Tuesday, October 8, 2013

ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ;;;

ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ διάφορα κείμενα για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή οικογένεια, τα οποία και πολλαπλασιάζονται όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, το μυαλό μου πάει πλέον σε δυο ανθρώπους που προσπάθησαν με χίλιους δυο τρόπους να φτιάξουν μιαν Ευρώπη ενοποιημένη και ομοιόμορφη. Αναφέρομαι στον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ!! Κι εδώ θα αντιτείνει κανείς ότι η λογική των δυο αυτών ιστορικών προσώπων στόχευε στη δυναμική και ισοπεδωτική ενότητα. Ενώ η σημερινή ενοποιημένη Ευρώπη πέρασε μέσα από την ελεύθερη βούληση των λαών!!!!
[εδώ γελάμε]
Γιατί άραγε διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, για να παλεύουν μετά τα κράτη που γεννήθηκαν από εκείνη τη διάλυση να ΕΝΩΘΟΥΝ ξανά σε μια άλλη "ομοσπονδία";;; Και τώρα, εμείς δεν συμμετέχουμε σε μια Ευρώπη που μας έχει γονατίσει;;; Αντί του Χίτλερ, η Μέρκελ, αντί του Ναπολέοντα κάποιος Ολάντ... Θεωρητικά είμαστε κράτος κυρίαρχο, όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι μια απατηλή κυριαρχία. Έχουμε γίνει πλέον παίγνια στα χέρια των ισχυρών, και των κάθε λογής κερδοσκόπων.
 
Κι όταν ακούω από τα χείλη των Ελλήνων πολιτικών ότι παλεύουμε απεγνωσμένα... να βγούμε στις αγορές, τρελαίνομαι!!! Διότι με τα δανεικά θα εξακολουθούμε να είμαστε εύκολη λεία στα δόντια των ισχυρών. Απατηλή ανεξαρτησία!!!!
 
Τέλος πάντων, όταν κάποιος δεν έχει τι να πει, καλύτερα να μη μιλάει.
Εγώ απλώς σκέφτομαι δυνατά...

No comments: