Monday, October 7, 2013

ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;;


Ερρίκος Ίψεν: Ο κάθε πνευματικός άνθρωπος είναι ατομικά υπεύθυνος  για τον ξεπεσμό της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει και κινείται.
Λυπάμαι με την ευκολία που κάποιοι φίλοι συνυπογράφουν αρλούμπες που καταδικάζουν τον  Ανδρέα Παπανδρέου ως "προδότη"!!! Αυτοί που τώρα καταδικάζουν τον Ανδρέα ζουν και θα πεθάνουν χωρίς να γνωρίσουν την ευτυχία της κραυγής και θα καταγραφούν σ' ένα τεφτέρι που θα λησμονήσει να το ανοίξει και η ίδια η Ιστορία.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όμως έχει ήδη πάρει τη θέση του στην Ιστορία, ως ο πολιτικός που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για να περάσει ο Λαός στο προσκήνιο και να ζήσει καλύτερες μέρες.

Σήμερα όμως δεν θα περίμενε κανείς μια διαφορετική κατάσταση από αυτήν όπου ο καθένας ρίχνει μες στην κατσαρόλα το δικό του βότανο κι έτσι το μείγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον. Η εποχή μας είναι γεμάτη από καυτερά ενδιαφέροντα και είναι ιδεολογικά αλλοπρόσαλλη και πλέον το έχω πάρει απόφαση ότι ζω κι εγώ  σε καιρούς σύγχυσης και αστάθειας πολιτικών και αισθητικών προσανατολισμών.

Στεναχωριέμαι μονάχα που 'κάποιοι φίλοι' έχουν γίνει πιστοί και πειθαρχικοί υπήκοοι των στηλών κάποιων εφημερίδων και του σμήνους των συνήθως μικρών γραφιδοφόρων ντελάληδων που κυριαρχούν [και στο διαδίκτυο] και κατά κάποιο τρόπο επιχειρούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη.

Και είναι μια θλίψη σήμερα να μένει κανείς απαθής μπροστά σ' αυτόν τον κατακλυσμό της αυθάδειας που έχει θρονιαστεί στα μέσα ενημέρωσης με τον αλαλαγμό της θρασύτητας και της ασυδοσίας. Έχω την εντύπωση ότι άλλοτε ο δημοσιογράφος ή εκείνος που είχε μια πένα και μια θέση σ' ένα έντυπο έδινε καθημερινά εξετάσεις με καρδιοχτύπι. Σήμερα, αδιαφορεί και ξερνάει ό,τι έχει η κοιλιά του. Η πολιτική σύγχυση και η οικονομική κρίση έχουν δημιουργήσει τιμητές των πάντων, που μωρολογούν, μπεχλιβανίζουν, χωρίς σκέψη και με ελαφρότητα...ελαφρόπετρας!!!
ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;;; 
Προδότης ο Ανδρέας επειδή υπήρξε ο μπροστάρης με τον Λαό στην μεγάλη Αλλαγή που αρκετό θα ήταν το γεγονός ότι υποστασιοποιήθηκε σε ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι συμβολικών ανατροπών και αντιστροφών. Στο βάθος ήταν οι μεγάλες ανατροπές των κοινωνικών ιεραρχιών και η άνοδος των μεσοστρωμάτων που συνέβη παντού στον δυτικό κόσμο μεταπολεμικά. Συνέβη καθυστερημένα στην Ελλάδα, φορτίστηκε συμβολικά με τον ριζοσπαστισμό της δεκαετίας του '70 και απέκτησε τοπικό χρώμα. H πολιτική συμμετοχή διευρύνθηκε γεωμετρικά, το πολιτικό παιχνίδι έγινε πιο σύνθετο, απέκτησαν φωνή πολύ περισσότεροι - ό,τι κι αν έλεγαν -, το οικογενειακό δίκαιο και οι σχέσεις των δύο φύλων μεταβλήθηκαν θεαματικά, τα πανεπιστήμια και η εκπαίδευση άνοιξαν και μαζικοποιήθηκαν (Αντ. Λιάκος).
H αλλαγή της κυβέρνησης το 1981 απελευθέρωσε κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούσαν και έδωσε ώθηση σε πολλές σημαντικές τομές στην περιοχή των θεσμών. Ιδιαίτερα επιθυμώ να αναφέρω την ενίσχυση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, την ανάδυση του κοινωνικού κράτους, την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, την προώθηση πρωτοβουλιών για την ανανέωση των θεσμών και του πολιτικού συστήματος και, τέλος, τη θεματικά περιορισμένη αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986. Με αυτήν ο Καταστατικός μας Χάρτης εκκαθαρίστηκε από ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τριβές και εντάσεις στον σκληρό πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματος, δηλαδή στις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της Βουλής (Γιώργος Παπαδημητρίου).

ΥΓ. Αγαπητέ φίλε Βασίλη,  εσύ που γράφεις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αυτό που συνυπογράφουν και κάποιοι δικοί μου φίλοι για την "προδοσία" του Ανδρέα, μήπως ήσουν "κομματόσκυλο" όταν δούλευες ως σύμβουλος δίπλα στον υπουργό Πολιτισμού Θάνο Μικρούτσικο όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου;;;;

2 comments:

Κώστας Μπαρλάς said...

Να ζηση καλλυτερς μερες?? πως?? με δανεικα?? χωρις να αυξηθει η παραγωγικοτητα του??

Κώστας Μπαρλάς said...

Το κακο ειναι οτι η εξουσια στο Λαο πηγε σε συνδικαλιστικα αχρηστα κομματοσκυλα και εαν δεν ησουν δικος τους δεν γινοταν τιποτα. Κακο το παρελθον μην το επαναλαμβανουμε αλλα να μαθαινουμε απο αυτο. Για τον ηθικο ξεπεσμο θυμαστε τον Ανδρεα στο αεροπλανο να κανει ¨ελα¨στην Μιμη, αυτα ενας προθυπουργος, Ηγετης,!!?? δεν τα κανει.