Thursday, September 12, 2013

ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ και ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ...

Στο διαδίκτυο υπάρχει κάποια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σε αντίθεση με τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης - είτε ραδιόφωνο και τηλεόραση είναι, είτε εφημερίδες και περιοδικά - που φοράνε λιβρέα και έχουν μεταβληθεί σε όργανα πλύσης εγκεφάλων... Το έγραψα αυτό σε προηγούμενο σημείωμά μου. Ωστόσο, πάνε όλοι σαν τα πρόβατα να διαβάσουν τις φυλλάδες τους, ν' ακούσουν τα ραδιόφωνά τους, να δουν τα τηλεοπτικά κανάλια τους. 
  • Μπλα-μπλα-μπλα-μπλα-μπλα από τα ραδιόφωνα...
  • Μπλα-μπλα-μπλα-μπλα-μπλα από τις τηλεοπτικές εκπομπές...
Το αστείο είναι ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους που υπηρετούν σ' αυτά τα ΜΜΕ παριστάνουν τους αδέσμευτους, ενώ δεν είναι παρά υπηρέτες των αφεντικών κι αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Γράφω ένα κείμενο που ενδεχομένως προκαλεί σκέψεις και χαίρω διότι έμαθα καλά ελληνικά και εκφράζομαι σωστά. Επισκέπτονται τη σελίδα μου 10, 15, 20 άνθρωποι κι αυτό φυσικά με ικανοποιεί. 
  • Για μένα κι ο ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ή η ΜΙΑ ΦΙΛΗ είναι μεγάλη υπόθεση και το εννοώ.
Έκανα μια περιδιάβαση ενημερωτική και διαπίστωσα τρελά πράγματα. Μου κάνει εντύπωση πως πάνε σαν τις μύγες στο γάλα δεκάδες διαδικτυακοί περιπατητές για να τσεκάρουν μια βλακεία που είπε κάποιος, αλλά που είναι η αποδοχή του ευρύτερη λόγω του μέσου στο οποίο δουλεύει. Είναι η σύγχυση που κυκλοφορεί και όλοι μπολιασμένοι με το φάρμακο της δημοσιότητας "κολλάνε", μπας και εισπράξουν κανένα ξεροκόμματο ή κανένα κουρελάκι... Μετά, όλοι διεκδικούν επαναστατικότητα, ριζοσπαστισμό στις ιδέες, αλλά τελικά είναι μια από τα ίδια με τους... άλλους!!! Και τελικά η μεγαλαυχία όλων δεν είναι παρά μια ασυνειδητοποίητη αυτομείωση.
  • Κερδίζει... το σύνθημα, η εξυπνάδα, η σαχλαμάρα, το τέχνασμα. 
Λίγη σκέψη παραπάνω μήπως θα ήταν προτιμότερη;;; Αλλά λίγοι, ελάχιστοι αποδέχονται αυτή τη βάσανο. Να σκεφτούν, να επιμερίσουν ευθύνες και να τοποθετηθούν αναλόγως. Η πλειοψηφία μπαίνει στο μηχάνημα και γίνεται πολτός, μάζα εύπλαστη, υποχείριο των ΜΜΕ που υποτίθεται ότι πολεμάμε!!! Σταθεροί οι αναγνώστες των γνωστών εφημερίδων που διαμορφώνουν απόψεις και κατευθύνουν τους πολίτες, όπως επίσης και των ραδιοφώνων και των τηλεοπτικών καναλιών. Πόσοι είναι εκείνοι που παρακολουθούν για ενημέρωση;; Και τα ΜΜΕ αυτά, τα γνωστά, παλεύουν απεγνωσμένα και βρίσκουν χίλιους τρόπους με πυροτεχνήματα κι ένα ορυμαγδό "προσφορών" για να εκμαυλίσουν, να προσελκύσουν, να συγκρατήσουν και να εγκλωβίσουν το κοινό.

No comments: