Monday, September 16, 2013

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ!!!

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ημερήσια διάταξη της ζωής μας, καθορίζεται από εμάς τους ίδιους ή πρέπει να καθορίζεται από εμάς!!! Μπορεί να έχουμε πέσει στην εποχή των κατσαρίδων που τις συχαίνεται όλος ο κόσμος, αλλά καλό είναι να σχεδιάζουμε την εξαφάνισή τους. Μην αφήνετε το μαζικό να εκμηδενίζει το προσωπικό. Ίσως περνάνε μια δοκιμασία όλοι οι θεσμοί και το ζήτημα είναι ποιος τους προασπίζει!!!
 
Πάντως είναι αλήθεια ότι ζητάμε μια ελπίδα για λύση των περίπλοκων προβλημάτων που μας βασανίζουν σήμερα και που είναι κυρίως οικονομικά, πολιτικά, αλλά και γενικότερα κοινωνικά. Σε δύσκολες εποχές ανθίζουν οι αστρολόγοι και οι καφετζούδες, όπως επίσης και πολλαπλασιάζεται η ενασχόληση των ανθρώπων με τα τυχερά παιχνίδια, τα λαχεία, τον ιππόδρομο, τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα [κι εδώ αναρωτιέται κανείς πώς δόθηκε ο ΟΠΑΠ, που είναι ένα χρυσωρυχείο...].
 
Φαντάζομαι θα έχει γίνει κατανοητό ότι όσα γράφονται εδώ είναι διατυπώσεις ενός λογισμού που παραμένει ελεύθερος σκοπευτής, που πάει να πει ότι δεν διεκδικώ τίτλους αυθεντίας, δεν έχω δεσμεύσεις... Απλώς, σκέφτομαι!! Το μυαλό είναι βέβαιο ότι πάει αμέσως στο γνωστό ρηθέν από τον Καρτέσιο [γι' αυτό δικαιούται να αναρτήσουμε το πορτρέτο του] ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ [λατινιστί: cogito ergo sum].
 
Μπορεί αυτή η σκέψη να διαλύσει κάθε άλλη που εμπεριέχει αρνητικούς τόνους;;; Ζούμε σε μια κόλαση, όπως ας πούμε την ψυχανεμίστηκε ο Κάφκα ή όπως την εννοεί [αλήθεια, πώς την εννοεί;;;] ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;;; Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι, χάνονται συνειδήσεις, εξαφανίζονται ηθικές αξίες... Απασχολεί κανέναν αν θα χαθούν συνάνθρωποι λόγω της κρίσης;; Αυτοί οι καθ' ύλην αρμόδιοι, οι κυβερνώντες, με την τακτική που ακολουθούν, αφού σκέφτονται μονάχα πώς θα κερδίσουν τις μάχες... επί χάρτου, πιστεύω ότι θα είχαν υπόψη τους εκείνο που είχε πει ο Μέγας Ναπολέων όταν αντίκρισε ένα πεδίο μάχης σπαρμένο με χιλιάδες νεκρούς, δηλαδή πτώματα στρατιωτών: "Μια νύχτα του Παρισιού θα το επανορθώσει όλο αυτό..."!!!!

No comments: