Sunday, September 15, 2013

Ζωή σημαίνει καταδίκη σε πορεία, ανελέητη!!!!

Η ζωή αρχίζει κάθε πρωί!!! Αυτό σημαίνει ότι ξαναβάζω δύναμη για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω τη διαλεκτική του σημερινού "πολιτισμού", που ως γνωστόν προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στους μικρούς και μεγάλους αγύρτες. Και το ξέρουμε πολύ καλά, άλλωστε, ότι αυτή είναι η "λογική" της Ιστορίας. Το βλέπουμε καθημερινά ότι πολλαπλασιάζονται γύρω μας τα μέσα της νοθείας και της απάτης. Πού οφείλεται αυτό;;; Τι να την κάνετε την απάντηση;;; Δεν έχει νόημα πια. Εδώ το ίδιο το κράτος μας εξαπατά...
  • ............................
Άνοιξα το παράθυρο κι ένα δροσερό αεράκι μπήκε ορμητικά στο δωμάτιο. Αραιά και πού, από τη λεωφόρο ακούγονται να περνούν δαιμονισμένα αυτοκίνητα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός κι ο καθένας νομίζει πως είναι δικός του!!! Η Σεχραζάτ ανοιγοκλείνει τα μάτια της και παλεύει να σηκώσει το χοντρό εξώφυλλο ενός βιβλίου. Μπα!! Η γατούλα μου αγαπάει τα βιβλία;; Σα να θέλει να διαφοροποιηθεί από τ' άλλα ζώα και να μην αποδέχεται την ύπαρξη ωμά και προβάλλει κάτι που να την καταξιώνει και να τη διαφοροποιεί από την αδράνεια της ύλης... Προφανώς δεν θέλει να είναι απλώς αχθοφόρος μιας ζωής!!!
  • ............................
Και ο άνθρωπος;;; Δεν ξέρω... Πάντως είναι δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι η ζωή μετασχηματίζεται υπερβολικά για ν' ανατρέξει κανείς σε μακρινά πρότυπα. Όμως όταν βλέπεις μια μητέρα που θηλάζει το μωρό της, σκέφτεσαι ότι αυτό είναι μια τρυφερή εικόνα που θα την έβλεπε κανείς και στην εποχή του Ομήρου. Θέλω να πω ότι μπορεί να έχουν γίνει τρομακτικές αλλαγές στις ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά να που υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται αδιάκοπα μέσα στους αιώνες. Υπάρχει όμως και το άλλο: Όσο βλέπουμε ή νιώθουμε τα πάντα γύρω μας ν' αλλάζουν και να φεύγουν, τόσο περισσότερο διψάμε  για τη διατήρηση και για την αντίσταση σ' αυτή την αδυσώπητη διάψευση της κάθε στιγμής από την αμέσως επόμενή της.

No comments: