Thursday, October 3, 2013

ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;;

Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, αλλά θα έπρεπε να είναι κανείς προσεκτικός σε παρόμοιες αναλύσεις και συμπεράσματα.
Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κρίση, η ανασφάλεια, η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ [με κεφαλαία, κι όποιος έχει αντίρρηση, με γεια του με χαρά του], έθρεψαν και τρέφουν τον ακροδεξιό εθνικολαϊκισμό που βρήκε την ευκαιρία να χωθεί στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. 
Δεν μπορεί όμως κανείς να ισχυριστεί με βεβαιότητα για το είδος αυτής της κοινωνικο-πολιτικής εξέλιξης. 
Έχει άραγε άμεση σχέση με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ εγκληματίες που αιματοκύλησαν τον κόσμο ή είναι ένα καινούργιο φαινόμενο;; 
Ερωτήματα... Πώς ν' απαντηθούν;; 
Μ' ενοχλούν οι εύκολες απαντήσεις των κομμάτων, που χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να έχουν αξιολογήσει τις καταστάσεις, μας πολυβολάνε με ανιστόρητες αναλύσεις και τοποθετήσεις.  
Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που αναφερόμενοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όλοι -κόμματα και δημοσιογράφοι- μιλούσαν για πολιτικό έγκλημα!!! 
Και τι ήταν;;; Ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου - αυτό έγραψα αμέσως τότε. 
Και στη συνέχεια όλοι μιλούσαν και μιλάνε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. 
Είναι φανερό πλέον ότι όλοι έχουν μπλέξει τα πράγματα - ηθελημένα ή αθέλητα. 
Ας ασχοληθούν οι πανεπιστημιακοί ή κοινωνιολόγοι ή ιστορικοί, αν αυτό το φαινόμενο που σήμερα αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας είναι έκφραση λαϊκιστική ή νεολαϊκιστική, φασισμός ή νεοφασισμός, ναζισμός ή νεοναζισμός κ.ο.κ.
Η σύγχυση που έχουν προκαλέσει οι "ευαίσθητοι" κομματικοί εκπρόσωποι και οι δημοσιογράφοι και γενικώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μοιάζει να είναι ενταγμένη σε μια τακτική που κανείς δεν ξέρει πού αποβλέπει.
Το θέμα είναι ότι εγώ δεν φοβάμαι μη τυχόν και η ακροδεξιά στην Ελλάδα αναλάβει την εξουσία - αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, διότι η κοινωνία μας πλέον έχει βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση ότι η δημοκρατία είναι εκείνη που εγγυάται τις ελευθερίες μας κι αυτοί όλοι τους, όσοι και να είναι, οι ακροδεξιοί, αυτό που επιχειρούν είναι να υπονομεύουν τους θεσμούς.
Ουσιαστικά είναι σα να θέλουν να βάλουν φρένο στην εξέλιξη, σα να θέλουν να μουντζουρώσουν την ιστορία για άλλη μια φορά. Όμως αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει κι ας ωρύονται η αξιωματική αντιπολίτευση και η όποια αντιπολίτευση και η δικομματική συμπολίτευση.

No comments: