Thursday, January 31, 2013

Το δίδυμο της συμφοράς ή πώς ο Σαμαράς κάνει την... πάπια!!!


  • "Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία..."
Το βέβαιο είναι ότι θα σωθεί και ο Στουρνάρας και όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες, αλλά η Ελλάδα που θα "σωθεί", δεν θα είναι παρά ένα απέραντο νεκροταφείο!!! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το αδιέξοδο των Ελλήνων πολιτών αποτυπώνεται καθημερινά είτε στις (από οπουδήποτε προερχόμενες) κινητοποιήσεις, στους ανθρώπους που ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες, στις ουρές που μεγαλώνουν έξω από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων και της Μητρόπολης ή των διαφόρων εκκλησιών που έχουν πάρει πρωτοβουλίες (γιατί όσο και να ελεεινολογούμε την κατάσταση, υπάρχουν στοιχεία αλληλεγγύης). 
  • .............................
Παντού ακούει κανείς θρήνους όχι για εκείνα που χάσαμε, αλλά για το γεγονός ότι δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή για να πληρωθούν τα υπέρογκα χαράτσια κι ακόμη οι λογαριασμοί (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες). Ακούμε για κατασχέσεις και μας πιάνει σύγκρυο!!! Είναι αλήθεια ότι οι κουμανταδόροι των ελληνικών πραγμάτων δεν καταλαβαίνουν το απλό: Υπάρχει τεράστια ανεργία και ζητάνε από τους ανέργους να... πληρώσουν!!  Τι να πληρώσουν αφού είναι άνεργοι;;; Ζητάνε από τον συνταξιούχο να πληρώσει χαράτσι και στο μεταξύ του έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη που δεν φτάνει για να ζήσει στην κυριολεξία.  Από χτες ακούω παντού βλαστήμιες μεγάλων ανθρώπων που δεν ξέρουν τι να κάνουν.  Πάω στο φούρνο για ψωμί κι όλοι μουρμουρίζουν για την κατάσταση. Πάω στο ψιλικατζίδικο κι εκεί βλαστημάνε τους πάντες.  "Θα πάρω την καραμπίνα..." μου έλεγε χτες ο ψιλικατζής που έχει δει τη δουλειά να μειώνεται κατακόρυφα.. Πας στον μανάβη τα ίδια... Άλλο ένα περίπτερο στη γειτονιά έκλεισε!!! Έκλεισε και το μαγαζάκι του Σταύρου στη γωνία κι έβαλε την επιγραφή "κλείνω λόγω κρίσης"!!! 
  • Η απόγνωση είναι διάχυτη. 
Λέει ο Στουρνάρας: "Θέλουμε έσοδα περίπου 3 δισ. το χρόνο από τα ακίνητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με δικαιότερους και απλούστερους φόρους... Δεν επειγόμαστε να καταλήξουμε. Θα κάνουμε διάλογο..." Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;; Ότι τις αποφάσεις τις έχουν πάρει και απλώς μας περιμένουν στη γωνία ή όταν θα μας έχει πάρει ο ύπνος. Δυστυχώς δεν μπορώ να πιστέψω κανέναν. Έχω αντοχές ακόμα κι εγώ και η οικογένειά μου. Αλλά υπάρχουν όρια και σε μένα και στους περισσότερους.

  • Και στο μεταξύ ο Σαμαράς κάνει την πάπια! Εχει βάλει μπροστά τον Στουρνάρα κι αυτός μιλάει για επενδύσεις... Ποιες επενδύσεις μωρέ;;; Δεν μας τις λέει για να πανηγυρίσουμε. Υπέγραψε στο Κατάρ κάτι συμφωνιούλες της συμφοράς και είναι ν΄απορεί κανείς τι ήθελαν τόσοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι που πήγαν μαζί του!!!

Η κρίση της δημοκρατικής συνείδησης


Η χώρα μας και η δημοκρατία μας περνάει μια πολύ σοβαρή κρίση. Βέβαια ως πολιτικός θεσμός είναι αλήθεια ότι η δημοκρατία μας έχει αρκετή δύναμη για να παρακάμπτει όλες τις δυσκολίες, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη επιτυχία. Τώρα θα μου πείτε, πού βρισκόμαστε;;; Θα έλεγα με πολλήν ευκολία ότι η κρίση που περνάει η χώρα μας και η δημοκρατία, έχει φυσικά άμεση συνάφεια με την οικονομία αλλά θα έλεγα ότι το πρόβλημα έγκειται αλλού κι αυτή είναι η κρίση της δημοκρατικής συνείδησης, που είναι και πιο επικίνδυνη και από την οικονομική.
  • ...............................
Είναι θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο, όπως επίσης κι αυτά που παρακολουθεί σχεδόν έντρομος ο κόσμος στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η παρακμή της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Εδώ ασφαλώς δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ισοπεδώνοντας τα πάντα και τους πάντες. Διότι αναμφιβόλως υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων που έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής τους.  Βέβαια η δημοκρατική συνείδηση δεν δοκιμάζεται μονάχα σ’ αυτούς τους δυο χώρους, της πολιτικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Δοκιμάζεται στις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, δοκιμάζεται στη σχέση των γειτόνων, δοκιμάζεται στη συμπεριφορά όλων εκείνων που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • ...............................
Ποιοι είναι επαναστάτες σήμερα;; Είναι οι επαναστάτες από εσωτερική ταλαιπωρία ή είναι βουβοί ερημίτες ή είναι απεγνωσμένοι μάρτυρες. Και μένουν άραγε στην ιστορία; Τους καταγράφει στις σελίδες της; Δεν το ξέρω. Μάλλον όχι! Πάντως επαναστάτες δεν είναι εκείνοι που γαβγίζουν καθημερινά είτε στη Βουλή και τις επιτροπές της, είτε στα τηλεοπτικά παράθυρα, είτε οπουδήποτε αλλού υπάρχει ακροατήριο. Θα προσθέσω εδώ ότι όλοι παίρνουν μέρος σε τηλεοπτικές συζητήσεις, σε διάφορα «πάνελ», απαγγέλλουν τον μονόλογό τους, όσο τους επιτρέπεται από την «οικονομία» της εκπομπής ή του αχόρταγου για προβολή τηλεπαρουσιαστή.
  • Είναι φανερό ότι ορισμένες βασικές αξίες που είχαν άλλοτε τα πρωτεία, σήμερα έχουν παραπέσει στην ιεράρχηση. Γι’ αυτό όλοι αυτοί οι δημοσιολογούντες, που συνεχώς επικαλούνται το δημοκρατικό δικαίωμα της γνώμης, μόλις τους δοθεί ο λόγος μωρολογούν, μπεχλιβανίζουν και εν πολλοίς εναποθέτουν σκύβαλα στα πρόθυμα αυτιά του χειμαζόμενου κόσμου.

Τι ζόρι τραβάει που θέλει να στείλει και τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο;;;;


  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο Αλέξης κέρδισε το στοίχημα στις ΗΠΑ

"Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να αφήσει στην Αθήνα τα... συνθήματα. Διότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του με ψυχραιμία, χωρίς κραυγές και υπερβολές -όπως μας έχουν συνηθίσει οι εκάστοτε ηγέτες της αντιπολίτευσης- σε ένα σοβαρό ακροατήριο που αποτελούσαν ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές, αναλυτές και δημοσιογράφοι..."

ΑΥΤΑ και άλλα λιβανίσματα για τον Τσίπρα παραθέτει στις "απόψεις" του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο γνωστός αντι-Παπανδρεϊκός δημοσιογράφος [;;;] που έχει αναλάβει εργολαβικές ανταποκρίσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ενημερώνει και τους αναγνώστες του Έθνους και τους τηλεθεατές του Mega με υλικό που θα πρέπει κανείς να το ψάχνει απ' όλες τις μεριές μη τυχόν και καταπιεί κανένα κόκαλο!!! Δεν το λέω εγώ. Βοά η πιάτσα και τα γραπτά του Ιγνατίου που πλημμυρίζουν από μίσος κατά του Παπανδρέου. Άλλωστε με σκεπτικισμό μπορεί κανείς να δεχτεί τις ανταποκρίσεις του από τις ΗΠΑ. Ο Ιγνατίου τώρα θέλει να στείλει τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο!!! Γράφει ο Ιγνατίου στο καραδεξιό περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ' αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ' αυτά που επέβαλαν οι δανειστές...

  • ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ είναι ο Ιγνατίου που γράφει τέτοιες παπάρες!! Ας μας πει τουλάχιστον ποιο είναι το πρόβλημά του με τον Παπανδρέου για να καταλάβουμε τι ζόρι τραβάει!!! Γιατί από επιχειρηματολογία, άστα να πανε στο διάολο...

Η παραδοσιακή αριστερά και τα βάσανά μας!!!


Όλο και κάτι ακούγεται για προσέγγιση Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) και ΣΥΡΙΖΑ. Θ' αναρωτηθεί κανείς γιατί;; Τους έπιασε ο πόνος να σώσουν τη χώρα;;; Δηλαδή τι σημαίνει να πηγαίνει κάποιο κόμμα ή κάποια δια βίου "στελέχη" από τη μια μεριά στην άλλη. Πότε εδώ και πότε εκεί! Δηλαδή, θα ξανασυναντηθούν οι παλιοί σύντροφοι;;; Και γιατί να μην βρεθούν ξανά;;; Μπορεί να τσακώνονται, να βρίζονται να ρίχνουν ξύλο... Άκουσα τον Στρατούλη να λέει" "Είμαστε δημοκρατικό κόμμα και μπορεί να ακούγονται διαφορετικές απόψεις"!!! Μα το θέμα είναι ότι π.χ. στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πανσπερμία απόψεων, θέσεων και δηλώσεων. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και μετά βγαίνει ο Τσίπρας και τοποθετείται. Μα είναι δυνατόν να ρίχνουν δίχτυα κι όποιον πιάσουν;;; Υπάρχουν πολλά καίρια ζητήματα στα οποία κανείς πλέον δεν ξέρει ποια είναι η θέση τους...
  • ....................................
Όμως δεν έχουμε καταλάβει (ή μάλλον το ξέρουμε) ποιος είναι ο εχθρός τους! Η λεγόμενη παραδοσιακή αριστερά έχει αρχίσει να τρέμει, διότι το παιχνίδι μπορεί να χαθεί...  Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι μια ευκαιρία για τη χώρα ν' ανασάνει από το σφιχταγκάλιασμα όλων αυτών που χρόνια τώρα έχουν τον μονόδρομο του "ορθού λόγου", έχουν "αγωνιστικές" περγαμηνές, είναι κυνηγημένοι, αλλά και δεν έπαψαν ποτέ να έχουν στο στόχαστρο τους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον Γεώργιο, τον Ανδρέα, τον Γιώργο!!! Έχουν την πεποίθηση τώρα ότι μετά τα Μνημόνια "εξαφάνισαν" από το πολιτικό προσκήνιο εκείνους που τους ενοχλούσαν. Κάνουν μεγάλο λάθος.  Κι όταν βλέπω τους Συριζαίους χαιρέκακα να πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι είναι στην επικαιρότητα ως "αξιωματική αντιπολίτευση", τόσο νιώθω αμήχανος για τον κόσμο που με αγαθή προαίρεση πείθονται στα λαϊκίστικα συνθήματα του Τσίπρα και των στελεχών του. Είναι και το ΚΚΕ που με το προπέτασμα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ έχει αρχίσει να ζορίζεται γιατί βλέπει ότι χάνει έδαφος και φυσικά αντιλαμβάνεται ότι η ενδεχόμενη συνεργασία ή επανένωση ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ θα του δημιουργήσει πρόβλημα.
  • ....................................
Είναι φανερό ότι πιέζουν και τις καταστάσεις για να "εισπράξουν τις ανάλογες αντιδράσεις από την πλευρά της κρατικής εξουσίας. Και ο χορός καλά κρατεί. Πού οδηγούμαστε;;; Τι λέει η λογική;; Υπάρχει λογική;; Ο Μαρξ μπορεί να έχει ακόμη λόγο στις σημερινές συνθήκες;;; Οι Συριζαίοι κι εκείνοι της ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να είναι μαρξιστές;;; Πιστεύουν ότι ακόμη ενεργούν στη βάση της κατηγορικής εντολής του Μαρξ;;; Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ζωτικά προβλήματα για την απελευθέρωση και την επιβίωση της Ευρώπης (ο Τσίπρας στην Αμερική έδειξε ότι ενδιαφέρεται όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη...),μπορούν να λυθούν μόνον εφόσον καταργηθεί ο καπιταλισμός;;

Κατάλαβε κανείς πώς έγινε η συνάντηση Σαμαρά και Ερντογάν;;;


Ο Σαμαράς πήγε στο Κατάρ για να ποροσελκύσει επενδύσεις από τους Καταριανούς που πριν λίγο καιρό είχαν αποχωρήσει από την υπόθεση του Ελληνικού γιατί θέλουν απευθείας ανάθεση και όχισυμμετοχή σε διαγωνισμούς και είχαν και κάποιες περίεργες άλλες απαιτήσεις!!! Η απορία μου είναι πώς ξαφνικά η είδηση και οι σχετικές φωτογραφίες αναφέρονταν στη συνάντηση του Σαμαρά με τον Ερντογάν. Δηλαδή τυχαία συναντήθηκαν ή ήταν προγραμματισμένο;;; Κανείς δεν ρωτάει ούτες αναρωτιέται. Και το περίεργο είναι ότι αργότερα μεταδόθηκε πως ο Ερντογάν είπε τα εξής στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του:
  • ............................
«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση [που αφορά το διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη] και να ακυρωθεί» δήλωσε. «Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, [του ζητήσαμε] να μη παίρνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους [...] «Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε».
  • Για στάσου ρε Σαμαρά κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα των ημερών ήταν ο πηγαιμός στο Κατάρ και οι επαφές με τους Καταριανούς και... εν αιθρία προέκυψε Σαμαράς-Ερντογάν!!!! Με απαιτήσεις, παρακαλώ, ο Τούρκος πασάς!!!  Μάλιστα είπε ότι για το τζαμί στην Αθήνα θα μπορούσε να το πληρώσει η Τουρκία!!! Κι απ' ό,τι φάνηκε στις φωτογραφίες αυτή η συνάντηση ήταν αναμενόμενη, αλλά οι δημοσιογράφοι κοιμούνται ή το κάνουν γαργάρα;;;

Wednesday, January 30, 2013

Βουλή των Ελλήνων: "Παλιοτσόκαρα" και "μωρές" παρθένες!!!!


  • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ;;;
Διαβάζω το σχετικό ρεπορτάζ και με πιάνει ίλιγγος από τον λεκτικό πλούτο των βουλευτών και ιδιαίτερα δυο γυναικών, εκ των οποίων η μια είναι και δημοσιογράφος!!! Ουσιαστικά είναι μια εσωτερική υπόθεση της Δεξιάς, διότι και οι δυο εκεί ανήκουν. Η μια στους Ανεξάρτητους Έλληνες και η άλλη στη Νέα Δημοκρατία. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνίστριες δύο βουλευτίνες, την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μακρή προσέβαλε τη μνήμη του πατέρα της Βούλτεψη, γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη Βούλτεψη. Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Η Ραχήλ Μακρή έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κουίκ προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν εκρηκτικοί:
Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;»
Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν όλοι, Εσύ πού μεγάλωσες;»
Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
Ραχήλ Μακρή: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»...
Φυσικά αυτό το περιστατικό μένει στις μαύρες σελίδες της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Είναι αλήθεια ότι θα περίμενε κανείς κοσμιότητα, σεβασμό και ευγένεια από τις νέες βουλευτίνες. Αλλά η Δεξιά αυτά ποτέ δεν τα είχε στην ημερήσια διάταξη. Το λυπηρό πάντως είναι ότι η μια εκ των δυο, δηλαδή η κυρία Βούλτεψη, έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης από τη μεριά των πάλαι ποτέ συναδέλφων της δημοσιογράφων που ενορχηστρώθηκαν εν ριπή οφθαλμού κατηγορώντας την Ραχήλ για να υπερασπιστούν την κοσμιότητα της Σοφίας!!! Είναι αυτονόητο ότι ποσώς μ' ενδιαφέρει ο χαρακτήρας και των δυο βουλευτίνων. Αλλά, ενδιαφέρει όλους τους πολίτες από τη στγιμή που βγάζουν τα εσώψυχά τους μέσα στο "ναό της δημοκρατίας" και μάλιστα εισπράττοντας παχυλούς μισθούς που καταβάλλει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Καταχρηστικά γράφω για "υστέρημα", αφού δεν υπάρχει πλέον υστέρημα!!!
  • ................................
Μου κάνει εντύπωση, ωστόσο, το δήθεν ξάφνιασμα των τηλε-εισαγγελέων που στις εκπομπές τους έδειχναν ξαφνιασμένοι για την "απρόκλητη" επίθεση της Ραχήλ στην οικογένεια Βούλτεψη, σπεύδοντας παράλληλα να δοξάσουν τον αείμνηστο πατέρα της Βούλτεψη!! Εδώ που τα λέμε η Ραχήλ δεν έθιξε τη μνήμη του Βούλτεψη. Αλλά έλα που η Σοφία σαν να την περίμενε στη γωνία!!! Αλλά είπαμε, η Δεξιά έχει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα λύσει όπου βρει - ακόμα και μέσα στη Βουλή. Λυπηρά αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή. Τα περιστατικά πληθαίνουν καθημερινά με τη συμπεριφορά των αντιπροσώπων του έθνους. Βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους και να δείξουν "πρόσωπο" στην κοινωνία. Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρει άκρη κανείς αν ήθελε να δοκιμάσει την ηθική αντοχή ορισμένων καταστάσεων του σύγχρονου κοινοβουλευτικού μας βίου.
  • ................................
Χθες παρακολούθησα μια συνεδρίαση (από την τηλεόραση της Βουλής) της μόνιμης (;;;;) κοινοβουλευτικής για τα προβλήματα των Ελλήνων της Διασποράς. Ήσαν εκεί και οι εκπρόσωποι δυο ιδρυμάτων (Τσάκου και Νιάρχου) για αλληλοενημέρωση. Τελικά άκουσα μόνον κοινοτοπίες, χωρίς λόγο! Κι εμείς πληρώνουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν σ' αυτές τις ανόητες επιτροπές...  Εάν έχει κανείς την ψυχική δύναμη να παρακολουθήσει κάποια συνεδρίαση της Προανακριτικής, τότε θα καταλάβει ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη. Η (τελικά) προεξάρχουσα Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει έναν άλλο (οπωσδήποτε αχρείαστο) τόνο, κάνοντας κατάχρηση του κανονισμού της Βουλής, της ανθρώπινης αντοχής και... παράγοντας εξυπνακισμό, αλαζονεία, εγωισμό, ασέβεια και παρακμασμένης ρητορικής αναίδειας.

Μίλησε ο Δελαβέκουρας και... χέστηκε ο Ερντογάν!!!


Φωτογραφία: ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!!

Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών  Γ. Δελαβέκουρας στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη. 
Και ξέρετε τι απάντησε ο Ερντογάν;; "Ποιος το είπε αυτό;;;"
Και μόλις του είπαν: "Ο Δελαβέκουρας", κλείστηκε στο σαράι του και φοβισμένος και χεσμένος δεν λέει να ξεμυτίσει!!!!!!!!!


Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Δελαβέκουρας στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη. Και ξέρετε τι απάντησε ο Ερντογάν;; "Ποιος το είπε αυτό;;;" Και μόλις του είπαν: "Ο Δελαβέκουρας", κλείστηκε στο σαράι του και φοβισμένος και χεσμένος δεν λέει να ξεμυτίσει!!!!!!!!!

Βούλτεψης: Αποκάλυψε το παρακράτος της Δεξιάς, αλλά υπηρέτησε το κράτος της Δεξιάς!!!


Αλλα κατάλαβα εγώ, και άλλα υποτίθεται ότι κατάλαβαν οι κύριοι των τηλεοπτικών καναλιών. Ολοι έσπευσαν να υποστηρίξουν την Σοφία Βούλτεψη, η οποία "έκλεισε" τον διάλογο με την συνάδελφό της στο κοινοβούλιο Ραχήλ Μακρή, λέγοντας το αμίμητο: " Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο..."!!! Η Μακρή έκανε δηλώσεις, διαψεύδοντας όσα "διέδιδε" η Βούλτεψη και θα έλεγε κανείς ότι είναι ενταγμένες στην πολιτική αντιπαράθεση. Ομως η Βούλτεψη σχολιάζοντας τις διαψεύσεις Μακρή αλλά και τη νέα επίθεση εναντίον της, απάντησε: "Παραπέμπω στην ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου "ποιος το είπε αυτό; Η κυρία Μακρή; Τότε δεν έχει καμιά σημασία".

[Όποτε τους βολεύει χρησιμοποιούν και τους Παπανδρέου... Θα ήταν πιο σεμνό η όποια Βούλτεψη να μην πιάνει στο στόμα της τους Παπανδρέου. Κι όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε την φράση «εσείς το είπατε; Ε, λοιπόν δεν έχει καμία σημασία», την είχε πει με αφορμή κάποιο ασήμαντο, ανύπαρκτο βουλευτή της τότε ΕΡΕ που επιχείρησε να τον διακόψει ενώ μιλούσε στη Βουλή]
Πάντως το καλύτερο που θα είχε να κάνει η κυρία Βούλτεψη, θα ήταν να μη μιλάει πολύ. Βγήκε νωρίτερα στα κανάλια και ήταν φυσικό οι "συνάδελφοί" της να την υποστηρίξουν και να συνηγορήσουν στη συμπεριφορά της απέναντι στην Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η Βούλτεψη είναι γνωστό πως καθημερινά σχεδόν είναι παρούσα στα τηλεπαράθυρα.
  • ..............................
Οσο για τον πατέρα της, δεν μας πέφτει λόγος. Έκανε ό,τι έκανε τότε που ήταν αριστερός και ως δημοσιογράφος μαζί με δύο άλλους δημοσιογράφους, τους Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Μπέρτσο, συνέβαλαν με την έρευνά τους στην αποκάλυψη του παρακράτους της Δεξιάς στην «Υπόθεση Λαμπράκη». Ωστόσο ο Γιάννης Βούλτεψης δεν δίστασε στα κατοπινά χρόνια να υπηρετήσει το κράτος της Δεξιάς. Από το 1984 και μέχρι το 1993 Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (1984-1993) και ήταν κολλητός με τον Κ. Μητσοτάκη.

Tuesday, January 29, 2013

Οι τερατωδίες και ο πολιτικός παιδισμός του Αλέξη Τσίπρα...



Ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε και πάλι το ζήτημα των εκλογών, προσδιορίζοντας τον χρόνο τους πριν τις αντίστοιχες γερμανικές του ερχόμενου φθινοπώρου, ούτως ώστε να επαναδιαπραγματευτεί, όπως ανέφερε, το νέο κούρεμα. Επανέλαβε πως το μνημόνιο είναι νεκρό, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν δεν επιτύχει αυτοδυναμία, θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις, ή πρόσωπα που θα προσχωρήσουν στις θέσεις του ή θα συμμετάσχουν σε μία προγραμματική συμφωνία.
  • ...........................

Ρώτησε τον ελληνικό λαό εάν επιθυμεί εκλογές; Αλλά πέρα από τις όποιες επιθυμίες του λαού, πού ακούστηκε ότι μπορεί να γίνονται εκλογές όποτε το επιθυμεί ο Τσίπρας και οι άλλοι Συριζαίοι για να αυξήσουν τα ποσοστά τους;;; Λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, τη στιγμή που μαζί του δεν συνεργάζεται η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΚΚΕ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΔΗΜΑΡ. Οπότε μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Με αυτούς θα σχηματίσει κυβέρνηση. Αλλά ποιος του είπε ότι θα έχουν τόση δύναμη αυτά τα δυο κόμματα για να συνεργαστούν μαζί του;;;
  • ...........................

Ποιες είναι λοιπόν οι "πολιτικές δυνάμεις" και τα πρόσωπα που υπαινίσσεται;;; Γιατί δεν μιλάνε τώρα και περιμένουν να γίνουν εκλογές;;; Αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι όνειρα χειμωνιάτικης νύχτας. Δεν πρόκειται να συμβούν ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Ποιους προσπαθεί να πείσει με τις τερατωδίες του; Εάν δεν τα λέει για να "διασκεδάσει" τη φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε διακατέχεται από πολιτικό παιδισμό και η εξέλιξή του είναι προδιαγεγραμμένη.

Αλέξη, κι ο Φλωράκης το ίδιο είχε πει, δηλαδή ότι θα συμμαχήσει με το διάβολο!!!


  • ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ;;;

«Θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο αν χρειαστεί για να σώσουμε τη χώρα». Και υποσχέθηκε ότι μπορεί να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς το Μνημόνιο, το οποίο όπως είπε είναι ήδη νεκρό και πρέπει να το θάψουμε βαθιά για να μη μολύνει και άλλους. Αφού ακολουθεί τον τρόπο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας τώρα μιμείται και τον Χαρίλαο Φλωράκη σε τέτοιο βαθμό ώστε να επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια λόγια που έλεγε ο αείμνηστος καπετάν Γιώτης...
  • ....................... 

Στη συνέντευξη που έδωσε μίλησε για τον «εξαφανισμένο από τη Βουλή Σαμαρά»! Για τον εαυτό του που λείπει τόσο καιρό από την Ελλάδα, κάνοντας διακοπές πότε στη Βραζιλία, πότε στην Αργεντινή, πότε στη Γερμανία, πότε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τι να πει κανείς;;; Συναντήθηκε με τους αγρότες και ασκήθηκε για άλλη μια φορά στον άκρατο λαϊκισμό. Εάν έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, γιατί δεν το φωνάζει;;; Το να ελεεινολογεί την κατάσταση, δεν είναι πολιτική αυτό, αλλά μιζέρια...

Κάποια γελοία, ανάγωγα και θρασύδειλα υποκείμενα!!!


Τυχαία διάβασα στο newsbomb.gr (που δεν το θεωρώ και σοβαρό) ότι σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο Γιώργος Παπανδρέου εθεάθη έξω από το πολυώροφο φημισμένο ζαχαροπλαστείο Σαράι με τα πολίτικα γλυκά. Τη στιγμή εκείνη περνούσαν από την περιοχή και κάποιοι Έλληνες τουρίστες που φυσικά μίλησαν στον κ. Παπανδρέου. «Ρε συυυ, εδώ κρύβεσαι;», φώναξε ο Έλληνας τουρίστας [η εφημερίδα δεν αναφέρει το όνομά του και ο άθλιος -αν υπήρξε πραγματικά- είναι ένας θρασύδειλος, ανάγωγος και ακοινώνητος], όταν είδε τον Γιώργο Παπανδρέου να βολτάρει, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Πεταλωτή. Ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τον αγνόησε και απομακρύνθηκε με γρήγορο προς την πλατεία Ταξίμ...
  • ............................
Αυτό να το θεωρήσουμε "είδηση" που φρόντισε η "Ελευθεροτυπία" να μην την χάσουμε;;; Αμφισβητώ αν το ειπώθηκε κάτι τέτοιο, αλλά κι αν ειπώθηκε, αυτός που το είπε θα ήταν κάποιο γελοίο υποκείμενο!!! Και γελοία υποκείμενα υπάρχουν αρκετά που βρήκαν την ευκαιρία με την οικονομική κρίση να τα ρίξουν όλα στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πρόλαβε μέσα σε δυο χρόνια να καταστρέψει την Ελλάδα!!!!!
  • ............................
Κι όταν αυτά τα γελοία υποκείμενα έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν και τουρισμό, από κι έως πού του βασάνισε ή τους ταλαιπώρησε ο Παπανδρέου;;; Αλλά οι κωλοφυλλάδες γράφουν ό,τι θέλουν και τα διάφορα λαϊκίστικα sites κάνουν αναπαραγωγή ή και το αντίστροφο. Δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι ψάχνουν και ερευνούν με το μικροσκόπιο τις κινήσεις του Παπανδρέου, αλλά για τον χοντρόπετσο τον Καραμανλή... τσιμουδιά! Έχει πέσει άκρα του τάφου σιωπή. Ωστόσο αυτό δηλοί ότι κυνηγάνε εκείνον που φοβούνται.
  • ............................
Ο Τσίπρας έχει κάνει ένα σωρό μαλακίες, με πισωγυρίσματα και κωλοτούμπες και δεν του μιλάνε, αλλά απλώς δίνουν τον χαρακτηρισμού της προόδου, της βελτίωσης των θέσεων, της ωρίμασης κ.λπ. Μιλάει αγγλικά σαν τον σκύλο μου και δεν βλέπω κανένα σχόλιο. Γυρίζει από δω κι από κει σαν την άδικη κατάρα, σαν φτωχοπρόδρομοι αυτός και οι παρέα του και δεν σχολιάζεται από τους κατ' επάγγελμα συκοφάντες και σχολιογράφους του Παπανδρέου.
  • Δυστυχώς ακόμη δεν κατάλαβαν ότι ο Τσίπρας ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ!!! Λίγα είναι τα [πολιτικά] ψωμιά του. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει να γίνεται ορατή και σ΄εκείνους που είχαν επενδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτόν ως νέο "ΑΝΔΡΕΑ"!!!

Thursday, January 24, 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας "χτίζει συμμαχίες"!!!


Με αυτά που τους είπε ο Τσίπρας, οι Αμερικανοί πέσανε ξεροί!!!

Ο Τσίπρας κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος και πρέπει να το διορθώσει αυθωρεί και παραχρήμα. Μιλάει σε πρώτο πρόσωπο!!! Δεν του είπαν ότι ο ΑΝΔΡΕΑΣ Παπανδρέου δεν μιλούσε ποτέ σε πρώτο πρόσωπο;;
Ας μην κοροϊδευόμαστε, αλλά παρατηρώ ότι ο Τσίπρας έχει πέσει στα βαθιά και δεν ξέρει πώς να κανονίσει τις δουλειές του. Άκουσα τις δηλώσεις του που έλεγε ότι "χτίζει συμμαχίες"!!! 
  • Πού έχτισε συμμαχίες - στις Ηνωμένες Πολιτείες;; 
  • Με ποιους - μήπως μπορεί να μας πει κάποιες λεπτομέρειες;;
  • Κι αν έχτισε τι είδους συμμαχίες είναι αυτές;;
Καταλαβαίνω την αγωνία του Τσίπρα να δικαιολογήσει αυτά τα πολυδάπανα ταξιδάκια του, αλλά να προσπαθεί να βρει επιχειρήματα γι' αυτό το μακρινό ταξίδι του στις ΗΠΑ, την πρωτεύουσα του καπιταλισμού, είναι λίγο άσκοπο. Συναντήθηκε με κάποιους Αμερικανούς και κανείς δεν ξέρει τι νόημα είχαν αυτές οι συναντήσεις. Κι αν τον άκουσαν;;; Τον είδαν σαν... εξωτικό φρούτο που διαμαρτύρεται. Αλλά η πλάκα είναι πως όλος ο λόγος του ήταν πολύ "στρογγυλεμένος".
  • Ας πάει τώρα να βρει άκρη με τον βουλευτή του τον Καραγιαννίδη που είπε χθες ότι «πάγια θέση του κόμματος είναι η έξοδος από το ΝΑΤΟ»!!!
  • Να γελάσουμε Αλέξη ή όχι;;;

Wednesday, January 23, 2013

Οι σκοπιμότητες και η επιλεκτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ!!!



Είναι αλήθεια ότι το βιντεάκι από την ομιλία του Διαμαντόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) που διένειμε η Νέα Δημοκρατία ήταν προϊόν "κοπτοραπτικής".  Και λοιπόν; Εμποδίστηκε κανείς να προβάλει το "αυθεντικό" βίντεο με όλη την ομιλία, του περί ου ο λόγος "αναρχικού" βουλευτή;;; Τα κανάλια και οι διάφοροι τηλε-εισαγγελείς χθες το βράδυ σχεδόν ωρύονταν για την "καραμπινάτη πλαστογραφία" (Τρέμη)!!! ΓΙΑΤΙ, λόγου χάρη το Mega δεν μετέδιδε ολόκληρη την ομιλία για να τελειώνουμε;;; Το ζήτημα είναι ότι η ΝΔ βρήκε "πατήματα" που τα έχει δώσει ο ίδιος ο Διαμαντόπουλος κι έκανε τη δουλειά της. Κι όπως έχουμε καταλάβει όλοι, γίνεται ένας ιδιότυπος ανορθόδοξος πόλεμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα ποσώς μ' ενδιαφέρει. Ούτε φυσικά τι όπλα χρησιμοποιούν. Είναι δική τους υπόθεση. 
  • .............................
Προσφάτως επίσης είπε ο Δένδιας «ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα». Και ξεσηκώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παραίτησή του! Όταν όμως τα στελέχη του και ο ίδιος ο Τσίπρας λέει ότι θα τρελάνουν την κυβέρνηση στη νομιμότητα [sic], αυτό τι είναι; Δηλαδή θεωρούν ότι η [τρικομματική] κυβέρνηση είναι παράνομη και εκτός νομιμότητας;;; Πάντως δεν τους ζήτησε κανείς να ανακαλέσουν....
  • .............................
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν το μονοπώλιο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και το λέω τούτο διότι υπερασπιζόμενοι δήθεν τον λαό, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, χρησιμοποιώντας και ακραίες εκφράσεις. Η επιλεκτική ευαισθησία που τους διακρίνει δεν τους δίνει το δικαίωμα να είναι αυτοί οι μοναδικοί άτεγκτοι και αλάνθαστοι κριτές προσώπων, πολιτικής και καταστάσεων.
  • Χθες άκουσα τον Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δένδιας ήταν... χουντικός"! Κι όταν κάποια στιγμή είπε ο δημοσιογράφος ότι ο Δένδιας γεννήθηκε το 1959 και άρα την εποχή της χούντας ήταν 14-15 χρόνων, ο Μπαλάφας μουγκάθηκε. Ομως πέταξε τον χαρακτηρισμό κι αυτός ο χαρακτηρισμός θα... ταξίδεψε!

Saturday, January 19, 2013

Εγκλήματα, Έλληνες και μετανάστες...



3-4.000 πολίτες βρέθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας.  Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» και αφορμή στάθηκε το πρόσφατο περιστατικό ρατσιστικής βίας με την δολοφονία του νεαρού Πακιστανού μετανάστη με μαχαίρι στα Πετράλωνα. Βέβαια, είναι λίγο ανόητο αυτό το σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική», λες και η Αθήνα είναι πόλη... φασιστική ή οι άλλες ελληνικές πόλεις είναι επίσης φασιστικές!!! Το συλλαλητήριο έδωσε την ευκαιρία και σε διάφορες αριστερίστικες οργανώσεις (βλέπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να κάνουν εμφανή την παρουσία και ύπαρξή τους.
  • .............................
Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν δικαιολογείται το έγκλημα των δυο Ελλήνων που αφαίρεσαν τη ζωή ενός ανύποπτου και ήσυχου μετανάστη που έβγαζε το ψωμί του δουλεύοντας. Κι ακόμη πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι κροκοδείλια τα δάκρυα της επίσημης εξουσίας αφού η ίδια έχει δημιουργήσει το κλίμα για να αναπτύσσονται τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές όπως αυτές των οπαδών/μελών (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτοί οι δυο που διέπραξαν το φόνο) της Χρυσής Αυγής. Αυτό το ακροδεξιό/αντικοινωνικό κόμμα απόκτησε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση γιατί κάποιοι με την πολιτική τους και την καθημερινή τακτική τους άφησαν ελεύθερο χώρο για να υπάρχει, να λειτουργεί, να δρα και να εγκληματεί! Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά και δεν υπάρχει το πρόβλημα με τους μετανάστες, ένα πρόβλημα που δεν φαίνεται ότι και τούτη η κυβέρνηση μπορεί να το επιλύσει. 
  • .............................
Διάβασα χτες στα "Νέα" το δημοσίευμα της Έλενας Ακρίτα με το κείμενο που έγραψε μια Ροδίτισσα, ονόματι Στέλλα Καρατζίκη, και που φιλοξένησε το rodos-press (το οποίο και κακώς κατά τη γνώμη μου το απέσυρε μετά την "κατακραυγή" των μονίμως ευαίσθητων)!!! Αυτό το κείμενο το θεώρησα και εξόχως αντιρατσιστικό, αλλά τελικά διαπιστώνω για πολλοστή φορά ότι ο καθένας ό,τι θέλει καταλαβαίνει! Γιατί είναι πολύ εύκολο και απλό να φωνάζει κανείς για τον "ρατσισμό" των Ελλήνων, λες και όλοι μοιάζουν με τους Χρυσαυγίτες. Αλλά, ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την πραγματικότητα, και να κάνουμε απλώς μια φιλολογική διαχείρισή της. 
  • .............................
Είναι δύσκολη (αν όχι αδύνατη) η εισαγωγή εθνικών μειονοτήτων σε μια κοινωνία που έχει μια μακρά παράδοση σε εθνικούς αγώνες όπου το θρησκευτικό στοιχείο συμπλέκονταν πάντα με τις εθνικές επιδιώξεις και σύνθεσή της ήταν εθνοτικά αμιγώς ελληνική. Θα ήταν σχεδόν αφελές να υποστήριζε κανείς ότι οι διάφορες ανισότητες που σήμερα εμφιλοχωρούν στην ελληνική κοινωνία είναι αποκλειστικά και μόνον "παραγόμενα" και "προϊόντα" της οικονομικής κρίσης. Η μαζική είσοδος/εισβολή στην ελληνική κοινωνία εκατοντάδων χιλιάδων αλλοεθνών έχει δημιουργήσει θύτες και θύματα και σχέσεις εξουσίας που πριν δεν φαίνονταν.
  • .............................
Δεν θα ήταν και πολύ ισχυρό το επιχείρημα εάν έλεγα ότι στο σπίτι μου έχουν μπει τρεις φορές αλλοεθνείς κλέφτες, οι οποίοι εν δυνάμει θα μπορούσαν να γίνουν και εκουσίως ή ακουσίως δολοφόνοι ή να γίνω εγώ! Και το λέω γιατί εγώ προσωπικά ήρθα αντιμέτωπος με έναν από αυτούς μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού.  Το πώς ξέμπλεξα είναι μια άλλη ιστορία. Λοιπόν, δεν τελειώνουμε έτσι με το θέμα αυτό. Θα επανέλθω.

Friday, January 18, 2013

Τα φορομπηχτικά μέτρα, ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς τα λένε... μεταρρυθμίσεις!!!


Εχουμε πλέον αρχίσει να χάνουμε την έννοια των λέξεων. Και λέει ο Στουρνάρας ότι δεν έχουμε ξεφύγει από το φόβο της χρεοκοπίας και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ οι "μεταρρυθμίσεις"!!! Προφανώς, μας περνούν για ανόητους.  Αυτή η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι δραστική πολιτική για την αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά είναι μια προσπάθεια να μας κόψουν τον κώλο και τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Φωνάζω, αλλά ποιος ακούει ότι πλέον δεν μπορώ ν' ανταποκριθώ σ' αυτά που ζητάει το κράτος;;;
  • Φόροι, φόροι, φόροι...

Μας αχρηστεύουν τη σκέψη και τη διάθεση, μας ψαλιδίζουν την έμπνευση, μας αποστραγγίζουν από ιδέες και μας ρίχνουν στην κινούμενη άμμο. Όποιος καταφέρει και σωθεί... σώθηκε! Κι όποιος δεν έχει δυνάμεις... αιωνία του η μνήμη! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ... Δεν πρέπει να υποταχτούμε και είναι ανάγκη να κρατήσουμε τη θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο. Γράφει ο γιος μου στη συνέντευξη που έδωσε στην Oikopress και την αναδημοσίευσα: "Θέλουν να μας κόψουν τα φτερά... Δεν ξέρουν όμως ότι τα δικά μας δεν κόβονται... είναι απλά λαβωμένα και αργά η γρήγορα οι πληγές θα επουλωθούν..." Τι άλλο να προσθέσω;;;

Thursday, January 17, 2013

Υποκρισία, σοφιστεία: Θρίαμβος χωρίς δόξα!




Τελικά, νίκησαν η σοφιστεία και η υποκρισία. Και ήταν ένας θρίαμβος χωρίς... δόξα! Η όλη κοινοβουλευτική διαδικασία των τελευταίων ημερών είμαι βέβαιος ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως η πιο άχρηστη περίοδος στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Και τούτο γιατί ενώ όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν, εντούτοις ασκήθηκαν σε παιχνίδια μέσα στο ναό της δημοκρατίας. Δυστυχώς για όλους τους συμμετέχοντες, απ' όλα τα κόμματα, οι παραστάσεις και η σκηνοθεσία, οποθενδήποτε προερχόμενες, δεν έπεισαν το πλήθος!!!! Ιδιαίτερα στην χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, όλοι όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, έκαναν φοβερές προσπάθειες να ικανοποιήσουν το αίσθημα του επικού, αλλά δυστυχώς έναντι αυτού απαλλοτρίωσαν την τιμή τους.
  • ...............................
Όλοι έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό γεγονότα εφιαλτικά. Και οι πολιτικοί μας, ζουν μέσα στον πυρετό της συνεχούς διαδοχής των εντυπώσεων που θέλουν να δημιουργήσουν κι έτσι χάνουν τη δραστική επιβολή τους στο λαϊκό συναίσθημα. Πιστεύω ότι η πινακοθήκη των πολιτικών αναμνήσεων θα είναι γεμάτη με ανθρώπους μικρούς, πολιτικούς ανάλατους, ανίκανους να δουν πέρα από την μύτη τους, που αρνούνταν την διαλεκτική της πολιτικής, αφού επέλεξαν τη διαλεκτική της σοφιστείας και της υποκριτικής.
  • ...............................
Για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί τελικώς ειδική επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το θέμα ότι στο μεταξύ είχαν προκύψει νέα στοιχεία, με την παραδοχή του Ιωάννη Διώτη ότι αυτός άλλαξε το "στικάκι" κ.λπ. δεν απασχόλησε κανέναν. Ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία είχε πάρει την απόφασή της. Ο κόσμος φαντάζομαι θα παρακολουθούσε τις ομιλίες και όλη τη διαδικασία για τις κάλπες, πόσες δηλ. έπρεπε να στηθούν, πόσοι έπρεπε να παραπεμφθούν, ποιοι, και γιατί και τελικά ποιο ήταν το σκάνδαλο!!!
  • ...............................
Ακούσατε χθες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να μιλάνε για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, εάν φορολογείται κανονικά ή εάν βολεύεται;;; Ακούσατε τα ονόματα των Βαρδινογιάννηδων, των Λάτσηδων, των Νιάρχων, του Κόκκαλη και διαφόρων άλλων πάμπλουτων;;; Μιλούσαν όλοι για κάποια ονόματα που υπάρχουν σε μια λίστα και τουλάχιστον όπως αποδείχτηκε από τις ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι πλούσιες, έχουν πληρώσει τους φόρους τους, οπότε... άνθρακες ο θησαυρός! Θ' αρχίσουμε τώρα να ψάχνουμε πώς οι κυρίες Παπακωνσταντίνου απέκτησαν τα πλούτη τους; Από τη δουλειά τους, είπαν. Πού είναι το πρόβλημα;;;
  • ...............................
Οι κραυγές όλων μέσα στη Βουλή, για τον λαό που πένεται, που πεινάει, που πεθαίνει, που είναι κουρελής κ.λπ. ακούγονταν μόνον και μόνον για να δικαιολογηθεί όλη αυτή η γιγάντια παράσταση για την παραπομπή των αντιπάλων σε προανακριτικές και εξεταστικές. Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο λαός μας περνάει δύσκολα. Αλλά, δεν πρόκειται να σωθεί από τις φωνές του κάθε πικραμένου, που αναζητεί από τώρα την κοινοβουλευτική θέση του και στην επόμενη περίοδο.... ΤΕΛΙΚΆ δεν ξέρουμε από πού να περιμένουμε... περισσότερο φως!!!

Wednesday, January 16, 2013

Τοπική. Αυτοδιοίκηση: Ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλες τις παρατάξεις;;;


Δεν θα έλεγα ότι με βρίσκουν σύμφωνο οι πολιτικές δράσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αφού πολλά του καταμαρτυρούν και από την προηγούμενη (επί πρωθυπουργίας Καραμανλή) θητεία του στην κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί του διότι η πρότασή του, για την κατάρτιση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για όλες τις παρατάξειςστις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανατρέπει καθιερωμένες αντιλήψεις και ίσως είναι η αρχή για την εισαγωγή νέων ηθών τουλάχιστον στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι αυτό το λέω, διότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας και όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός έχει ταλαιπωρηθεί και ίσως θα λέγαμε ότι ήταν πάντοτε φωλιά διαφθοράς. Δεν ισοπεδώνω τα πράγματα, αφού όλοι ξέρουμε ότι υπήρξαν τοπικοί άρχοντες που έλαμψαν με ήθος και έργο και αγαπήθηκαν από τους πολίτες. 
  • ..............................
«Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων», λέει ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να «εξοβελίσουμε τον κομματισμό από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Θα συμφωνήσω με τον Στυλιανίδη, χωρίς να έχω εξετάσει τις λεπτομέρειες της πρότασής του. Εκείνο που μας καίει όλους να πάψει να λειτουργεί το παλαιοκομματικό σύστημα που είχε διαβρώσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να σταματήσουν επιτέλους οι συναλλαγές με άχρηστους υποψηφίους. Να έχει ο πολίτης τη δυνατότητα επιλογής των άξιων και των ηθικών και τίμιων υποψηφίων, αγνοώντας τις κομματικές ταμπέλες. Αυτά από μια πρώτη επισκόπηση αυτής της καινοφανούς πρότασης του υπουργού.

Αλλαγή στάσης του Σαμαρά και... βίαιη ωρίμανση του Τσίπρα!!!


Αυτή δεν είναι... κοινωνία, αλλά είναι μια ζούγκλα! Θα περιμένουμε λοιπόν να ωριμάσει ο Τσίπρας, όπως περιμέναμε ν’ αλλάξει στάση ο Σαμαράς κοκ. Δηλαδή, δεν τους άρεσε που είχε αρχίσει μια προσπάθεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου για να ξεφύγουμε από την αδράνεια; Κι εδώ επαναλαμβάνω ότι ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ με τις γελοιότητες του Σαμαρά που τα είχε στυλώσει και δεν στήριζε τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, οικτίρουν ακόμα τον Παπανδρέου γιατί τάχα μας έβαλε στο Μνημόνιο! Και ποιος το ήθελε το Μνημόνιο;;; Αλλά εκεί που είχε φτάσει η Ελλάδα, δηλαδή στου παπά το κουτάλι (για να κηδευτεί...), ήταν η μόνη διέξοδος η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης
  • .............................
Όσο ακούω ότι ακόμα τους φταίει ο Παπανδρέου, τόσο οργίζομαι με την υποκρισία τους. Όταν ταξίδευε εδώ κι εκεί ο Παπανδρέου για τις ελληνικές υποθέσεις, τον κορόιδευαν. Τώρα που τρέχουν αυτοί, εμείς τι να πούμε;;; Τι διαφορετικό έκανε ο Σαμαράς από αυτά που είχε σχεδιάσει ο Παπανδρέου;;; [Όποιος απαντήσει, θα έχει ένα βράδυ παρέα με την Μέρκελ...]. Κι ο Τσίπρας που τρέχει εδώ κι εκεί, ψάχνοντας για συνομιλητές;;; Να δει τον Σόιμπλε, να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, να πάει στις ΗΠΑ, πήγε στη νότιο Αμερική... Κι ακόμα τους φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου!!!
  • Ακόμα θέλω να σημειώσω την ηλιθιότητα του Σαμαρά και των συνεργατών του που επαναλαμβάνουν τα περί ανάκτησης της αξιοπρέπειάς μας!!! Είναι σαφές ότι κατοικοεδρεύουν σε άλλον πλανήτη. Βέβαια, μπορεί τώρα να λέει ό,τι θέλει αφού κινείται με τις πατερίτσες της ομοϊδεάτισσας Μέρκελ, η οποία έκανε τα πάντα για να βγάλει από τη μέση τον Παπανδρέου...

Tuesday, January 15, 2013

Χρειάζεται μια δραστική πρωτοβουλία!!!


  • ΔΙΩΤΗΣ ή ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΥΤΟΊ ΤΩΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;
Τα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων ασχολούνταν περισσότερο με το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, και όχι με το γεγονός ότι υπάρχουν ανατροπές! Και αναφέρομαι στην ομολογία Ιωάννη Διώτη ότι αυτός πράγματι αντέγραψε το ‘στικάκι’ που του είχε στείλει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, κράτησε το αντίγραφο και κατέστρεψε αυτό που του έστειλε ο τότε υπουργός. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να γίνουν καταγέλαστοι στα μάτια μας και το ΠΑΣΟΚ που διέγραψε χωρίς ανάσα τον Παπακωνσταντίνου, αλλά και τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους που αμέσως προχώρησαν στη διαδικασία της παραπομπής...
  • ............................
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Γιατί, εφόσον θα πρέπει να δεχτούμε την "ομολογία" Διώτη ότι λέει την αλήθεια, να μη δεχτούμε και τα λεγόμενα του Παπακωνσταντίνου; Τέλος πάντων, διαπιστώνει κανείς ότι όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Αντί να ασχολούνται με το αν οι αναφερόμενοι στη πασίγνωστη πλέον Λίστα έχουν τακτοποιήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, κλοτσάει ο ένας τον άλλον και σφυρίζουν αδιάφορα. Αν ο Παπακωνσταντίνου έκανε κάτι ποινικώς κολάσιμο, ας ασχοληθεί η Δικαιοσύνη. Σε ό,τι έχει σχέση με το "πολιτικό" μέρος, ήδη ο λαός αποφάνθηκε και δεν τον εξέλεξε βουλευτή. Πάει και τελείωσε.
  • ............................
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να συλλάβουμε με όση γίνεται καθαρότητα τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το ελληνικό παρόν και ιδιαίτερα στον τομέα που γίνεται η αμεσότερη έκφραση της εθνικής ψυχολογίας, θα διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε πια! Και τούτο γιατί ο εθνικός χαρακτήρας διαμορφώνεται με ψευδεπίγραφα στοιχεία, τα οποία δυστυχώς γίνονται ο "δείκτης" όταν πρόκειται να καθοριστεί το στίγμα του λαού στην κοινωνική και πολιτική γεωγραφία του κόσμου. Έχουμε όλοι εγκλωβιστεί στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και η αναζήτηση της αλήθειας έχει οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, σε ψεύδη, σε συκοφαντίες.
  • ............................
Κι αν υπάρχει μια μειοψηφία με καθαρό μυαλό, δεν έχει τη δύναμη να προβληθεί και να ακουστεί δυνατότερα από την κυριαρχούσα ψυχολογία. Αυτοί που σήμερα επιζητούν να οικοδομήσουν μια νέα εθνική συνείδηση, ικανή ν' ανταποκριθεί στις αξιώσεις των καιρών, είναι δυστυχώς ανίκανοι. Νιώθει κανείς διαλυμένους τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς, την παράδοση του εθνικού ηρωισμού, ή του ανδρισμού της ράτσας... Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σήμερα η επικοινωνία δεν μπορεί ν' αποδώσει με... μονολόγους, αλλά με διάλογο. Χρειάζεται μια δραστική πρωτοβουλία!!! Από ποιον ή από ποιους όμως;;;;

Το μέγα φιάσκο της Λίστας Λαγκάρντ!!!


Τελικά, είναι αστεία η όλη υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ... Το θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί πλέον είναι κατά πόσο το κράτος μπορεί να στριμώξει αυτούς τους ανθρώπους, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται σ' αυτή την περιβόητη λίστα και να εισπράξει χρήμα!!!! Αλλά όλοι ήθελαν να "παίξουν" πολιτικά παιχνίδια στριμώχνοντας τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους. Μαθαίνουμε λοιπόν, ότι η βουλευτίνα Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανιψιά του Ιωάννη Διώτη. Διαπιστώνεται ότι ο Διώτης δεν μας τα είχε πει και τόσο καθαρά και ξάστερα και αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην όλη υπόθεση.
  • ...........................
Για να δούμε τη νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, έπειτα από την υποβολή γραπτού υπομνήματος από την πλευρά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στους οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη. Ο Διώτης ισχυρίζεται πως δεν προέβη σε αλλοίωση του USB Stick (στικ), όπου περιεχόταν η επίμαχη λίστα, ζήτησε από κατονομασμένη συνεργάτιδά του να αντιγράψει το USB Stick, με στόχο τη δική του ενημέρωση για να ενημερώσει τον τότε νέο υπουργό Οικονομικών, Βενιζέλο. Υποστηρίζει πως ζήτησε απο την συνεργάτιδά του να καταστρέψει το ένα απο τα δύο στικάκια, μετά την αντιγραφή.
  • ...........................
Όλα αυτά είναι ελαφρώς περίεργα και οπωσδήποτε περίεργη η λειτουργία του Διώτη. Ας μην ξεχνάμε και την "εμπλοκή" του δημοσιογράφου Βαξεβάνη. Εκείνο πάντως, που ψυχανεμίζομαι είναι ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα αποδειχθεί μέγα φιάσκο και θα την θυμόμαστε σαν ένα ακόμη ανεξιχνίαστο περιστατικό στον πολυτάραχο βίο της νεαρής μας δημοκρατίας, που είχε την ατυχία να την διαφεντεύουν πολιτικοί με ελάχιστο μυαλό, με πολλή πονηριά, ανέμπνευστους, χωρίς οράματα...
  • ...........................
Αλλά θα φέρνουμε στο μυαλό μας και τους ανόητους δημοσιογράφους που το στενό μυαλό τους εγκλωβίστηκε σ' ένα στικάκι και δεν μπόρεσαν να δουν μακρύτερα. Όλα τόσες μέρες περιστρέφονται περί το... στικάκι, πού, πώς, πότε, και διάφορες άλλες ανόητες, αφελείς και εν πολλοίς άχρηστες απορίες και ερωτήσεις. Θα μπορούσαν να έχουν πάψει προ πολλού ν' ασχολούνται με τον Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας τη διαδικασία (προανακριτική, εξεταστική, ποινική κ.λπ.) να πάρει το δρόμο της. ΓΙΑΤΙ δεν αναζητούν τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα, γιατί δεν τα ψάχνουν, αν είναι νόμιμοι οι λογαριασμοί τους, αν έχουν πληρώσει τους φόρους τους κ.λπ. Φτάσαμε στο σημείο, οι ανακριτές να καλούν τις ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.
  • Τώρα ΓΙΑΤΙ δεν καλούν την βουλευτίνα Διώτη του ΣΥΡΙΖΑ που πιθανολογείται ότι έχει κάποια σχέση με την υπόθεση;;;

Monday, January 14, 2013

Διαβάστε κλασικούς - Σαίξπηρ και πρωτίστως αρχαίους Έλληνες!!!


ΟΤΑΝ ο πολύς Φράνσις Φουκουγιάμα ρωτήθηκε κάποτε σχετικά με το περιώνυμο εκείνο άρθρο του «Το τέλος της ιστορίας;», είχε πει πως η ιστορία κινείται με τους αιώνες κι αν σήμερα υπάρχει ένα αδιέξοδο, ο ίδιος δεν γνωρίζει την απάντηση. «Δεν υπάρχει σύστημα που να τους ικανοποιεί όλους».  Γι’ αυτό «διαβάστε Πλάτωνα μάλλον παρά Χάιντεγκερ, διαβάστε και Αριστοτέλη»! Κι αυτό το θυμήθηκα μόλις διάβασα τις προτροπές σχετικής επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, βάσει της οποίας η ανάγνωση κλασικών έργων έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο και μας οδηγεί σε στιγμές ενδοσκόπησης. Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι καλό είναι ν' αφήσουμε στην άκρη τα βιβλία αυτοβοήθειας και να διαβάσουμε κλασικούς συγγραφείς.
  • ..............................
Οι επιστήμονες, που έκαναν την έρευνα, χρησιμοποίησαν ειδικούς σαρωτές για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα όσων συμμετείχαν, την ώρα που διάβαζαν έργα του Σαίξπηρ, του Έλιοτ και άλλων κλασικών. Στη συνέχεια «μετέφρασαν» τα κείμενα σε μια πιο «εύκολη» και σύγχρονη γλώσσα και παρακολούθησαν και πάλι τον εγκέφαλο των αναγνωστών. Οι σαρωτές έδειξαν ότι η πιο... δύσκολη πεζογραφία και ποίηση ενεργοποιεί περισσότερο τον εγκέφαλο, καθώς οι ασυνήθιστες λέξεις ή φράσεις και η δύσκολη δομή μιας πρότασης «δουλεύουν» πιο πολύ το μυαλό.
  • ..............................

Δεν παραγνωρίζω την τεράστια σημασία και την ποιότητα του σαιξπηρικού έργου, αλλά οι δικοί μας κλασικοί προηγούνται... Ωστόσο υπάρχει πάντα μια απορία για το ποιοι θεωρούνται "κλασικοί"!!! Λοιπόν, ποιοι λέγονται κλασικοί;  Υπάρχουν διάφορες εκδοχές.  Εμείς παίρνουμε εκείνη που λέει ότι κλασικοί λέγονται οι συγγραφείς για τους οποίους όλοι μιλάνε αλλά κανείς δεν τους διαβάζει!  Βέβαια, για να πούμε και την άλλη μισή αλήθεια, υπάρχουν κι εκείνοι που διαβάζουν τους κλασικούς και είναι οι λιγότεροι.  Και πρόκειται για μισή αλήθεια επειδή, το να διαβάζεις τους κλασικούς, προϋποθέτει όχι απλό ενδιαφέρον ή περιέργεια, αλλά βαθύτερη πνευματική εγρήγορση και ωριμότητα. 
  • Άρα, δεν είναι η παλιοσύνη – όπως έλεγε ένας καλός παραμυθάς και διανοούμενος, ο Άγγελος Τερζάκης – που έχει σχολάσει τους κλασικούς, αλλά η δυσχέρεια του μέσου αναγνώστη να βγαίνει έξω από τα στενά πλαίσια της εποχής του και να ξεντύνεται τη λιβρέα της. 
Το γεγονός ότι εκδίδονται σωρηδόν διάφοροι κλασικοί, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος διαβάζει. Πρόκειται για ψευδαίσθηση που αποκοιμίζει. Το θέμα είναι πώς θα επικοινωνήσουμε με τους κλασικούς... Θα τα ξαναπούμε... 


Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ μ' έχει αναστατώσει!


  • Πρόκειται για κλοπή... 
Και κάνει η ΔΕΗ την αύξηση αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου!!!! Δεν έχουν το Θεό τους. Δηλαδή, τις μέρες που ο κοσμάκης είπε να το ρίξει λίγο έξω -δηλαδή να ζεσταθεί κάπως περισσότερο για να ξεχάσει τα βάσανα, έρχονται να του κόψουν τον κώλο με τις αυξήσεις!!! Ε, πώς να είναι κανείς ήρεμος μετά;;;
  • Είναι και το άλλο: Μειώνουν τις συντάξεις, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, και από την άλλη αυξάνουν τα χαράτσια!!! 
Δεν υπάρχει κάποιος εχέφρων σ' αυτή την κυβέρνηση, κάποιος απλός άνθρωπος που να σκεφτεί ότι αυτά που μας κάνουν είναι εγκληματικά;;; Η σύνταξή μου έχει κατακρεουργηθεί. Κι όμως μου κόβουν περισσότερα χαράτσια απ' όσα μπορώ να πληρώσω.  Όταν έχεις οικογένεια, με δυο παιδιά άνεργα, τι θα κάνεις;;;; Εγώ, πάντως, θ' αρχίσω να σκέφτομαι πώς θα καταστρέψω το κράτος που μου φέρεται βάναυσα!!!!
  • Μάλλον αρχίζω να χρησιμοποιώ... λυχνάρι!!! 
Κι έτσι η ΔΕΗ θα εισπράξει τα... Άντε μην πω τώρα, τι θα εισπράξει, αφού δεν θ' ανάβω φώτα και θερμοσίφωνα - θ' ανάβω φωτιά στην ταράτσα κι εκεί σ' ένα καζάνι θα ζεσταίνω νερό για να μπανιαριζόμαστε και σιγά-σιγά θα κάνουμε όλες τις δουλειές μας με τη φωτίτσα που θ' ανάβουμε.  Ξύλα που θα βρούμε;;;  Απέναντι είναι το Πάρκο Χωροφυλακής.  Έχει δεκάδες δέντρα... 
  • Πάντως σας δίνω δυο ελαφρώς διαφορετικά λυχναράκια. Και τα δυο είναι δικά μου. 
  • Ευτυχώς που τα κρατήσαμε έτσι για ενθύμια από μια εποχή που μετά νομίζαμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί!!!! Έλα όμως που ξαναγυρίσαμε εκεί....

Πρέπει να καταστρέψουμε αυτό το διεφθαρμένο κράτος!!!


  • ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ!!! 
  • Μετά θα δούμε τι θα φτιάξουμε στις στάχτες του...
  • Δεν είναι δυνατόν να είναι χωμένοι στη διαφθορά αυτοί που έχουν αναλάβει να μας προστατεύουν!
Ακόμη ένας αστυνομικός, πρώην επιτελικό στέλεχος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τελευταία μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου, συμμετείχε στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από 15 μέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό τον εμπλεκόμενων αστυνομικών στους οκτώ. Όπου και να κοιτάξεις, στη δημόσια διοίκηση, και στους διάφορους κρατικούς μηχανισμούς, θα δεις σάπιους ανθρώπους! Οπότε αναρωτιέμαι για τον χαζοχαρούμενο πρωθυπουργό που πήγε χεράκι-χεράκι με την Μέρκελ στην Κύπρο να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της Δεξιάς για την κυπριακή προεδρία. 
  • ............................
Αφού τακτοποίησε όλα τα ελλαδικά ο Αντωνάκης, μας ξανάδωσε την αξιοπρέπειά μας, μηδένισε την ανεργία, πάταξε τη φοροδιαφυγή κι έβαλε στη φυλακή όλα τα "λαμόγια" (κακή λέξη, δεν μ' αρέσει, αλλά αυτήν καταλαβαίνει) και προχώρησε σε αμέτρητες κατασχέσεις περιουσιών, επαύλεων, αυτοκινήτων, φουσκωτών κ.λπ., αφού εκδημοκράτισε την Ελληνική Αστυνομία και όλα τα στελέχη της είναι πλέον... άγιοι άνθρωποι, αφού ξεμπέρδεψε με την γραφειοκρατία (κι αυτά το έχω ξαναπεί ότι έγιναν με ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΝΤΟΛΗ του πρωθυπουργού)... Τώρα ετοιμάζει τη μεγάλη εθνική παράταξη που θα κατατροπώσει τους εχθρούς του λαού και της χώρας.

Προς Χατζηνικολάου: Τι απέγινε με την υπόθεση Βαγγέλη Μεϊμαράκη;;;


Η ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ... συνεχίζει ακάθεκτη να σκορπίζει τα σκουπίδια της. βρομίζοντας και τους αναγνώστες της. Ο νομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιος Μπάνος, προχώρησε στη διάψευση του χθεσινού δημοσιεύματος της Real News, σχετικά με την κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς. Ο Μπάνος υποστηρίζει πως οι φράσεις που παρουσιάζονται στο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας εντός εισαγωγικών, ως κατάθεση του ιδίου στους οικονομικούς εισαγγελείς, είναι στο σύνολό τους ψευδείς! Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπάνου
«Κύριοι, Σχετικά με τις αναρτήσεις σας στο enikos.gr και real.gr που προβάλλουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, παρουσιάζοντας σε εισαγωγικά φράσεις φερόμενες ως κατάθεσή μου προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, σας γνωρίζω ότι, οι εν λόγω «φράσεις» είναι, στο σύνολό τους, ψευδείς. Με την προσήκουσα εκτίμηση, Τάσος Μπάνος»
Είναι φανερό πλέον ότι για να επιβιώσει αυτή η φυλλάδα μεταχειρίζεται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Φυσικά δεν είναι ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, αλλά το όχημα για να δίνει τις «προσφορές» του ο Χατζηνικολάκης. Πλασάρει τραγουδιστές... τον Αντώνη Ρέμο, τον Φοίβο, τον Πάριο, τον Μητροπάνο, τον Μύρωνα Στρατή,  και άλλους. Κι όχι μόνον τραγουδιστές. Προσφέρει κουπόνια για εκπτώσεις στα καταστήματα... Για τέτοια είναι ο Χατζηνικολάου. Κάνει κάπου-κάπου και καμιά συνέντευξη με τον κωλοτούμπα Τσίπρα...
  • Ακόμα δεν μας είπε τι απέγινε εκείνη η υπόθεση με τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη!!!! Με τον Βουλγαράκη, τον Λιάπη και τόσους άλλους που κατά καιρούς βγάζεις στη... σέντρα!!!!