Tuesday, September 3, 2013

Η αχρειότητα ενός σαλταδόρου της πολιτικής ζωής...

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «...Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ..
Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει ότι είναι ρυπαρός ο στίβος της πολιτικής. Έχουν δει τα μάτια μας πράματα και θάματα τα τελευταία χρόνια και φυσικά το κυριότερο είναι ότι έχουμε υποστεί και υφιστάμεθα τις συνέπειες των πράξεών τους. Εξαρχής όμως να δηλώσω ότι δεν θεωρώ ότι οι πολίτες που στηρίζουν αυτούς τους πολιτικούς είναι άμωμοι και ανεπίληπτοι. Λίγο-πολύ όλοι έχουμε ευθύνες για όσα κακά έχουν σωρευτεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες στον τόπο μας.

Για τους πολιτικούς όμως μιλάω τώρα, αφού στο κάτω της γραφής οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα τους. Υπάρχουν, λοιπόν, στην πολιτική κάποιοι κρυπτοήρωες που γνωρίζουν πολύ καλά τις ώρες του ακίνδυνου και προσοδοφόρου ηρωισμού να ανεμίζουν στο ανύποπτο κοινό τους τις επιταγές της στιγμής. Αλλά πέρα από τις ακάλυπτες επιταγές εκτοξεύουν ως ανάγωγοι, τα σκουπίδια του κομματικού τους παροξυσμού. Βιρτουόζος υβριστής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προτιμάει να αντλεί λεξιλόγιο από το ταμιευτήριο των δειλών καταβολών της οικογενείας του και του κόμματός του.

Το φαινόμενο του κατ' εξακολούθηση υβριστή Τσίπρα δεν προσφέρεται καν σε ψυχολογική ανάλυση. Επιχειρεί συνεχώς να καρπωθεί αγώνες που δεν του ανήκουν, προσπάθειες απέναντι στις οποίες έμεινε με πείσμα αρνητής, στείρος και βιρτουόζος της δυσφήμησης και του διασυρμού. Ο Τσίπρας ούτε πάθος έχει ούτε ειλικρίνεια. Η αοριστολογία και οι γενικότητες δημιουργούν νοσηρότητα και κλίμα αμφιβολίας. Παλεύει απεγνωσμένα να εμπνεύσει την εντύπωση ότι στα χέρια του κρατάει πολλά κλειδιά και τελικά κρατάει ένα θερμοκαυτήρα που τον περιφέρει στο κενό και τσουρουφλίζει τον αέρα. Βρίζει τους πάντες - εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί του, δηλαδή τους πολιτικούς αντιπάλους του, οχυρωμένος πίσω από τη θεσμική ιδιότητα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νομίζει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Το επικίνδυο είναι ότι πολλοί που τον ακούνε, προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν και να μας παρασύρουν σε άλλα γήπεδα. Όμως, ας μας επιτρέπουν να αξιολογούμε την συμπεριφορά του καθενός και μάλιστα όταν είναι πολιτικός να την στιγματίζουμε και να την αποδοκιμάζουμε. Ας πάψουν επιτέλους οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν την αυτάρεσκη ψευδαίσθηση του αλάθητου και του ηθικώς απυρόβλητου.
  • Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ "ακμάζουν" μέσα σε τέλμα. Και θα μαραθούν μέσα στο τέλμα!!!!

No comments: