίκησε τους Αικούους και απεγκλώβισε τον Μινούκιο. Επέστρεψε στη Ρώμη, έκανε θρίαμβο και κατόπιν παραιτήθηκε από το αξίωμα του δικτάτορα. Ο χρόνος από την ανακήρυξή του σε δικτάτορα μέχρι την παραίτησή του ήταν 16 μέρες.
Τις παραπάνω πληροφορίες τις άντλησα από την ιστοσελίδα http://el.wikipedia.org/, αφού δεν μου ήταν εύκολο ν’ ανατρέξω στα βιβλία μου.

Θα μου πείτε τώρα γιατί παρέθεσα τη μικρή ιστορία του Κιγκινάτου!!! Είναι απλό: Είναι κάποιοι πολιτικοί, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά και δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώνουν την παρουσία τους, παραπέμποντας στον ταπεινό Κιγκινάτο. Θέλουν λοιπόν να υπαινιχθούν αυτοί οι άλλοτε πολιτικοί που τώρα είναι ανενεργοί, ότι βρίσκονται στην υπηρεσία του έθνους και του λαού. Το ζήτημα είναι ότι δυστυχώς ΔΕΝ έχουν καταλάβει πως βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη χώρα. Φάγανε με την κουτάλα τα αξιώματα και τώρα με την άνεση του απόμαχου, φιλοκαλούν μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούν άνευ μαλακίας!!!

Τα γράφω αυτά διότι είναι κρίμα να προκαλείται σύγχυση στον λαό, που δεν έχει ανάγκη από σωτήρες, αλλά από σώφρονες πολίτες και ακόμη πιο σώφρονες πολιτικούς που θα είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν τον εαυτό τους στον λαό και την πατρίδα χωρίς να νοιάζονται για το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Να μπαίνουν στη φωτιά, να δίνουν μάχες, να τραυματίζονται, να ματώνουν και να ξανασηκώνονται…

Με τι προσόντα Άννα Διαμαντοπούλου... μας προκαλείς;;; Είσαι παρελθόν!!!

Διαβάζω ένα ρεπορτάζ στο "Εθνος" ότι σε... ασφυκτικό κλοιό από ένα «επιθετικό» μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων και «μηνυμάτων» από στελέχη (και) με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται η Ιπποκράτους. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι και εκείνο που δεν είχαμε καταλάβει και πρέπει πλέον να νιώθουμε πιο ασφαλείς, είναι πως υπάρχουν... έτοιμοι αρχηγοί για να οδηγήσουν το καράβι και να κυβερνήσουν τη χώρα!
  • Ας είμαστε όμως σοβαροί, διότι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική πολιτική είναι... παιδική χαρά, για να μην πω είναι εικόνα τρελοκομείου, αφού βλέπουμε στρατηγούς, σοφούς, πρωθυπουργούς, στρατάρχες, φιλοσόφους άφθονους να κυκλοφορούν και η καημένη η χώρα περιμένει εναγωνίως να ζήσει καλύτερες μέρες. 
Θα περίμενε κανείς μετά από τόσα χρόνια πολιτικής δραστηριότητας και λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, ότι θα είχαμε πράγματι σώφρονες πολιτικούς και μάλιστα στο χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Δεν μ' ενδιαφέρουν οι άνθρωποι της Δεξιάς, δεν μ' ενδιαφέρουν οι άνθρωποι της λεγόμενης παραδοσιακής Αριστεράς, αλλά όλοι εκείνοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Δυστυχώς, είμαστε θεατές σ' ένα παιδικό πάρτι, αν και θεωρώ ότι τα παιδιά εν γνώσει τους παίζουν τους μεγάλους και υποδύονται κάποιους από τους ήρωές τους. Ενώ οι πολιτικοί που εμφανίζονται στον ελληνικό λαό διακηρύσσοντας την μοναδική δική τους αλήθεια κι ότι έχουν πρόγραμμα σωτηρίας της πατρίδας, είναι καταγέλαστοι. Η Άννα Διαμαντοπούλου, λόγου χάρη, γράφει στην ιστοσελίδα της: ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!! Και είναι προφανές ότι "νέο" θεωρεί τον εαυτό της... Κρίμα γιατί δεν έχει το γνώθι σαυτόν η Άννα. Τι λέει, λοιπόν το βιογραφικό της; ΙΔΟΥ:
  • Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε ως Νομάρχης Καστοριάς στην ηλικία των 25 χρονών.
  • Υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. το 1993.
  • Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε Βουλευτής Κοζάνης και ακολούθως υπηρέτησε ως Υφυπουργός Ανάπτυξης υπεύθυνη για τις Ιδιωτικοποιήσεις.
  • Τον Σεπτέμβριο του 1999 έγινε Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Επέστρεψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως Βουλευτής Επικρατείας το 2004 και επανεκλέχθηκε στην Α’ Αθηνών το 2007 και το 2009.
  • Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Οκτώβριος 2009-Μάρτιος 2012.
  • Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρτιος 2012-Μάιος 2012.
Ωραία, λοιπόν. Δεν θα την ρωτήσουμε για το έργο της και τις προτάσεις της που υλοποιήθηκαν, αλλά τη ρωτάμε αν χόρτασε ή όχι αξιώματα!! Και τώρα τι θέλει; Να γίνει αρχηγός κόμματος, να κυβερνήσει η χώρα;; Με τι προσόντα;; Αλλά καλό θα ήταν να μας θυμίσει ποια στάση κράτησε την περίοδο της μεγάλης αλλαγής με την εκπαραθύρωση του Γιώργου Παπανδρέου και στη συνέχεια φυσικά. Παρά την αγωνιώδη προσπάθειά της να αναβαπτισθεί, πρέπει να ξέρει ότι είναι... παρελθόν!!!

Friday, May 24, 2013

Γιατί μας κοροϊδεύουν με την περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ;;;

ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ γίνονται συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, πληρώνονται οι βουλευτές για να ασχολούνται με κάτι άπιαστο και κανείς δεν τολμάει να πει ότι όλοι είναι μαλάκες που ασχολούνται καθημερινά με τη ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ... Κοντεύει χρόνος από τότε που η περιβόητη λίστα είναι ολάκερη και πλήρης στη διάθεση του ελληνικού δημοσίου και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ τίποτε!!!
Και τι σημασία έχει πλέον αν ο Παπακωνσταντίνου απέκρυψε ή δεν απέκρυψε, έσβησε ή δεν έσβησε, την είχε στο συρτάρι ή στην κωλότσεπη, αν την έλαβε τα μεσάνυχτα ή το πρωί...

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ έχει γίνει θέμα της ημερήσιας διάταξης και μιλάνε οι βουλευτές και ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και γράφουν περισπούδαστα άρθρα και όλα αυτά περί όνου σκιάς!!! Πώς ήρθε το έγγραφο, το είδε ή δεν το είδε ο Χαλαστάνης, λέει την αλήθεια ή ψεύδεται, το είδε ή δεν το είδε ο Διώτης, έβγαλε άλλο στικάκι και γιατί το έβγαλε... Κι όλοι ετοιμάζονται να θυσιάσουν έναν άνθρωπο. Εννοώ τον Παπακωνσταντίνου... Για ποιο λόγο;;;
  • ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.
Κι αν ο Παπακωνσταντίνου, λόγου χάρη, έσβησε τα δυο ονόματα των συγγενών του, τι έχει κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες της για τα άλλα χίλια τόσα ονόματα που ήσαν εδώ και τρία χρόνια γνωστά;;; Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής η ηλίθια τρικομματική κυβέρνηση;;; Απλώς, κρατάει στην επικαιρότητα ένα θέμα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ, για ν' ασχολούμαστε όλοι με μπούρδες και να μην βλέπουμε τις παπαριές του Στουρνάρα, τη στραβωμάρα του Σαμαρά και τη βλακώδη στήριξη που του παρέχουν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης...

Για λόγους ανθρωπιστικούς μην ταλαιπωρείτε άλλο τον Βενιζέλο!!!



Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον Βαγγελάκη Βενιζέλο διότι η κατρακύλα του δεν έχει σταματημό. Σε λίγο θα βρεθεί μπροστά στον καθρέφτη του και δεν θα ξέρει τι να κάνει με τα μούτρα του. Πάντως είναι αμφίβολο αν έχει καταλάβει πώς έφτασε εκεί που βρίσκεται τώρα. Το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς το διέλυσε και φυσικά κανείς δεν μπορεί να το αναστήσει. 
Εξάλλου, έχει χάσει την αξία της κάθε πολεμική κατά του Βενιζέλου και της παρέας του. Όπως επίσης και κατά της τρικομματικής θολούρας που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Ο ακτιβισμός τους είναι άνευ σημασίας και δεν οδηγεί πουθενά. Μια ψύχραιμη παρατήρηση θα μας δώσει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πολιτικούς αυτούς που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα σώσουν την Ελλάδα...
Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι τα πράγματα κάποια στιγμή θ' αλλάξουν και μην ακούτε όλους αυτούς τους ριψάσπιδες που ρίξαν μαύρη πέτρα πίσω τους, μετανάστευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΔΗΜΑΡ και όπου αλλού και τώρα βρίζουν από περιωπής, θεωρώντας ότι ο υπαίτιος για όλα ήταν ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
Απλώς αναμείνατε στο ακουστικό σας!!!